Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Egy tákolmány árnyékában…

 

„Milyen kár, hogy a bőrünkből nem tudunk kibújni! Nélküle előbb megundorodhatnánk a velejéig romlott hústól” (!)

„Itt az idő!” A Fidesz egyik jelszava volt… fordítom, az idő rövid – minden pillanat életünkben csak egyszer jelenik meg (jelentkezik), soha többé nem tér vissza és egykor számot kell adnunk minden napunkról, óránkról, percünkről…

 Én ezt a mondást (jelszót) emberi tévedésnek minősítem, mert az időt nem lehet pénz módjára gyűjteni, összehalmozni és a jövő számára letétbe helyezni. Nem is lehet kölcsönkérni, vagy kölcsönképp kamatra kiadni. Nem lehet konzerválni. Legfeljebb egyben hasonlít az idő a pénzhez, abban, hogy sokan mindkettőt eltékozolják és elpocsékolják.

Ezért is kell e drága ajándékot, és annak minden, még legkisebb részletét is jól, alaposan fel és kihasználni.

Beszélni, melyben nagyok Fideszes uramék, tartalom híján alkotnak, mégis- foglalkoznak valamivel, mint hivatásszerűen tevékenykednek.

Alkottak egy alkotmányt (nógrádiasan á-val: tákolmányt inkább!). Az állam minden eresztékében recseg-ropog, hazudnak - mellyel átfestik a valót, ostobák, mert el is hiszik, hogy a jót teszik azzal, hogy megmásítanak, átfényeznek mindent. Ők azok, akik politikai haszonszerzés céljából tevékenykednek, ismételten a hatalomban már egy éve! Hamis módon hozzák az igazságtalan rendeleteket, a leghitványabb érdek szemérmetlen jelenével bírnak…

Az állam a tönk szélére jut!

 

…hol a szív ott izgékonyhangjain istenével jaj-szókkal eseng,

féli napjait „a gúzsbakötött szellem…a dús múltat, mely szép s bölcs tant hunyorgat,

a mán fanyalgó tákolmányokat” -- (szőke)

 

Ékesszólásnál az ország ellen már csak az ármány a nagyobb… ügyes csalók! Az alkotmány rossz, ha nem is minden részében, de a nagyja a saját hatalmuk érdekében hozott annak törvényeivel, a nép ellenében megoszt, és nem egyesít… békét és összefogást nem alkottak a nagyok. Maszlag magyarázkodásuk és ravasz ürügyekkel bújnak ki a felelősség alól.

Az emberek egy-akarata nem létezik, elvei átláthatatlanok, következményeiben beláthatatlan… az ország máris kettészakadt.

Az ellenzék dísznek van, lehurrogják őket, véleményük hangot sem kap! Ez az alkotmány elmullássá, az enyészeté lesz! Itt az idő az ébredésnek… nincs rend a hatalomban, de van és az kizárólagos a saját-érdek. Ez az alkotmány sem kifelé, sem befelé nem ad - nem biztosít nyugalmat. Matolcsy gazdaságpolitikája még tovább rontja az amúgyis gyenge pontjait… a szabadság meghalt, megszorítások vannak és félelem. A Fidesszel nem lesz felemelkedés, ez már világosan látszik. Az alkotmány tisztelete náluk sincs me, hisz’ az aláírás pillanatában Orbánunk éppen focizott…kb. ennyit ér, mit kiötlöttek a nagyok! A tudatlanság istenkáromlás számba megy (pedig, hogy oda vannak a keresztényi értékrenddel, és hiszik mindenkinél okosabbak), a tudás meg szárny…(nos, ez rájuk nem jellemző) (!)

Ahogy Shakespeare mondja:

„Ignorance is the curse of God:

Knowledge the wing wherewith we fly to heaven.”

A felfuvalkodott szerep szeretetet nem épít (hazaszeretetet sem). Önhitt dölyfük elbizakodottá tette a Fideszt, ezáltal már kiállhatatlanok! Aláíró-diákunk meg osztályfőnöki órát tart a felsőbb-intézményekben, ott magyarázza, a megmagyarázhatatlant- csak le ne írja!

Itt az idő- mert az ellenzéknek csakis az utcán a helye, a kétharmad a parlamentben fölöslegessé tette őket, szavak és tettek ott elenyésznek- visszamutogatásokkal a jövő nem építhető fel!

Nagyon helyesen mondta valaki, hogy a rétes nem azzal lesz kitűnővé, hogy hiányzik belőle minden, ami annak ízét elronthatná, hanem azzal, hogy legyen benne mindaz, ami azt ízletessé és kívánatossá teszi!

 

Szorongásos jelenében elképedt szokássá égett

gyávaság lett jeles,

     idegen-szelének lelt szembe-könnye

     szembesített butasággal rászántan--- (szőke)

 

u.i …hogy-, ha a hal a feje miatt bűzlik, akkor a nyáj a főkolomposoktól. (!)

2011.04.26.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 87
Tegnapi: 74
Heti: 305
Havi: 2 261
Össz.: 488 162

Látogatottság növelés
Oldal: Egy tákolmány árnyékában…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »