Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán és a felhatalmazás…

 

“A korábbi évek tapasztalataiból tudjuk, hogy a nagy átalakításokhoz nem elég az elszántság, támogatottság nélkül nem lehet reformálni. A jelenlegi kormánynak erős felhatalmazása van, reméljük él is vele, és a strukturális átalakítások során elkerülhetetlennek tűnő népszerűségvesztés nyomán nem torpan meg félúton.”

 

A kétharmados parlamenti többség lenne a felhatalmazás- erőbe?! – remélem nem él vele az orbáni-hatalom, és minden párttal átrágják ezt a semminek nevezhető „halmazatot”, s megpróbálnak együttesen kihozni belöle valamit.

Részletek nem derültek ki? – kiszivárognak lassan egyenruhásoknak sincs nyugdíjkedvezmény?- no, szép! Képzeljük el csak a tűzoltóságot, éjt nappallá téve dolgoznak (mit dolgoznak) – robotolnak, életüket kockáztatják, szembesűlve gyomor- felforgató dolgokkal, megfizetve sincsenek és ezt a keveset is elvennék tőlük… és a többiek is! Ha ez úgy lenne bevezetve, hogy ki- kinn dolgozik (terepen) megkapja a kedvezményt, ott el- lehetne gondolkodni, de így? – natur? Az arányosság megint kimaradt! Igazságról nem is beszélve… mint az adó (!) – legalább annyira tiszta a képlet.

S lehetne sorolni még… de minek is? – divat az ötletelés, mi nagyobb ellenkezéssel jár, majd azt, de csak azt- visszavonja…csak az ész hiányzik itt. Gondolkodásuknak épp az a formája, hogy a dolgok között okozati összefüggéseket tudjanak tenni.

Mintahogy a dolgok természetéből sem folynak semmiféle jogszabályok, úgy a puszta tényből sem következik az emberi akarat számára szabály, hacsak a dolgokat bizonyos emberi (és itt csak az emberin lehet a hangsúly!) célkitűzésekhez mérjük… mert- ami van e jelenben és ahogy van az- embertelen! Pedig hittük emberi-társadalomban élünk, hol mindenki számára nyílik majd lehetőség, de az nem a leépülésnek szólt!

„Káros állat!” – szól az ítélet, mert a „vádlott” is részt kér a természet javából… (?)

Kíváncsi vagyok az érdekképviseletek megszólalásaira. Lerombolni, mit Gyurcsányék felépítettek? - (ez az egyetlen forradalmi vonása) - Egy motívumként csak egy kérdés, ez a kormány kinek kedvez? A gazdagoknak, a multiknak- egyszóval a tőkének!

A szegény dögöljön meg, már az olcsóbb- de kalóriadús ételeket sem eheti, mert adóval sútja Orbán (hamburger-adó és mi még?)! Kell ide koncentrációs tábor, minek az, ha így is beledöglünk!

Kerülő-utakon mérkőzik a hatalom, rombol és nem épít, valóságérzékkel nem-bíró mind! Orbán és csapata más országok gazdagságát irigylik, így maguktól semmit meg nem vonnak (illúzionistaként látszat intézkedésekkel takargatja igazi szándékukat, mivoltukat) – kapzsiak, mert a gazdagság megszerzése motíválja őket (legfőbb életcélok egyike!). Mondhatnám, akár barbároknak is őket, mert a lenyúlás könnyebb, sőt tiszteletreméltóbb( körükben), mint a munkával szerzés- lásd a különadók, a nyugdíjkassza stb.

Állandó kereseti ággá talán mégsem lesz, mert elfogy a pénz és vele a türelem! Sérelmek megbosszulása folyik, egyrészről 2002-ért büntetik a népet, másrészről a nyolc év „elhibázott”-lépéseivel ütnek a volt kormányokon - kapirgálnak a szemétben - csontvázakat keresve… nem hiába építenek és hoznak helyre börtönöket- csak remélem nem hihetik, hogy mindenkit lecsukhatnak…lassanként az alkotmányozással és a készülő új-alkotmánynak nevezett irathalmazzal is átfordulnak az ellenkezőjébe- s az állam a nép ellenében szabad rendelkezésre- annak elnyomóivá válik szerveivel.

Mint mondottam, a tőke- aminek kedvez most Orbán, és annak képviselőiben látja azt a társulást, minek révén létrejött a „forradalmi”- egyesülés?

„Ellenre semmi szükség. A forradalom önönmagát leverő léc.” (!)

És nem veszi észre (szerencsétlenkedik), hogy mind mélyebre sűllyed azok feltételei alá… a gazdaság fejlődését tőlük várja-azonban ezen urak nincsenek megáldva semmilyen szociális érzékenységgel, ezért is az elnyomás ráerőszakolása a társadalomra. Ez zsarnokság!

Igen az, és ez a zsarnokság annál kicsinyesebb, gyűlöletesebb, elkeserítőbb, minél nyíltabb végcéljául a nyerészkedés. És ezt pont Orbán ne tudná, ki- épp intézkedéseivel a gazdagoknak kedvez? Munkát és kenyeret a népnek (!) - de nem bérmunkát és éhbért és ’segély helyett a semmit!

 

De visszamennék újra, újnak születni!

Hogy bírjam terhét az élet-forgásnak,

mert e lét kifáradt,

                lett hatalommal vaksi-

megtévesztő folytatásban tud lelkesedni…

rajta hűsűlve még az ébredés csínját’ éli,

élhetetlenűl- közönyébe szökni akar

…érzelgőségét örök-éhhel keresni?-- (szőke)

 

U.i. „Sorsválaszték: élni öncsalással avagy igazként tengődni.” (!)

Konkrét kérdésekre konkrét válasz nem lesz- káosz és anarchia jellemzi Orbán politikáját és Matolcsy gazdaságát egyaránt. No, de- a szélhámosnak nem kell aggódnia, a mézesmadzag mindig kéznél van… és az esze-vesztett képzelgés, mellyel mohón sikeres lehet.

 

Pedagógia nem lesz (!) - Orbán által az megszüntetve…modern rabszolgaság igen, szolgaság és szolgaiság- bomba üzlet… el is adják majd a gyerekeket?

"Az már csak szervezési kérdés, hogy hol tölti el az iskolából kikerült 14 éves azt az egy évet, amíg nem tud kiszállni az iskolarendszerből. Ilyen intézmény ma nincs. Ez végül is megoldható (bár pénzbe kerül- ugyanmár- visszabuktatják, a miniszterelnöki hivatal szelektál). Van egy másik, fontosabb kérdés is. A tankötelezettség megszűnéséből következik-e vajon, hogy akkor az államnak sem kötelező a 15 éveseknél idősebbeknek iskolát fenntartani?"
Költői a kérdés

...és ezek után mondja valaki, hogy nem volt jobb a szocializmus- odafönn ép-elmével nem bírnak az már bizonyos…

„Állományritkító vad-gazdálkodás?” – miért nem maguk között kezdik a selejtezést?

 

 

2011.03.04.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 110
Tegnapi: 145
Heti: 649
Havi: 2 605
Össz.: 488 506

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a felhatalmazás…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »