Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán- ki mellett? és ki ellen...(?)

 

       A furcsa az Orbáni-kormányzatban, hogy minden fölé helyezte magát, holott a néptől kapta a megbízást, a hivatalt...vagyis annak elidegenítése a néptől összeeggyeztethetetlen a társadalom természetével és ellentétes a társulás céljaival.

Szavak vannak és nem tartalmak... jelen-állapotában, így képlékenysége folytán korlátoz, módosít és visszavesz a nép nevében, de nem érdekében!

       Fenntartani köteles lenne pedig- mind a polgári, mind a politikai szabadságot... de az erő és az akarat összhangja megbomlani látszanak, rend helyett itt fejetlenség van és az országban helyet kapott a zsarnokság- az anarchia uralkodik el.

Ezt fogja hívni a Fidesz parlamentáris demokráciának? ( Vagy elég, ha az alkotmányba lefektetik?) Orbán viselkedéséből adódik, hogy az általános akarattal nem egyezik- erejénél fogva a nép fölé helyezte magát... tényleg úgy viselkedik, mintha élet- halál ura volna, mint király!

A kötelékek közte és a nép között lazulni kezdett, mert abszolút és független működést kíván gyakorolni- bár a látszatot próbálja tartani, ugyanis, ha nem tenné- felbomlana a társadalmi rend... mégis érezzük, valami különös én, akarat és érzékenység (főleg hatalma és magafelé) sajátosságaiból eredeztethetően döntéseinek sora is, tette alattvalójává a népet... bár hirdet egyfajta kárpátmedencei közösséget, mégis a hatalomért kész feláldozni a népet.

Számára a nép eszköz- szavazó-gépezet, mit az adott pillanatban fel is használ sajátos érdekének. Ha viszonyait nem módosítja, ha csak ékesszólásnak adják fejüket, röhögve változtatnak törvényeket, akkor az általános akarat (ami eddig sem volt) – többé már nem minden egyén akarata. Példának hozva, hogy az alkotmány rossz, így kormányozni nem lehet- naponta változtatnak törvényeket, melyekkel csak hitványulnak az érdekek!

A Fidesz hazudik... visszamutogat és meggyaláz mindent mi szent- lásd alkotmány, melynek törvényeit magukra nézve nem tartják kötelezőnek, kusza ellentmondásos érdeket képviselnek a közjó nevében – társadalmi-szerződéssel együttműködésre a hitvány-érdekeik céljaira - még fel is szólítják a népet.

Családok érdekét szajkozzák, miközben az adóval éppen ellenkezője van gyakorlatban! Gyerekvállalási kedv csak a gazdagoknak kedvez... a családban megmaradó pénz, mind arányaiban- mind igazságosságában több mint kérdéses. Lehetetlenséget elfogadni, hogy lehet?

A szegény szegénynek születik nem embernek?

Orbán megtanított egyet bizonyosan, az erkölcs semmire nem kötelez, köz-érdek az ő egyszemélyes hatalmának érdeke, érték a vad tülekedés lett, lelkiismeret helyett a lelkiismeretlenség kapott helyet. Ki hajlandó másokért dolgozni- ha gazdag és szegény lett, úr és szolga világában- az önmagának-szerzés a hatalmas indító erő, hol a nyorgó nyomorát saját hibájának tudják be... miért is nem tanult meg könyökölni? Munka: mindent a munkából vezet le a Fidesz, de lassan többen vannak munka nélkül, mint ki dolgozik. Ellentmondások-banánhéjain csúszkálnak...

Természetesen az kinek van munkája nem érzékeli, hogy milyen körülményekkel küzdenek azok akiknek nincs... hiszen nem számít, hogy két évig volt valaki munkanélkül- önhibáján kívül, abban a pillanatban, hogy létminimumra felveszik- például mert nem tudta fizetni a diákhitelelt, máris 33 %-t levonja az Apeh! Közben eltart egy gyermeket és egyedül... gratulálok a méltányosságukhoz. Embertelen (!) - és a KDNP-s fújja a magáét a nagy keresztényi értékrenddel. Ahogy székelyem mondja:“Olyan erőssen csiápol, mind a csürke.”A Fidesz keresztényi tagozata semmi egyébb, bár a szó igazi értelmét tekintve inkább semmi, mint valami!

Munka értékénvalóli megjelenítés, tisztánlátás, szülő és nagyszülő támogatás, szolidarítás, méltányosság, szavatartás- betartása stb. lózung!

A Fidesz mindent felhasznált hatalmának megszerzésére- szabotázs a parlamenti munkában, utcai zavargások, bojkott  és strájkok direkt akcióival, forradalmi felfogásukkal mozgalmukat demokratikus szinezetűvé festették, ugyanakkor a hatalom megszerzésével a tömegek ellen dolgoznak...de a nép nevében- valami felfogási hiba folytán egyoldalú túlzásokba esnek. Ahogy a jó- székelyem mondja: “hagyja el kjed, ne járjon semmi után, mett nekem bizon most semmi sem kévántatik, higgye meg!”

Önfestés és a lét kiszínezése folyik tovább. A gyűlölet, harag és fondorlat hova vezet? Megtévesztették a népet... hogy éljen biztonságban, ha minden terhet nyakába tett a hatalom...(?) -félelmet gerjesztenek, mert fenyegetnek, zsarolnak- lenyúlnak magánpénzeket- elvették a nép jogát a természetes életre, mibe beletartozna a szabadság is, de vele veszett az egyenlőség is.

Az ellen cselekszik, amit jónak ítél, és nyilvánosan hirdet.

Szégyen a Fidesz részéről, amit hirdet és ahogy teszi azt- tudom általános a megállapítás és, ha nem is Fidesz-pártiakra vonatkozik e szegényes lét- politikájuk kapcsán, de 7 millió leszegényedettre igen.

Népámítás folyik a Fidesz padsorokból... a nép egyharmad részének általános tapsa között diadalmaskodnak ellenfeleiken- mégis miért ily’ ellenséges indulattal vitatkoznak, vagy tudatosult bennük talán, hogy a parlamenti kétharmad diktatúrája parlamenten kívül nem érvényes létszám-arányában?

Orbán többet köszönhet szerencséjének, mint tudásának, a dicsőséget hajkurássza, elfelejtette- hogy annak idején külföldre ő szaladgált panaszkodni, most tartja a száját és ügyeskedéssel kompenzálja a nem-tudást. Ahogy székelyem mondja: “vaj- mintha mézes pálinkát ivutt vóna az egéssz héten.”

       Csupa fedhetetlen ember ül a Fidesz padsorokban (látjuk), köztük ülnek a könyörületesség képviselői, felettük meg- parancsolják, hogy merről fúj a szél... igy működnek, csupa emberség mind. Orbán valósága rejtett, de hirdeti, ki- vele van az jól jár- nem most, majd... jövőre, tíz év múlva vagy egyszer. A sors forgandó...

 

Hogy nekem mi jó, ha más mondja meg

vagy velem a rossz

mindegy,

             egyre megy-

  mindkettő gyalázatos,

erről többet nem beszélek,

             vétek.

Vétek minden szó- mi már csaló

              a megcsalt való “búját-mézét,”

hogy adja, de kínját nem töri e sors meg.

A türelmetlen érzelem

sem riaszt eképp, átok van és vég-

          ...úgy látom mindegy is

melyik-melyik, itt kuporg öt-érzék,

             mégis magamba hordozom

“a köznapi dolgok igézetét...”

...a szív mélyén születő zenét— (Szőke Emil)

 

2010.12.01.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 74
Heti: 310
Havi: 2 266
Össz.: 488 167

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán- ki mellett? és ki ellen...(?)
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »