Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Végállomás előtt…

avagy a „glória” sorsa!

 

A népet könnyű volt meggyőzni, a sorozatos hibák után, hinni akarta a jobbat mind… de nehéz már meggyőződésükben megtartani, hiszen a hatalom nekiment minden rétegének- „tőr- zúz”, hogy erővel és – ha kell, erőszakkal tartsuk meg hitünket. Eszement hatalom lett felettem (!) Adott szavát már meg nem tartja, ravaszsággal és fondorlatokkal van gyakorlata… ehhez csatlakozott Lázár és Balsai is. Lázártól megszokhattuk már az eszementséget (kirohanásai, elszólásai miatt)- Balsai viszont meglepett! Talán Orbán parancsára – inkább… az aljassághoz való csatlakozás? - (mint a "semmisségi törvény esetében?)

Mondhatom- igaz csak másként (már koromnál fogva is), hogy higgyétek el „nem nagy vigalom volt élni – felemásért” (!)

Az MSZP szerint a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen, mivel olyan alkotmánymódosító javaslat került fel az Országgyűlés honlapjára, amely alapján a korengedményes nyugdíjasoktól, az előnyugdíjban, bányásznyugdíjban, szolgálati nyugdíjban, rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban vagy más ilyen ellátásban részesülőktől akár teljes összegben megvonhatják az eddig nekik járó juttatásokat.”

 

Halotti-beszédeket csak a sírok mellett mondjunk… még élünk és rajtunk múlik, hogy miként változtatunk, a demokráciában érvényes szabályokat a Fidesz felülírta- így az ránk sem érvényes, erő ellen alapvető-jog, erővel fellépni! Bölcs érv itt nincs, ha kell - hát Orbán szemüvegén át nézzük a világot… „Az úrképű faj Antikrisztust teremtett, mivelhogy kínos lenne bevallania: a sátán nem más, mint ő maga”!

„…az intézkedés, támadás a nyugdíjas rendőrök, katonák, határőrök, tűzoltók, bányászok, buszsofőrök, megrokkant munkások és más, nagyon nehéz munkát végző több ezer ember ellen. Az MSZP tiltakozik az újabb korlátozások ellen, amelyekről az érintettekkel nem történt egyeztetés.”

A múltból csendül hangja a kormányfőnek, leginkább „boros” hangszálain rezegtetve (soha nem pihenő képzelőerejének szenvedélyével a gondolat) – „hitvallást” alkottak, himnuszt énekelnek és leigázzák a népet - új fajelmélet gyógyító útja lenne a fájdalom, egy olyan béke ígéretével, hol már „az ember fáj a földnek”? Az ellenfél beletörődő bukását e zsarnok büszkén elviseli! Már minden különbség elhomályosul a bánatban, mit el kell viselnünk. Csalódás, reménytelenség közös okán?

Jog és méltóság elveszett… persze, hogy csak elmélkedek- az engem ért szubjektív-élmények oldaláról.

Aki magyarázó értelmet állít az ösztönöket felszabadító érértelmetlenség ellenében, aki az erkölcs szabályaira hivatkozik a „bunkóval” szemben, az menthetetlenül alul marad…

Mint ahogy Karinthy Frigyes látta annak idején a „szörnyeteget” (a hatalom erejét) – de nem hitte, hogy ő maga is lehetne olyan erős, sőt erősebb, mint a „szörnyeteg”!

 

Ezért legyünk lemondók mi is? – hogy megőrizzük önbecsülésünk? Hamis nézet (!) - inkább harcban kell vállalnunk a bukást, de részt nem venni az embertelenségben! – ez legyen dolgunk…

 

„…egy jogállamban még gazdaságpolitikai okból sem lehet a jóhiszeműen szerzett és gyakorolt jogokat sérteni, főként úgy nem, hogy arról előzetesen semmiféle egyeztetés nem történik. Jogállamban ez nem lehetséges, de már senki nem gondolhatja, hogy Magyarországon jogállam van.” ”Itt az Idő!” ?!

 

Az idő térbe csapottan

csendek rejtekéből lép elő…

                      A világra-szomjas Nap

„áhítatán” a közös sors- sóvárgó-álmait tárgyiasítja

a pirkadat, hol az idő

                      rajta hallgatóvá „szelídült”-

Ott köszönt be új „magánya”

                      már intőn- még „játékos” arccal. – (Szőke E.)

 

u.i  A „Messiás? Ha eljön a pillanat, hogy hitelesen, érdemben szólhat, szólni fog - úgy gondolom.”

„Csúcs a törpék vágyálma. Gulliver beéri önnönmaga megmászásával.” (!)

2011.05.15.

 www.jellem-ismeret.hupont.hu

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 136
Tegnapi: 145
Heti: 675
Havi: 2 631
Össz.: 488 532

Látogatottság növelés
Oldal: Végállomás előtt…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »