Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

A szemtelenség csimborasszója... “kézenfekvő”!

                       

                        Mert idegen ez a hely,

                        el is hagyom.

                        Hogy most választani kell,

                        nincs nyugalom...

                        Széles tenger partjain,

                        halat fogok jókedvvel

                        csak álmodom?— (Szőke E.)

       Orbán agyi-kapacitása hatalmas! Vezéregyéniség, vele van a tudás-almája- tehetség, tekintély- fennsőbbsége mindenkit fejbólintásra kötelez... (?)  Gőg az van... jó szónok- tetszetőssé és elfogadhatóvá teszi a tévedést... hogy világszerte hanyatlunk? – hm... utópia és realítás? – hmmm... ravasz, mint a róka és irreális idealista (!) Csontváz-kommandó és totalitás, mi- jellemzi az elmúlt száz napot!

Igazságérzetünk hatalmas...pénzügy, bankadó, függetlenség... saját-érdek mikéntjei? Takarékossági intézkedés, stabilitás stb.

Költségvetési-felügyelők biztosítják a stabilitást? “Kétharmados-forradalom szövetsége...” szerintem bizonytalanabbá tette az országot és kül-helyzetét, mint valaha... szociális biztonság- nyomorgók sicc, kifelé a közterekről, koldulni nem lehet... mi lesz velük kit érdekel?

Hitelek- spekuláció volt, gazdasági-ésszerűség (?) - hupsz- majd lesz valahogy- duma van, s Orbán ezt nagyban űzi is, hogy erre a pénzpiac hogy reagál, megintcsak nem érdekel senkit, hisz e nép mindent kibír, sőt- ha nem rúgnak bele még meg is sértődik.

Talicskáztak elötte- mára már nem is adnak... majd az új alkotmány helyre tesz mindent- helyére teszi a dolgokat. Lesznek viták- férfimunka mellett múlatnak is- ha mást nem- időt!

Önös a hatalmi érdek és önző is. Jobb munkát várni pénz nélkül, a hülyeség netovábbja (!) – és mint tudjuk csak elvonás lesz... mit orbáni-kúrával gyógyítanak majd (az elvonási tüneteket és eljön az az idő is, hogy a vélemény nyilvánítása majd terrorcselekménynek mínősül). Felhígulás van, vele mínőségromlás és anarchia... no, de következik az önkormányzati választás!

Ezek után- fényében, mily’ álságos Kósa megnyilvánulása- “Fidesz nevében, más pártok gyűjtötték,  maguknak a kopogtató-cédulát... fordítva lehetetlen”, de maga a feltételezés meg ostoba, gyerekes is. Eltorzít, meghamisít dolgokat- fölösleges. Képességei határai csak eddig terjedne... és a tudatos “baki” a forintbedőlésre irányított művelete a csúcs? “Skolasztikája” világraszóló- nagyot is szólt. Lényegét tekintve véget nem érő rombolás vette kezdetem, mivel a forint mellett az adósok nagyrészét is elgyengítette, a szakadék szélére vitte őket. Kósára még egy éve felnéztem, ma már nem, egyike lett azoknak- kinek megártott a hatalmi-mámor! A futtbal-hasonlataitól már rosszul vagyok, az orbáni-mániát hogy magáévátette... (!)

       Választások elött a Fidesz egyesei mindig előjönnek valami feltételezéssel, az ellenzéki-pártok képviselőit lejáratandó... ezzel maguk nyerési esélyeiket akarják növelni. Igaz vagy hamis már mindegy is, csak durranjon... felderítenek valamit, az is mindegy, hogy  újságcikk feltételezése alapján teszik, altatják azt- majd a választások elött, vagy érdekeik védelmében, az adott pillanatban bedobják a köztudatba. Nemcsak hogy erkölcstelen, még aljas is... ők a hatalmasok, akik erre egy rendszert építenek, ostobák és elmeháborodottak... egy országot aláznak le hatalmaskodásaikkal, hol egykézbe adva minden, felépülhet egy erős semmi, s így már mindegy az is, hogy prezidenciális vagy királyi a fikció.

Orbán kétoldalú szerződést kötött... egyik szerződő fél maga a nép, másik a hatalom- ezzel létrejött a társadalmiszerződés- kölcsönös kötelezettségeket foglalna magában... hihetem-e? – ha ugyanis az egyik fél megszegi a szerződést, az elveszti hatályát... mégis azt kell mondanom, nincs így, mert ez egy jogi fikció- hogy az emberek e szerződéssel saját szuverinitásuk, szabadságukat korlátozzák. Orbán önkényes tételezése, vele szabadságunk az ő kezébe van téve. Erőszak-monopóliumával teremti meg a “békés egymás mellett élést”! Rousseau már világosan megfogalmazta, amit a mostra vonva tesz a hatalom (vagy csak egyszemélyben Orbán... bár ilyen okosnak azért nem tartom, inkább tanácsadói-hülyeségnek inkább) – nem más mint ködösítés, nem szolgál megoldással, a történelem menetét illetöleg...”nagy különbség van az összesek akarata és a közakarat közt: emez csak a közérdekre van tekintettel, amaz pedig a magánérdekre s csak az egyes magánakaratok összességében áll”!!!!! Nos, csak racionális indoklást ad az orbáni abszolút-önkény totalitárius-jogi alapjaira nézve... amivel az ország létbizonytalansága növekedett meg- pusztulásba küldi az egyes embert (lásd, banki-hitelek, munkanélküliség, bérmunkási-kiszolgáltatottság) – így már mindenki lemond szabadsága egy részéről. Mi reális itt, ebben az illuzórikus elképzelésben- hogy megbukik (!) - mint ahogy megtörtént eddig is a történelmek folyamán- mégis visszalépve végig masiroztat bennünket a századok ostobaságain...

Egyik oldalon az egyes polgár magánérdekei fogalmazódnak meg, a másikon- az attól független vagy épp azokkal szembenálló közérdek van, mi összemosódik a fidesz-fejekben és illúziója eredményeként egyfajta kölcsönös megsemmisülés következik be, mert a magánérdek a közérdekben fejeződik ki, és fordítva (!) Mivel eléggé érthetetlen vezérfonala a cselekvéshez- önálló tájékozódás szükséges, hogy felismerjük a módszert, vele keresve a dolgok lényegét...

A szemtelenség csimborasszója amit most művel Orbán és “piciny”-csapata! Kezdte azzal- bár nem is tudja- mi forradalom mi nem, számtan fordított műveleteit adva egyenes-arányaiban- következménye: a parlamenti kétharmad igaza csak.

Végül magánhadsereg felállításával- és erőszakmonopóliumával ad pofont népének (új-kommandó: forradalmi légióként-, rendőri átszervezés)- ehhez jön még a fő- és alispáni ostor-kéz, s a nép hallgat, pedig észrevehetné már Orbán mindent megtámadott ami eddig szent volt (demokráciát, szabadságot), szentesít viszont- prezidenciális-királyi trónt, korona-tant, erőszak-monopóliumot s vele százévre visszaírt történelmi-rendet ispánaival majd. Gyakorlati-   már a “nyomorúság filozóiája” van totalitásában?

       Propaganda egyszerű, ez nem a régi világ- (mégha a rend, mit épít- az, mert van metrónk, az akkor nem volt, van villamos, autóbusz- autópályák sora stb. ez mind nem volt, ezért lenne modern, mit alkot?) a forradalmiság divatos-lózungjaival meghunyászkodva, pár-millió emberének rajongását élvezi. Az ország kis része (törzsválasztói) orbáni-rend védelmére siet, mégha vélt is igazsága.. éhezik, fagyoskodik, elszenved mindent, de konokul kitart és nem tágít a “nemes”-ügytől, amíg ki nem “harcolja” azt... és utána? – eldobja becsvágyát, indulatát és a szegénységtől lealacsonyítva gürcől majd a “udvartartásért”?

 

                         A való változásán a szégyen lélekre ég,

                         s közel-múltat tagad... a sors mit ad (?) 

                         hogy még-régebbit avat-

                         áldani tekervényeit és ráépíteni a töprengést...

                         Megcsúfított dallamának

                         oldhatatlan tüzén az üszkös maradékát annak,

                         hol hamis-esküjével gyilkos-darabra játszik a lét.

                         Ha élni akarsz önkényét viselheted köpönyegként— (szőke)

 

 

 

2010.09.08.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 117
Tegnapi: 145
Heti: 656
Havi: 2 612
Össz.: 488 513

Látogatottság növelés
Oldal: A szemtelenség csimborasszója... “kézenfekvő”!
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »