Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán és a konzultált-milliója (!)

Avagy az ész-állam…

 

Áldozat nem leszek, ne tiporják mindenem

kedvekkel-, akaratos fölénnyel,

hogy kanyarok bukkanóin szenvedjen képre is,

és - mert a lét átfestett valóján keveredtek a színek 

      csak vesződtet ki- most fenn-

      figyelmeztetés helyett,

      hogy felismerjem,

míg ágál az érzet, mi gyűri kedvemet…

addig ott rám- testálja lényegét egy rémlet,

hogy álarcát cserélte ekképpen—  (Szőke Emil)

 

„Az ország gazdasági helyzetéről a miniszterelnök azt mondta: "azt, hogy az ország kifelé kapaszkodik a gödörből, azt józanésszel aligha lehet vitatni."

 

Nekem úgy látszik nincs meg a józan eszem, mert látva a növekvő munkanélküliséget vitatnom kell Orbán optimista meglátásait… nemhogy kifelé nem kapaszkodunk gazdaságunkat illetően, de még löktek is rajtunk- a gödör mélye lett közelebb. Működési helyünk leszűkült köre mutatja, hogy ahonnan elkerültünk Orbán jóvoltából, oda hamarjában kell visszatérnünk, mert jön a baj! És az Európa- nem csatlakozunk a paktumokhoz? Önfejű nagyjaink ennyire tudnák az utat? Egy fenét tudják- csak, mert mi- hiány magukban kifelé böllenkedéssel pótolják, hogy lám a magyar mindenkinél többet tud, pláne- ha azt Orbánnak hívják! Ámbátor a tapasztalat azt bizonyítja, hogy ilyenkor a régi nimbuszból csak veszíteni szoktunk!

„Nem csak a polgár kábítja magát. Függetlenség: az államok öncsalása.” (!)

 

"Ma a gyors, biztos és azonnal hatályba lépő gazdasági döntések jelentik a legfontosabb eszközét a válság elleni küzdelemnek. (...) Miután nekünk ezt a gyors döntéshozatalt az államadósság csökkentése érdekében kell használnunk, és gyorsan is kell haladnunk, ezért minden akadályt az útból el kell távolítani" - fejtette ki.

 

Valóban gyors volt a döntés, az emberek vagyonkáját szépen és gyorsan elkommunikálta! A gazdag gyorsan gazdagodik, a szegény lassan lecsúszik a teljes elszegényedésbe… és mégis, hogy- nem annyira a testi-nyomorúság ténye, mint az erkölcsi romlás- züllés képe lázít e kor valósága ellen.

Az akadály is elhárítva, kontroll nincs, tesz is mindenik mit akar. Nincs közös hit csak orbáni hitvallás, nincs közös világnézet, az is csak Orbán szempillái alól vizslatva. Krisztushoz kötöttség (mi megint csak nem közös, maguknak kisajátítva) kirakatának ápolására meg ott van a KDNP, mint a Fidesz vallási tagozata…”ezért minden akadályt az útból” el is távolítottak!  - a vizet prédikáló borisszák kenyérpótló cirkusza… (!)

 

„Az új alkotmányba várhatóan bekerülő önvédelemhez való jogról a miniszterelnök úgy fogalmazott: "ne essünk át a ló másik oldalára, de menjünk el egész odáig, amíg nem válik a magyar közélet túl agresszívvá és erőszakossá az önvédelem jogának kiterjesztése miatt".

 

Hupsz! Nesze semmi, fogd meg jól… és? Eddig is volt- csak ügyelve az arányosságra… súlyozva! Agresszív a kormány, hogy léthelyzetünket rontja, tehetetlenségünkbe fojt, bele- eltorzult jellemmel még fokozzák is a lelki kínt: lásd Dautsch és Vittner megnyilvánulásait…

Szíjjártó és Kósa megértőnek nem mondható felénk-viszonyait, akiknek igazságtalan és vigasztalan szavain vergődünk nap, mint nap. Önvédelem az is, ha utcára vonul a nép, hol kinyilvánítja legörömestebben igazság-igényét! Mert bármily rossz ízű e szó, de a hatalom millió nyomorgó életére tőr!

„Korunk kórisméje: miközben a jóság egyre rosszabbul van, a rosszak egyre jobban érzik magukat.” (!)

 

„A gyermekek után járó szavazati jog kapcsán a TV2-nek a kormányfő mint "nagy félelmet" említette, hogy "az első reflexe nagyon sok embernek az az, hogy miután a roma családokban több gyermek van, mint a nem roma családokban, a romák részesedése a szavazóközösségben megnőne. És ezt nagyon sokan nem akarják". Ez egy nagyon erős vélemény - utalt Orbán a nemzeti konzultáció válaszaira.

 

Igen- és mindjárt azt is mutatja, hogy mely’ réteg az, akivel konzultál a ’fő! Jaj, mondanám-, ha az egész felvetést nem tartottam volna ízléstelennek, mert pont ez a réteg nem kap megértő, védő támogatást… szabadon felfordulhat-, és- ha az önvédelem eszközéhez nyúl, mert gyerekeinek enni, adni akar - akkor válassza az éhhalált inkább, mert az alkotmány szemérmesen kikerülte a problémát? A választás lenne itt a legnagyobb probléma? Ahol lehangoltság és megaláztatás életük minden perce, eddig megengedő volt a törvény a szociálisháló tekintetében, ezt egyik pillanatról a másikra megvonni, még átnevezéssel sem lehetne… fokozatosság elvét kellene érvényesíteni…

Lehet e népréteget szidni, de az országhoz tartoznak és a probléma közös- nem lehet száműzni azt, de az embert sem vele! Látható, hogy nem kell ide koncentrációs tábor (mint volt egykor), nem kell szögesdrót és betonfal, mint Szlovákiában - de ha ez folyamat, akkor szabadon belepusztulhat, a hozzájuk nem tartozó nyomorgókkal együtt mind!?

És nagyon sokan nem akarják (!) - azaz, az egymillió konzultált egy-része csak! A gazdag és ki- most hatalmon, az!

A probléma hatványozottá vált és az agresszió csak növekedni fog, mert ellenük, ha lesz támadás, mint volt is- akkor nekik is jogos az önvédelem! Orbán úr (!) – nemzeti-egyetértés sosem lesz!

„Szabályozni csak a sodrókat lehet. Az árral szemben úszó saját medret vág.” (!)

Mint már bizonyított az is, hogy a gyors- át nem gondolt, meg nem fontolt törvénykezés, néha valóságos csapás vagy kíméletlenség számba jön!

És hadd kérdezzem meg, hogy a cigány-képviselők mi a szarért ülnek a parlamentben, ha – mint a birkák csak hallgatnak, vagy önző a mód és nekik saját-problémájuk már megoldódott?

Madarat tolláról, embert barátjáról ismerjük meg?

 

Az új alkotmányt megerősítő népszavazás lehetőségéről szólva megjegyezte, elméletileg nem lehet kizárni, hogy érdektelenség jellemezné a voksolást, vagy egy olyan politikai kampány indulna, amely elterelve az alkotmányról a figyelmet, a kormány elleni szavazásba csaphatna át. A valóság azonban az, hogy "mi nem a többség alkotmányát akarjuk megalkotni", hanem mindenkiét, ezt azonban konzultációval, nem pedig népszavazással lehet elérni.”

 

Igen- szavaztatni kell a néppel, a nemzeti-konzultáció egy hazugság, amivel, mint a sikló kicsúszik a „hurokból” (a felelősség alól) a hatalom…

Továbbra is fenntartva a vélemény joga: ez az alkotmány, ha a néppel nem lesz megszavaztatva, csak és kizárólag- a parlamenti kétharmad alkotmánya lesz! Mondhat Orbán, amit csak akar!

„Kettévált kettes: megkeseredett édes:” (!)

Nem elve, hogy jobb adni-, mint kapni, mert fél, mert gyáva (?) - ezért nem méretteti meg „hitvallását” a néppel? Ha megtenné - az tölthetné el büszkeséggel, a mi szemünkben emelné őt értékben!

 

…majd kinek lelke ezer-felé szalad

szívéből veszett kívánsággal a hitszegés hamisságának,

hitet vallhat a hatalomnak - mert az Ég nem préda, lába nem kel?-  (szőke)

 

u.i. még nem, de vajh’ kitudja…”Ha új hitre térsz, ne csodálkozz, ha elkötelezettségedben kételkednek. Aki egyszer hitszegő volt, mindig az marad!”

 

2011.03.31.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 86
Tegnapi: 74
Heti: 304
Havi: 2 260
Össz.: 488 161

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a konzultált-milliója (!)
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »