Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Gyurcsány árnyékában...

 

Árnyék...parlament?- kormány?

Mindegy is talán, ha együttműködni nem lehet...

 

Csakhogy- ha mindenki mondja a magáét, abból, hogy lesz egy? Ha kihagyva lesznek a párbeszédek, az ellenfelek érintkezései és egymás álláspontjának elmélyült tanulmányozásai, akkor hogyan tovább (?) – de egyetértek, mert a helyzetet a kioktató, arogáns és cinikus stílusával a Fidesz teremtette meg... hogy az ideológiai műforma átalakul, s megint (sajnos) az egyoldalú taglalás, az önmagába zárt fejtegetés váltja fel. Mert nincs más lehetőség, ezt kell tenni (!) - ahogy a Fidesz mondta nyolc évig – készülnek a kormányzásra – kiváncsi leszek ezek a szavak visszafelé, hogy hatnak? Egy a lényeg, hogy az a dolgok menetében kiszűrve legyen és sikerüljön történelmi-logikai sorrendbe formálni a legfőbb eszmemeneteket!

Nem gyakran mondom, de most Gyurcsánynak adok igazat, mert nincs hely a Jobbikkal játsszó  “mérsékelt” konzervatív demokraták között. “Nekünk nem lesz ott semmi keresnivalónk.” (!)

 

A dramatizált folyamatot epikaivá hogy változtatják hm... ez még kérdéses! A Fidesz szakadékba viszi az országot- ez már tény és ébrednek is hazánkban, de leginkább túl... ha nem teszel ellene semmit, nemcsak tanúja- előidézője vagy a katasztrófának... bár, ha nem sikerül nekik valami, arról úgyis Gyurcsány és az Mszp tehet- mondják majd, mindahogy most is.

 

Bár mintha emlékeimből jönne elő valami olyan kifejezés, amit még az elején mondott Orbán, hogy a céljuktól (bár a célt most sem ismerjük, csak az erőt!) semmisem tántoríthatja el,s azt bármi áron végig is viszi... nem szószerint de lényegében... hát? “Izgi” nem?  

No, majd a korona-tan helyretesz mindent, ott főt hajthatunk, mert erkölcsiekben térdhajtásra kötelezett minden “pogár”- amúgy meg van egy e-világi származéka, hogy a lélek az üdvtanok igazságának a megismerésére szolgáló képességét elvesztette... a hamis tudati attributumokkal terhelt világunk viszont már Orbán és tanácsadóinak műveként hatnak – saját érdekként uralkodói szerepre – ezzel rója köreit saját igazságának.

Nem veszi észre a veszélyeket, az eltéréseket- pusztán újra vagy újnak fogalmazni valamit “üres formula”!

A látszat lett magától értetődő... Orbánunk ezzel vált egy internacionális modell-“képzet”-té, mármint eurós-elnökségével, hol a saját tervezésű, akarat és cselekvés erőt sugárzó egysége értelmi összefüggéseként a bosszú és büntetés eseményeinek lett-lészen fölé rendelve. Itthoni diktátumaiként ezek már nagyon is, a maga valóságában- erre megszervezett “intézményeivel” nagyszerűen működnek, ki nem velük, azon a fogást megkeresik... az érzelmi tartalom itt ügyetlen kifejezés, sokkal többről van szó: léthelyzetről, létkapcsolatokról, melyekben a való tragikum- és kiszolgáltatottságánál fogva mindig a leggyöngébbeken veret el.

A csoda megtörtént összjáték az összejátszás lehetősége felkopott- “hangulatában” több figyelmet kapott Európában, mint idehaza- nem lehet többé belügy!

 

...gyenge vagyok jónak,

     de gyengének bizonyultam gyávának is,

lemondtam a harcot-

      tevékeny itt belül maradtam,

keresve ott- a kívül értelmét vesztett normákat,

hogy megfeleljek egy emberibb szabálynak

      átírtam családfámat...

az öröm törékeny-emléke a rigók mulatozása

ritmusában,

hol már a tüstént-akarat ősemberi keserűség-terhe

engesztelődés vágyában új-fölénnyel telt a fordulat— (szőke)

 

2011.01.27.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 74
Heti: 310
Havi: 2 266
Össz.: 488 167

Látogatottság növelés
Oldal: Gyurcsány árnyékában...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »