Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

A politika labirintusaiban…

 

Nem volt kérdés sohasem, hogy- amit Fideszes uramék tesznek az csak jó, mit más az mindig rossz, lett légyen az a múltban vagy most… jóhiszeműségük így határtalan. Aki valamelyest ért a lélektanhoz és konyít az emberismerethez, az jól tudja, hogy a lemeztelenített valóság rendesen inkább kiábrándít, mint csábít és ingerel. A valóság sokkal nyersebb és brutálisabb és ezért kevéssé veszélyesen hat, mint a jóhatásra készült és illúzió-keltésre szánt Fideszes politika…

„Abszolút igazság csupáncsak egy van: az önnönmagát is cáfoló „Minden hazugság”. (!)

Továbbiakban, az értelmi síkban nem az igazság, hanem a féligazságok erkölcsi síkja lett sokkalta veszélyesebb, mint a sejtetés, bár a célzatosan és agyafúrtan számító és cselvető rejtettség is benne van- hatásait fordítják javukra (legalább is megpróbálják), ami később, legnagyobb csodálkozásukra politikai értékcsökkenést eredményez!

A rá adott magyarázat eredménye felsülés lészen (lásd, mit Gyurcsány ellen tesz a Fidesz, ugyanakkor Orbán hasonló akciója nem bűntett!). A fellépések céltalan volta presztízs-veszteséggel és nevetségessé válással fog járni, mind az volt a média-szabadsággal, majd lett az alkotmánnyal, illetve a konzultáció eredményével… és ezt országosnak eladni túlzó- veszedelmes hatás!

Hol a józan középút, mit követhetnének inkább a végletek helyett, amelyek közül egyik sem kívánatos és a gyakorlati életben egyik sem válik be? Amit csinál, a hatalom széthúzást eredményez, saját érdekük nem lehet az ország érdeke, nagyon nagy hiánnyal és deficittel fog járni Matolcsy kísérletezése az emberek léthelyzetében… kifelé is durva már- sértő, kihívó és dacos, ugyanakkor tevékenysége tekintetében csalhatatlanságot követelő, ami azután, még meg nem nevezhető nehézségekkel fog járni, ami magával hoz egy csomó kellemetlenséget, félreértést és gyanúsítást! Mert belebuknak Orbánnal, ez nem kérdéses csak idő kérdése, hogy mikor!

A gazdaságpolitikához érteni kell, az elmélet kevés- hol a tömeget öntudatos, ügyes, szívós, jól szervezett agitációval és propagandával egészséges magaslatra kell emelni… utat kell mutatni! A politikai tudás (ami most nem-tudás inkább) – annak ismerete (nem-ismerés felismerése), sőt nem ritkán a gondolkodás nélküli tetteiben valósuló állásfoglalás kivihetetlen és képtelen ígéreteiből a semmi épülhet csak fel… a baj az, hogy rossz törvényeinek terheit a nép viseli, a súlyos felelősség bennünket nyomaszt, mert mi választottuk meg kizsákmányolóinkat (az ökröket!).

Szociális érzéketlenségük mellet már csak butaságuk nagyobb és elembertelenedtek személyükben! Bennünk meg egyre növekszik az érdektelenség érzete, a közömbösség és az apátia. Mint azt már mondottam politikájuk „fekete-levét” issza a nép, mindannyiunk nyomora, kínja szenvedése mellett, hol szaporodnak a szegények, a nincstelenek- veszélybe kerültek a többgyerekesek, a keresőképtelenek (persze a hatalom szemében ők csak csalók!).

Naivitás konzultációja vagy tudatos félrevezetése a népnek? Szinvonal-alattiságával kérkedhet a hatalom…

Mennyi munkaerő és töredék-munka emésztődik fel hiába! Mennyi külön-külön nyomda-, és papír-, boríték-, stb. költség pazarolódik így el! És emellett mennyi jobb sorsra váró gondolat sínylődik és vergődik egymás mellett, egymástól és – szándékuk ellenére (?) – egymás ellen!

Egységes állásfoglalásra nem vezet!

S ez a politika az Orbáné volna alapismeretei révén, amely hitet adna a jövőre vonatkozólag- mélyítve inkább a szakadékokat- vele nem lesz öntudat növelve, önérzet fokozva, és az együvé tartozás erősítése sem! Káosz, anarchia viszont van!

 

Isten vagyok! - mondja a móka-mester,

célt tévesztett tett- tatárjárás lelkében…

Már sokat láttunk a homályból,

…elhittük, túl átkán a jelennek- mégis istentelen

mind- mert mind hittük egymásra leltünk,

de miért a gyűlöltségben?— (szőke)

 

u.i „A madár dalol. A géniusz meg alkot. És mindkettő tojik rá, hogy a műve tetszik-e nekünk, avagy sem.” (!)

2011.05.05.

 www.jellem-ismeret.hupont.hu

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 56
Tegnapi: 145
Heti: 595
Havi: 2 551
Össz.: 488 452

Látogatottság növelés
Oldal: A politika labirintusaiban…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »