Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán és a szalonkép’…

avagy emberiessége.

 

 

Úgy világosodjék a ti világosságtok az emberek előtt, ahogy éltek… Vittner M. - hozzászólása és az orbáni-reakció már kivert minden biztosítékot, embertelen és ostoba magatartással a Fidesz padsora szégyenpad lett! Aki ilyesmivel akar babért aratni, nagyon rossz emberismerő!

A lelkesedés, ha van még- már tettetett és erőltetett- és a vele nyert taps sem őszinte… csak szolgai udvariasságból van (ha nem épp fizetett). Nekünk mernünk kell megszólalnunk - mert az emberség hiányzik a keresztény érzületükből, a keresztény értékrendet felfüggesztette Orbán is, mikor nem mondott semmit Vittner hozzáállásáról.

Hol itt a lelkiismeret, az 56-os szellem? – mernünk kell legyőzni az egészségtelen megnyilvánulást, mellyel beszennyezik történelmünket… félre a szégyenlőséggel - amire kioktattak minket, de hittel- hallgatva lelkiismeretünkre, meggyőződéssel vallani, hogy az embertelenségnek nincs helye a politikai életben… ugye Orbán úr? Még akkor is, ha Vittner ott- egykoron fegyvert fogott! Másnak halálát kívánni a barikádon sem lehet… mégha kellett is akkor, az is önvédelemből tett, vélt- vagy valós ítélettel (mert akkor azt még eldönteni nem lehetett) hősies kiállás árán is. De most és így - visszaélve helyzetével, elembertelenedett e cselekedettel!

S a bárányok hallgatnak… nem szólnak a Kdnp-sek sem- érdekes e lélektani tény. Talán erőfeszítésbe, áldozatba kerülne megszólalni ez ügyben… embertelenség képviselője lenne mind? Nem hiszem, de szolgaiságuk legalább ennyire elítélhető…

Szégyen a Fidesznek mindenképpen- nem szívélyesség mások lelki és földi érdekeinek szemmel tartása, de kötelessége a hatalomnak! A hatalmat még ők gyakorolják…

A Kdnp-be van már lovag, inkább szégyenteljes, mint felemelő- kinek beszédét nem hallottuk most, okulásul hallgat? – hozzászólás, megjegyzés csak magatoknak- vagy csak magatokban van?

Lelkünk-, igen a népé uraim (!) – nemessége sugározza rátok, a tisztább, magasabb, felsőbb, szentebb légkör szeretetét… mert e nép érzületben is felettetek áll!

Orbán és társai észnek és józan ítéletnek híján az üresfejűségnek adták magukat- csak fecsegnek, szertelen, gondolatszegény szóáradattal… de jó véleménnyel vannak önmagukról! A mindenáron való kellemes hatás elérése érdekében nagy az erőfeszítés, talán- mert ki akarja erőszakolni belőlünk a dicséretet, no- az meglehet! Az előkelő modor meg elveszett! A hatalomnak, mert hatalmaskodnak (és nem a közjó érdekében, mit magáénak vall Orbán) - erős-oldalait mutogatva félelmet kelt inkább, s a fölényesség pózában tetszeleg. Ebbeni-fordultával „...a dacos szív trónjára ült!” A Kdnp-nél nincs szív, nincs szeretet, de becsület sincsen - van viszont érdek, amit képvisel, ami fölött apostolkodnak… öncélú parádésok csak?

 

…még mindig fáj, hogy ilyentájt didereg a lélek…

póráz és bálvány rajtam és fölöttem-

    ezért is éhségem bennem

meghátrál e testben – csak zamatra, ízre - szemekkel telten

    átlépte határait érzetem.

Szúr, mar, vág, búval arcomra merevedett,

hogy tévtől - idegen íz-lelet keseredett nyelvemen. (Szőke Emil)

 

Orbán és Dautsch… avagy a túlméretezett tanulás eredménye!

 

Nos, ez a fiú megbetegedett… a világ lelkéhez így kíván férkőzni? „Megnemértést” és rövidlátást tükröz cselekedetével, magas hivatalnok és micsoda válaszfal, szakadék közte és a világ között…

Vakon neki a személynek, kit Gyurcsánynak hívnak, a gyűlölet lángolása vakká, inkább elvakulttá tette- széjjelhinti „szóvirágait”, de mint eszközt a célhoz használva- stílusa a romlástól őt meg nem óvja. Meghülyült, s ily’ betegen az Európai unió parlamentjének tagja!?

Orbán politikáját, s az ellenzékkel való kapcsolatát jól példázza…

„Előbb-utóbb minden „zseni radiopasszív” lesz, és utána már haláláig csak befelé „sugárzik”! Nagyon olcsóvá teszi magát!

Jelzőivel és annak szánt mondataival a fair play szabályát be nem tartja. Hajrá Fidesz! - erkölcstelen és vállalhatatlan, hogy a lelkiismeretnek ilyen jelét s fokát mutassák és érvényesítsék. Vagy mások megbotránkoztatása a cél? Játszik Dautsch- játéka már szükség, állásbéli kötelezettségeihez tartozik?

Határozott véleménye egy hazárdjáték…mérgező bomlasztó hozzáállásával rontja a szélesebb tömegek érzületét, szembeköpi a más pártot választókat (és illetlen a sajátjaival szemben is)… vagy csak hatalmát fitogtatja- egyszerűen csak ostoba? Lehet csak egyéni szórakoztatásul bírt megnyilvánulása is, de a nem éppen illő viselkedése, épületes „éles”- látása a bomlás felé való útjában az élen halad. Íme - itt egy uniós képviselő élvezet vágyát kielégítő személynek orbáni úri-módja! Illetlenség, tapintatlanság és kíméletlen önzés hörcsöge- egy „diplomázott” – talány!

 

„Deutsch Tamás oldalát hétfőn még mindössze 25-en olvasták. Egy botrányosabb megszólalását (Vannak szemét alakok.Vannak aljas emberek.Vannak rosszindulatú örültek.Vannak irtózatos gecik.Vannak gusztustalan rohadékok.És van Gyurcsány) követően ez a szám mára már az 1000-et közelíti az egyébként meglehetősen alacsony Twitter-lefedettségű magyar közösségi felhasználók körében. Kedden már az egész magyar média az egyébként nem elsővonalas fideszes képviselő véleményével foglalkozott.”
„Deutsch Tamásnak pedig elsőként sikerült médiavihart kavarnia a Twitteren politikustársai közül.”

Mily’ nehéz lesz beszámolnia majd itthon, az üres szórakozással töltött órák és az ottani idő-, pénz- és tekintély- hármas veszteségéről (!)

„Az ismeret – mondja az Apostol – felfuvalkodottá tesz, a szeretet pedig épít. Ha pedig valaki azt véli, hogy megismert valamit, még nem ismerte meg, hogyan kell megismernie,” (I Kor.8,1-2)

Bor, sör, pálinka és butítva így lett…

szabadság érzetének épp elég? – tény!

Lompos lustasággal elhever az érzésnek-

Torz – jobb-középről fogva keményen…

„S így csak zúg: él, vél, fél…” félrebeszél? – (szőke)

 

u.i. Megszületik - sírni, lélegezni még nem kezd, ha nem kap egy pofont - ha szükséges még egyet… van, akit élete végéig pofozni kell, hogy lélegezni kezdjen- ha nem – vége (!)

2011.03.30.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 79
Tegnapi: 74
Heti: 297
Havi: 2 253
Össz.: 488 154

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a szalonkép’…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »