Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán, mint szociál-forradalmár?

 

..."nem csupán retorika, amikor a miniszterelnök forradalomról beszél". (K.Z.) Na, ja! – milliókba keltette fel a reményt Orbán, megnyerte –akkor- rokonszenvüket ügyének... hittünk szavának, mély álmukból ébredező elmaradt rétegeket ösztönzött a választáskor.

És azóta csak egyre rosszabb lett! Mert a szlogen a “forradalom” propagandája ma is él mindannyiunkban- csak más előjellel van!

Vártuk a szociális érzékenységet, kaptunk egy érzéketlen kormányt- kinek feje lett maga a Nagy Arc...gazdasági és politikai felszabadítás elmaradt.

Matolcsyval a gazdaság mélyebbre sűllyedt, mint valaha- a “Széchenyi-terv” az elitnek kedvez...a szegény réteg kölcsönt nem kap- majd lesz bérgazda, vagy beérhetjük faekével netán? (A  vész-tartalékolt gabonákkal mi lett- eladták, mert nincs pénze az “erős”-államunknak- no, így számít az ország! Jönnek az áremelések.) A vidék már nagy-szarba van- rendelkezésre álló adatokból láthatjuk, hogy a gazdaság óriás többsége hasonlíthatatlanul szegényebb, mint elötte- kapacitás, munkaerő- és ‘hely, s anyagi vonzatában... egyszerűen elhanyagoltabb, mert a figyelem az elit jólétének biztosítására összpontosul, lásd az “arányos” adózást (egy példaként csak, s ezer mást is fellelhetsz még!) A gazdaság volna a vaspillére ennek az országnak- de ezzel a reakciós, maradi felfogással csak helybenjárunk...

A politikai viselkedés, meg egyáltalán viselkedés-kultúrájuk a ritkaság kategóriája... okai viszonyaiban keresendők... elterjedésével hajbókól a feltörekvő degenerált-elit  Orbán mindenható uralmának (!) Erről szerényen hallgatnak a milliomosok.... még akkor is, ha a fecsegésnek nagy mesterei, kedvelői vagyunk ugyebár...(?)

De mihelyt annak a kőnek eltávolítása kerül szóba, amely útjába áll a koldubotra jutott, megfélemlített, éhező, rongyos elvadult “másság” felemelésének, akkor milliomosainknak, ennek a degenerált-elitnek a nyelve azon nyomban megbénul, de megnyítják szájukat mikor a közterekről kell elverni őket, mert csúfítják a “kirakatot”!

Minek a hívei lettünk (?) - vagyunk a kispolgári kábulat, a soviniszta honvédelem, a frázisok és üres szólamok által a mindenkitől függés áldozataiként... ezek ellen viszont küzdeni kell- a befolyások alóli felszabadítással, s nem kalandor politikai vállalkozással. Nem a kitalált (jól kitalált a hatalom biztosítására - rendőreivel, kommandóival) erős-állam, hanem a tényleges- valóságos erőviszonyokkal kell meghatározni feladatainkat... frázisokból, szlogenekből, hitegetésekből legyen elég!

 

Riaszt a látnok, ki- diktátorként koronázott,

s tanával- mindig magáért igazítja magára a valót…

vágya, hogy kínozzon, így cserélt álarcot!

Irháit hiába cibálja ott a sors,

        a bánat is hiába csuklott-

Istent feledett a hatalom,

        hogy ily’ istentelenűl kárpótól,

        a jövőnek lett életúnt,

szivárvány-színein játsz’ írtóztatót…

poklát teremti meg, hogy ördög legyen, s mutogatott-- Szőke emil)

 

U.i. A “vak”-történész a “múltbelekből”, a látnok a jövendő tenyeréből jósól... (?!)

Orbán Viktor úgy vélte: a fejlett nyugati országok utolérésére két eszközünk van: többet kell dolgoznunk és jobb kell legyen az adórendszerünk... (itt hagyom nyugodni titkos szellemét! )

A munkával nem lenne baj, a munkahellyel már annál inkább, mármint, hogy dolgozzunk többet- no és a javadalmazással mi is lesz (?) - marad az éhbér? - (tehát marad a mese-kategória). Adórendszere? Hm... jaj!

“Ez nem a felzárkózás útja, az adókedvezményeknek, a kevesebb beszedett adónak negatív társadalmi-fejlettségbeli következményei vannak.

A Kóka János-féle törvényileg elfogadott (de hatályba nem lépett) adócsökkentéshez (kvázi egykulcsos adóhoz) képest pedig 310 milliárddal kevesebb az idén várható szja-bevétel a Költségvetési Tanács korábbi számításai szerint. A Fidesz-féle szja-csökkentés paradox módon ráadásul magasabb adókat jelent az alacsony és közepes jövedelmű, családi kedvezményt érvényesíteni nem képes munkavállalóknak, az adójóváírás csökkentése miatt.”

“A szellemnek megéri kiszabadulnia. A reinkarnáció csupáncsak palackcsere”!

2011.02.12.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 94
Tegnapi: 145
Heti: 633
Havi: 2 589
Össz.: 488 490

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán, mint szociál-forradalmár?
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »