Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbáni összhang…

 

Bár Lázár nagy kerülőt tesz velünk, szavaival gorombáskodik – „fenével” eteti hallgatóságát, „mennykővel” csapatja és „ördöggel” viteti az ellenzéket, szabadabb viselkedésben is ostoba, illetlen, aki nincs jelen, az ellen ne menjen, hisz vádakra védelmet nem nyerhet—talán ezt is akarja és kihasználja lehetőségét abban? Mert nincsen cáfolata annak?

Vagy a „híveket” szükséges beoltani, immunissá tenni a későbbi hatások megelőzésére? A kívánt cél még csak-csak ismert, de a hozzávezető út előttünk ismeretlen, mert másképp is megtörténhetik, mint ahogy felrajzolja azt Lázár… zagyvál, amiért a rámért taksának többszörösét fizethetjük majdan.

Emberi sorsának szánandó figurája lett!

Gúnyolódik, sértegető lelkületében forgatja a szót…neveletlenséggel és jellemtelen! Nem tanulta meg a leckét, pedig iskoláiban biztos, hogy vizsgatárgya volt, hogy ezzel senkit meg nem nyer, jobbá nem tehet! Lázárt megzavarták talán az események - zavarják talán, hogy így fölpörög- szinte vadul, mint egy birkózó, mikor porondra készül. Vagy így mossa magáról a közelmúlt „kihágásait”?

„Elolthatatlan tűz csupáncsak egy van: a „piromániás” lángelme.” (!)

Bennünk nem lett töredelmesebb a hit, a lelkiismeret sem tisztult meg a ráfröcsögetett sarától, de ha van bűn- inkább a jelen hatalmától vett az…a kénytelenségektől, hogy a részletekről úgyis kioktatnak bennünket. Ki- kit csap be itt (?) - az MSZP és LMP nem a választóikat, de a FIDESZ és a KDNP mindig azt… ha van bűn - az a hatalomban és arroganciájával hatalmas - hatalmi-harcában alulmaradva itthon és Európában-, majdan- helyükről felállva adhatják meg a választ!

Orbán az uralkodó, teszi is dolgát oly’ nagy fölénnyel - szeszéllyel, mégis ő az, ki- veszélyezteti közérdekét, elkommunikálva a köz-javát…diktatúrájának szánt politikai programjával. Mégis képmutatás az erkölcsnemesítő erő- hatalmi eszközeiben külcsínre számító, de gazdasági megfontolásból „fényűzésellenes” megoldásai drágítják mégis az állam fenntartását.

Minden látszat. Megoldásaiban, megfontolásaiban a dolgok valójában olyanok maradtak, amilyenek voltak. Ellenzék és uralmon lévő hatalom között folyik a harc, mindegy mit minek neveznek el vagy át- akaratot fejez ki a hitvallás, bennük tűnik a remény… elveszett a jobbítás szándékával, mert átfestett a valóság. A tényleges elnyomorodás vette kezdetét…

Orbán mindenkivel harcban áll…

 

A sors szólt bele, behúzva a nyak szorítva kedvre-

hűséget vesztve lelt bizalmatlan a jelen,

          de csak előre,

          fel a harcra, kinek kell itt Európa?

A puszta, igen- az is delelőre,

          hol elheverhet a gulya,

          s délibábos szokottból a marha- a szürke,

gulya-hatalomban korlátaira vonva, tart ki merre tart vagy akar,

           hol akart-

szabadkozásban bőg igazsága, már lélek-helye lelte szellem-ösztöke---

(szőke)

 

u.i. „A világgal azok szoktak haragban lenni, akik képtelenek békét kötni magukkal.”

2011.04.05.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 130
Tegnapi: 145
Heti: 669
Havi: 2 625
Össz.: 488 526

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni összhang…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »