Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán fájdalom-reformjai…

 

A politikának gazdaságot determináló szerepe van – szar a politika, szar a gazdaság – politika = sürített gazdaság (Lenin)… az állam meg ránk telepszik, dologi hatalommá vált felettünk- keresztül húzza számításainkat, semmivé teszi… ugyanígy várakozásainkat is. Orbáni politika vajon mennyire mélyed az okozatos összefüggések kutatásába (?) – úgy tűnik nyakig, de- hogy helyes eszközökkel lennének már kérdéses.

Üldözések, nyugdíj-dolgaink, rokkant-ügyek, munkahelyek hiánya, bér-problémák, adók igazságtalan volta stb… éhezések, áremelések stb… iskolák ügye- egyházi „köz”-oktatás stb… és még sok minden más, nincs pénz mondják, de a Debrecen sport- céljaira és kitudja hova még tíz-milliárdok osztogatva mégis, vagy nem létezik sorrendiség? Kósa ezeket mondhatná inkább!

 

“Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő alap későbbi időkre szánt megtakarításaiból 2014-ig több mint ezer milliárdot költenek el.

Jelentős, több száz milliárdra rúgó költségvetési javulást várnak a foglalkoztatás reformjától, valamint a nyugdíjrendszer további átalakításától. Ez nem a legjobb hír a nyugdíjba készülőknek és a felülvizsgálandó rokkantnyugdíjasoknak - írja a HVG.hu”... lényeg a kirakat megint!

“A közösségi közlekedésen ebben a ciklusban több mint 150 milliárdot spórolnának, és a felsőoktatásba felvettek megrostálása is jelentős megtakarítást hozhat.

A lap szerint elkerülhetetlen a gyógyszerek drágulása, miután a tervek szerint alaposan megnyesik a gyógyszerkassza támogatását.”

Miután már a betegek a gyógyszert megvenni így sem tudják, sőt gyógyszereket már fel sem írnak!

“Az állam (inkább az egyházak talán) várhatóan egyre több kórházat és iskolát fog átvenni, ezzel az önkormányzati finanszírozás is változik.

“A csomag elegendő lehet a befektetők megnyugtatására - összegez a HVG.hu.” (ez a lényege?)

A kiigazítás nagysága a jelek alapján meghaladja az eddigi kommunikáció alapján vártakat is - jegyzi meg az Index. Mint írják, Orbán Viktor miniszterelnökre is szükség lehet, hogy a csomagot párton belül is el tudják fogadtatni...”

 

A terv terv is marad, hiába vannak cél-dátumok! Erőltetik és egy nemzet beleguvad! A bejelentést követően gyengűlni kezdett a forint

"Kevés szó esett a konkrét lépésekről, a megvalósítás útjáról, módjáról, ezért a reformcsomag ismertetése után lefelé mozdultak el az árfolyamok"

Ebben az országban csak egy nem lényeges az élet- annak mínősége! Nem normális politikával, reformoknak beharangozott megszorításokkal nincs lényeg (a változásokra), csak jelenségek vannak…

Tévedések sora, mit kritikátlanul átveszünk? Ott, hol nevek és tekintélyek uralkodnak a legalsóbb rétegeknek semmi jó kilátásban sincs, a társadalom állapota lett szégyenletes (üres bölcselkedésekkel kormányoznak) – terméketlen szóharccá alacsonyodott le- hatalom értelmének görbe tükre csak tovább torzítja és meghamisítja a dolgokat…mit ábrándképeik utáni futkosással tovább rontanak.

Hol itt a tudás- vagy a lenyúlás volna az? Előítéletekkel megfertőzött hatalomban a nem-tudás tévelygéseivel, ötletszerű megoldásaikban a viszonyok egyre csak romlanak. A befektetők számára meghamisítják a valóságot- ez volna a megoldás útja? Hatalmat gyakorolni nem egyenlő a hatalmaskodással, éppen az érdeknek kellene fűteni, hogy valamit is igazságként felismerhessen… a megoldás útját mégsem tudják megrajzolni! Ellentmondásain egyenlőtlenség van… a gazdag gazdagabb (mert az állam nekik kedvez)- a szegény „éhen-holt” (mert tőlük elvesz). Mégis egy év után is a nyolc év kormányzás „hibáit” szajkózzák, ennyire futja, akkor ne ragaszkodjanak a hatalomhoz, adják át annak- aki nemcsak megszorításokat ismer, hanem tenni is tud…tehetetlenséggel semmire nem megyünk- hazugságokkal mégannyira sem! Az Orbán-kormány az állapotok romlását hordja magában…nagy-mellénnyel vannak, nem kommunikálnak az ellenzékkel (vagy csak részben) – magasabbrendűnek tudják magukat csak a saját jólétük iránti érzéket és a mások szenvedéseivel szemben érzett undort ismerik… létbizonytalanságban tartja a népet ebben a megnevezhetetlen  hatalomban, hol már mindenki ellen harcolnak-  ezzel a probléma ködösítve van! Minél több „hús” van egy viszonyban, annál elöbb romlik meg…

 

Meggyötört szívvel a szégyen,

hogy erőlködve préselt nyugalma fölriad

vastagult bajában életünk felett-

a lét egymagában lett türelmetlen…

botránya bennem- erőteret talált

       játék gyanánt…

jelenére így sem lelt, múltra révedt-

       szorgos fájdalomra telt,

várva , hogy bennem álomba sírja magát-- (szőke)

 

U.i.”Ahány gerinc, annyiféle ferdülés. Ahány jellem, annyiféle gerinctelenség.”

Matolcsyval semmi megoldva nem lesz:Sereghajtóból éllovasok leszünk, megvert, lenyomott nemzetből Európa egyik legsikeresebb nemzete leszünk” – zárta kívánatos próféciával előadását a miniszter. (!) - ezerszer elmondtuk, ha a pénz egyszer elfogy, nem lesz mit és honnan elvegyen „halott” minden ötlete- munka kell, emberhez méltó- s nem  visszamenni  IV. Béláig (mit a parlamentben javasoltak), bármilyen jó volt akkor az ötlet, mai világunkba átültetni elavult- ehhez kétség nem fér, bár gondolatisága hordozhat némi javítandót, de a mag ki nem hajt… példa: mit tesznek a kínai-boltokkal, hol fél és harmadáron vásárolhat ki szegény, majd a közmunka „éhbérét” a drágán előállított magyar termékre fogja költeni? Vagy törvény fogja előírni, hogy ki, mit és mennyiért termel és vehet? Miért vagyunk Európa része, hol a gazdasági együttműködés? Mi a bánat történik itt? Egyik pillanatban épít a Fidesz-kormány a másik pillanatban rombol, vagy jobb esetben visszavonja intézkedéseit, újraírja azokat- kapkodó összevisszáikat kellene megértéssel bírnunk? „Hajrá Magyarország!” ?? Elég a semjéni-kultúrfölény… meg az ima.

 

Korog a has, laposa nyomaszt,

miben szívemnek is annyi öröme tellett

egykoron, most ínség vette- leolvadt…

Jaj (!) -  de a bűn megmaradt- (szőke)

 

2011.03.02.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 108
Tegnapi: 145
Heti: 647
Havi: 2 603
Össz.: 488 504

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán fájdalom-reformjai…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »