Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

"Stratégia: fogd a pénzt és fuss!"

 „Az ember nem tulajdon”!

 „Idén sokan nyitottak külföldi folyószámlát, ismét megindulhat a pénzmenekítés – írja az énpénzem.hu. A gyengülő forint hatására szakértők szerint a középosztályból ismét sokan utalhatnak majd külföldre pénzt…”

És ezeket a „patkányokat” támogatja Orbán még mindig adókedvezményekkel, és családi kedvezménnyel – tőlük várja a munkahelyek számának növekedését? Hát jó-ízlésre sem nem vall… bár a butaság, mint szó ide jobban illik! Ám- a dolgok megértése viszonylag egyszerű volna – de mert meggondolatlanságai fenyegetőek és mások (munkavállalók) számára észrevehető veszéllyel járnak – következményeiben előrelátás meg nincs (mert visszatekinget a Horthy múltra), így- tapasztalat hiányában (inkább nem tudása) leegyszerűsíti a helyzetet. Szűk, egyetlen irányban haladó gondolkodási reprodukálási mód jelenségeiben a cselekvések kiáltó hibáihoz vezet bennünket el– de célt tévesztett, amit be nem ismer – mégis önbizalomban egekig „féleszű” marad! Pedig (ezt már a környezete is látja, szólni mégsem szól neki egyik sem) normális embernél makacsabbul ismétli ugyanazon próbálkozásokat – kevéssé plasztikus módon, lendület és sokoldalúság nélkül gondolkodik… Matolcsyban bízik (az unortodox időhúzásában) s ez lesz a veszte! „Nem lehet semmiféle örömöd rajtam kívül”! – ezt próbálja ránk kényszeríteni.  „Aki itt letérdel – az vagy imádkozik, vagy ámít”!

 

Fura leletek…
Átfestett a… kénytelen,
Most sápad az arc,
Bűn- idegen a pír-bevonat.
Létmagyarázatával
Érdeknek rebeg,
Hogy rajta vágtat az ismeret,
Ott mutatja hódolatát, hol préselt a hang –(szőke)

 Most a módi: az erő (!) - erősek vagyunk – „tudjuk, kit miért állítunk törvény elé.” „Ha optimista vagy, előbb-utóbb csalódni fogsz – de addig legalább jól érzed magad!”

A hatalom kis dolgokra nagy erőt pazarol, a nagyokra már nem marad készség… Matolcsy szellemi téren feszít erőt, s a gyakorlat már tudománytalan – hiányzik a kitartó szorgalom, viszont ékes szavú szónoklatára mégis megvan a befogadó közönsége (persze csak a parlament kormánypártjában)! Ma ismét felfigyel ránk Európa (igaz, hogy negatíve a megkülönböztetések miatt) –a magyar életrevalóságot tesztelik Orbán soviniszta ábrándozásai- Matolcsy úri (piros-pöttyös) szerénytelensége kapcsán kialakuló drámák miatt. Mert nem kétséges, csak idő kérdése a családokra rakott terhek gondja összeroppantja a gazdaságot (és az országot) végleg. Ami egy társadalmi robbanáshoz vezethet…(de ettől az Isten őrizzen meg bennünket!)

Növekedő nyomor, a szenvedések minden életpályán – bizonyosságok- tanulságainak levonása nem történt meg! Tisztes megélhetés, tisztes fizetés (ami csak egyes rétegeknek adott) értékteremtő munka híján elmarad… de tömérdek a szenvedés. Az „új” gazdasági-rend talpnyalói, hogy miben és mennyiben kívánják korlátozni mások szabadságát – azt tudják - viszont, hogy milyen irányba kívánnak haladni, nem tudják – ezért van minden szinten (szinte minden) káosz! És pénzmenekítés! Megfeszített munkára nem ösztönöz (a nem megfeszítettre sem), csak fogyatékosságai vannak Matolcsy gazdaságának!

Látom terem mámoros holnapjait
Hamiseskü gerincgörcsén
Összeült tincsein…
Dörög az Ég, gyönyöreként
Az emlék itt félelemre sűrűsödik—(szőke)

Tüntetés és ki- kivel, na és miért? Oly mindegy már, erőnek bemutat az erő, összefogunk hát (!) Védünk és óvunk - míg el nem „temet” mindannyiunkat a fenenagy szabadságvágy… a béka már piadesztára emelt, így felemelve- nem lenyelve, felettünk egyre jobban látszik segge, hogy alatta minden méltóság már megilletődve, cigánynak mondja magát. És az együttélés szabálya mit sem számít? Akikért szólt a tüntetés- hol voltak? Egy-két gyengécske cérnahang mondott itt-ott véleményt… és a léthelyzet, mint társadalmi probléma adott és marad – változásra mégsem oldja fel magát, mert nem az okozatot kell kezelni, hanem az okot, a kiváltó okokat kell megszüntetni!

Sajátságos ez a tüneti kezelés… amiben mindenkinek lehet igaza, lehet véleménye, de a megoldás iránya mibenlétébe sorvad.

Okoskodunk csak. Éljen a statisztika, fényezzük a semmit- csillogással valamivé tehetjük, tesszük is, átcsomagoljuk, felmasnizzuk és az érdekek piacára dobjuk, ahonnan már felbontatlanul kidobva lesz, mert aktualitását veszti a pillanat.  

Miközben az élet- a mélyszegénység a nyomor az ellátatlanság szedi áldozatait és a ráadott amorális reakciókat elitélve, megítélve mindig másként, nem a mindennapok élhetőségére ad választ és nem is a megnyugtató megszüntetésre irányuló tettekkel, hanem egymást kioktatva, témázva, agyonbeszélve ad feleletet a problémákra – a lényeg meg agyonhallgatva.

Érezve, de átérezve nem… a kormányzati nyilatkozatok (pl. Selmeczi részéről) legalább olyan ostobák tartalmukban, mint a tüntetés- csak bohózatában… csak belefásul a nép és a Fidesz marad! Olyan ez - hogy hihetném azt másként (?) – mint a piaci kofáknál, valahogy- valamiféle alku tárgya lett az emberi élet a politikában, mert egymás között a színfalak mögött, felosztott a szerep! Bennünket meg éltet a hit?

 2013.01.14.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 93
Tegnapi: 74
Heti: 311
Havi: 2 267
Össz.: 488 168

Látogatottság növelés
Oldal: Fogd a pénzt és fuss...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »