Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Az Orbáni-út... (!)

 

Hittem, s hittük, hogy tudatosan gyengítik nagyjaink a forintot. Nagy esze van ennek a Matolcsy gyereknek... bár felfogásban szubjektív az érzet, kellemetlen is, mert sok-sok forintot húznak ki zsebünkből megint! “Nem tudom lehet-e, de kell!” – ragyogó mondat Matolcsytól és ez lép előtérbe megint. Olyan kellemmel teszik, mintha minden örömüket ebbe lelnék...anarchia van uraim.

Lelki zsarolással nyugtatják a tömeget- keresztényi értékrendre hivatkozással intenek türelemre-  elviselni a kényszert!

Etikai anarchizmus által vallott erkölcsi elvek segítségével sem lehet kimutatni, hogy feltétlenül helytelen volna mindenféle kényszer, egészen eltekintve attól, hogy milyen cél érdekében gyakorolják. Hát így szereted felebarátodat?

Orbán nem riad vissza kényszerektől, ő nemcsak óhajt, ideáljait akarja! Így etikailag a kényszer- jog. Ellenkényszert nem engedhet meg, logikailag sem... érvényesülnie nem lehet az ellenzéknek, ellentmondásait így oldja fel, hogy a ráható kényszert- kényszerrel gyűri le. szociológiailag ösztönök uralkodnak, ezért dobta a köztudatba a “társadalmi szerződést”- remélve ezzel (inkább tudatos volt) a harmónikus (?) – együttműködést!

Utópikus ideáljait a saját tetszése, ösztönei, valamint ésszerűen kötendő ‘szerződései (együttműködés, nemzeti-ügyek stb.) által vezéreltetné. A korona-tan, ami ugyancsak a természetjogi iskola “szerződés elméletének” konzekvens továbbfejlesztése. A tételes jog helyteleníti- a természetjogi mennyországgal szemben a tételes jog Lucifer képével rajzolja meg a jogi-poklot. (Hozzáteszem, nekem a Madáchi-tragédiában a Lucifer volt a legszimpatikusabb lény!) Orbán valami olyant képzel el, hogy a tételes jog csak akkor kötelez, csak akkor tekinthető jognak, ha nincsen ellentétben a természetjoggal (korona-tan)... tehát a jog lehet helytelen,de azt mondja, hogy vannak olyan erkölcsi követelmények, amelyekkel a jog nem juthat ellentétbe, és ezeket nevezi természetjognak! Hupsz- jól kifundálták... vagyis továbiakban az állam közigatgatási tevékenységét korlátozza, de meghagyja az állami igazságszolgáltatást, mit saját barátaival meg is erősít.

Innentől nem folytatom, mert nem tudom a társadalmi haladás követendő irányát, vagyis- hogy itt mit fog tartani helyesnek, teológiai? – etikai? – intellektuális? – vagy politikai irányú? A történelem ezekre már adott válasz a tömegek felől, de Marxot mégse taglalnám! Egy biztos sem a politika, sem a gazdaság nem találja a logikus útját- így maradna az etikai- teológiai irány? Gáz van fiúk!

Ami miatt sem merek belemenni a taglalásba, az hogy a nép- mert szelleme, a természetben elmerült szellem- a szabadságának tudatára ébredt szellem... kiengednék a palackból?

Vagy az államot tekinti az erkölcsiség megtestesítésének, s így az erkölcsiségen a szellem szabaddá válását értené? – ez viszont intellektuális, etikai és politikai is egyúttal... hát van különbség- kicsit Hégeli, ezért is vigyázzon a saját farkára- meg ne harapja... (kígyó példázat az elképzelésre- amiből kitőrni nem tud majd!)

Itt is és ezzel is ejutunk a történelemben már lejátszódó eseményekig- mert ugyanis a magántulajdon részleges eltörléséhez (vagy a teljesig?), akkor nem mondom ki milyen társadalomhoz vezet... de üdvözlöm az új- szocialistákat. Elkerülhetetlen következmény mit Orbáni útnak fognak nevezni! (?)

Ha az egész csak a hatalomról szól, idönként bedobnak valamit a köztudatba- tesztelik a népet mennyire birkák, de nem adnak magyarázatot semmire sem (vagy csak kitérőt), mert ha mégsem sikerülne akciójuk, akkor utólag szolgálnak egy “tetsző”- magyarázattal, hogy mondhassák majd, azért jártunk rosszul, mert nem hagytuk végivinni tettüket- no, ez meg aljas. Ha ez egy církusz csak,  akkor menjenek a picsába. Orbán mondja meg végre mit akar, mert az sem megy, hogy fellármázza Európában- a világban a magyarokat, a velünk szimpatizálókat és csinál az eurós-elnökséggel egy politikai kikényszerítést- már felébredtek, ezzel elkésett... a Matolcsy gazdasága egy csőd lett, a forint zuhan 300 lészen az euró, befektetők nincsenek (vagy csak olyanok, akiknek többet fizetünk, hogy maradjanak, mint nyernénk vele, ha elmennének!) és a hogyan-tovább meg a vak-ló szerepéből következik... vakmerően! Ugyanerre ment ki a magán-nyugdíjpénztárak megszüntetése is? Érzik, hogy baj van, mert nem korlátozták volna a bítóságokat, az Ab-t sem! A költségvetés is egyfajta valóság-átirat! Itt meg a “gittegyletet” bomlasztották- nép számára “tetszetősen”- hivatkozva a milliárdos fenntartásukra, de football-stadionra van tiz- egynéhány milliárd, mert az fontosabb? (Debrecen) Meg is értem, ha Kósa védi a mundér becsületét...

 

...s nem értem a kártyanyelvet,

                     bornemissza sem vagyok

nem tagadom a vöröset,

bár sárgát csak sőrbe keresem,

hagyom, hogy higgyek szememnek...

idönként vagyok-

                      és nem tudom ki vagyok

csak felismerem a csapot,

                      mely’ csap mily’ bort ereszthet?

Látom csak- mi sápad, mi ragyoghat...

mily’ fátyolt kik viselnek,

ha fordítják a köpönyeget.

E léttel drága a gyümölcs,

                       mit a férgek meg is esznek— (Szőke Emil)

 2010.11.29.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 45
Tegnapi: 74
Heti: 263
Havi: 2 219
Össz.: 488 120

Látogatottság növelés
Oldal: Az Orbáni-út... (!)
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »