Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Hatalom értékrendje…és a cigányság.

 

A valóság egyenlőtlenségeit e kormány már képtelen kezelni…

Lám ’elnökünk a rendőrség háta mögé bújna, felelősséget áthárítva- védpajzsnak felhasználva a rendőrséget kibe nem oly’ régen belerúgott! És a következő sorok vajon kikhez szólnak- a cigánysághoz? – a jobbikhoz? – netán az MSZP-hez?

…a ’fő hangsúlyozta: "Ha bárki túllépi a magyar jogrendszer által számára nyitva hagyott lehetőségeket, akkor a rendőrség teljes tekintélyével és súlyával fog eljárni".

Igen- persze hogy az okozatot kell kezelni (kezeltetni)- nehogy már az okot kelljen megszüntetni, igaz (?) - és le a gyökeréig… üzengetünk… üzengetünk miközben félkatonai szervezetek majd élő célpontra fognak gyakorlatot végrehajtani? Mert, mint halljuk és látjuk a terület is meg van… valaki csak engedélyezte nem?

Meg van már a magyar „Véderő”! Pusztulhat, kinek pusztulni kell! És ez nem anarchia?- dehogynem- töményen!

A kormánynak mennyire konzisztens ez az érték rend (bár lehet- figyelem elterelésre felhasználva talán?) – melyek dilemmáival küzd- és ellentmondásait, hogy oldja fel?

Hol a közös-nevező nagyszájú-uraméinál (Lázár, Kósa, Szíjjártó, Kövér és még néhány) – akik meghatározzák most e társadalom értékrendjét? Hol vannak azok a sajátosságok (mivel rendelkezniük kellene) az ideológiájukban, hogy a különféle rétegek, csoportok között közös-nevezőre kell hozni a dolgokat, amely azokat közösséggé és pozitív cselekvésre szervezi…(?)

Alkotmány fogja biztosítani immár az önvédelemhez való jogot… talán egyénenként súlyozott, vagy - hogy ki milyen fajhoz tartozik? A helyzetet kezelni, majd helyi „háborúkkal” lehet? Mert a jogegyenlőség mögött még elrejtjük a valóságos (már meglévő) egyenlőtlenségeket?

Ahogy Szókratész mondaná: „… az igazságtalanságot keressük-e, vagy pedig érvelésünk nyilvánvaló eredménye szerint az igazságosságot”?

A legigazságtalanabb helyzetet szembeállítjuk a legigazságosabbal (akár embert, embereket is), hogy végére járhassunk annak a kérdésnek, hogyan viszonylik a teljes igazságosság a teljes igazságtalansághoz valamely okból?

Uraim! Magyar állampolgár a cigány is, hogy a helyzet adta (megélhetési) - bűnözés létezik még, mára közös felelősségünk, de eltörlésükkel a helyzetükön és sajátunkon is csak rontani fogunk… általánosítani is bűn.

"A pöcegödör kiüríthető. A szart sem érő élet "kiszippanthatatlan". (!)

Állj! – amíg még lehet. A ’fő kimondta megélhetési bűnözés nincs! És? Munka van? Nincs! Pedig azt is mondotta, hogy dolgozni kell, visszavezet bennünket a munka világában- hogyan is? Kilakoltatással, gettósítással? Tehát nincs demokrácia! Nincs szabadság! És az emberi jogok…? Az egymillió munkahely is már közröhej tárgya lett!

Az MSZP és LMP szalonkodik tovább, elszalasztnak, megint egy lehetőséget… hogy az emberi jogokra hivatkozással erélyesebben fellépjenek!

Egyre nagyobb a távolság a valódi és képzelt életmódunk között! Aki, ma a valódin gondolkodik a saját romlásának okozója lészen, mellyel nem lesz, de már másként sem lehet sikeres-előmenetellel?! Megfélemlítés a lehető legrosszabb politika nagyjaink részéről, mert sarokba szorítva a patkány is támad… mert embernek sem néznek bennünket (egyik oldalon sem) ugyebár?

 

A döbbenet szorítva markolja szívemet-

bélpokla marja belsőmet… haj’ verném már éhemet,

de itt a zaj, mely jóllakat-

         nem ad a csöndnek.

Beláthatatlan következményekkel formálja az embert,

         a lélek is csak poklával fenekedhet,

míg évekre-ítélt testben az anyag, gyötrő célok jegébe ver— (Szőke E.)

 

u.i „Közhely – közízlés – közvélemény – középszerűség…

       A közös tő elárulja, mi közünk van egymáshoz.” (!)

 

2011.04.22

Folytatás: www.jellem-ismeret.hupont.hu

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 126
Tegnapi: 145
Heti: 665
Havi: 2 621
Össz.: 488 522

Látogatottság növelés
Oldal: Hatalom értékrendje…és a cigányság.
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »