Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Bizalmatlanság a politika irányában, aggodalom a gazdaságban…

 

“A közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes a médiatörvényt érintő széles körű bírálatokról szólva úgy vélekedett, hogy azok kiváltó oka nem pusztán a médiatörvény volt, hanem egyfajta bizalmatlanság a nyugati országok részéről...
Ez egy teszt, amelyen át kell esni - szögezte le a miniszterelnök-helyettes.”

-         Nem Magyarországban nem bízik nyugat, hanem a Fideszben és a kétharmados „erős”-demokráciának nevezett diktatúrájában. Ha sok mondanivalód van, ne számíts követőre- Orbánék száján fröcsög a szó, többnyire üres szólamok, s még senki nem mondta nekik, hogy mondanivaló tekintetében egy legyen, amit sokak megértenek, és elfogadnak – s ezért épp a lényeget veszítik el… ezt az országot kegyetlenül próbára teszi az idő. Vivódunk az erőtől duzzadó orbáni-rendben és hitünk egyre fogy… ez a vezető egy érzéketlen hústömeg csupán, de milyen is legyen, aki csak börtönökben tud gondolkodni!

-         Cáfol és állít, ezzel bizonyítja épp politikája tarthatatlanságát, látszat van és az is erővel kierőszakolt. Létminimumra épít, s álságos felhívása a nyugdíjas évekre valamiféle takarékosság- önellátásra való berendezkedés, ez is mutatja, hogy fogalma nincs az életről, fiatalkorát lekötötte a foci, tanulmányéveit a hatalomról való ábrándozás, most- hogy hatalmon van már csak a hatalmaskodás, az erőfitogtatás köti le… ilyenkor teszi fel a kérdést a polgár, hogy biztos, hogy az ember az agyával gondolkodik? Azt meg nem kérdőjelezem, hogy tudja, mit kell mondani, de miért nem teszi is azt!

-          Család, erkölcs, gyermekvállalás, munkahelyteremtés stb. - csak szavak és maradtak, kreált-összefüggéseivel ölt új formákat, amiben kellene, legyen valami megismerésre való utalás, de csak valamilyen érzelmi viszonyulást vált ki, azt is csak híveiből. Valahogy olyan hatalom lett, mit kívülről kényszerítenek a társadalomra, valahogy az emberi erényei közül az igazságszeretet hiányzik, mert itt az ember mások (Fidesz) puszta eszközévé vált. Az ösztönt Freud értelemmé akarta alakítani, ha tudta volna, hogy követői komolyan veszik, százszor meggondolja…

 

“Takarékbank arra számít, hogy 2010 egészében a külkereskedelmi mérleg 5,3 milliárd eurós többlettel zár, és idén 5,4-5,5 milliárd euróra bővül az aktívum.”

- Igen egészében, miért még Matolcsy semmit nem tett, csak nem mond igazat- no, nem a számok tekintetében, hanem, hogy még a gazdaság nemhogy nem dübörög, de még csak nem is mocorog! A kirakatból már nagyon elegünk van, de a forint gyengűl tovább- lám-lám, a nagy igazmondók által talán? 

“Közgazdasági alapvetés, hogy a külkereskedelmi többlet erősíti az adott devizát – írja elemzésében Suppan Gergely. Ez jelen esetben azt jelentené, hogy az exportőr cégek euróban megszerzett bevételük jó részét forintra váltják, így nő a forint iránti kereslet, ami emeli az árfolyamot. A közgazdász ugyanakkor megjegyzi: a forint árfolyamát most elsősorban az eurózóna jövője iránt érzett befektetői aggodalmak befolyásolják.”

- Aggodalom idehaza is meg van, de saját hazánk iránt, külső kényszerek befolyásolják az érvényre jutást, a gazdaság még nem uralkodó ágazat, az orbáni-politika az igen (!) – melynek értelme igencsak eltorzult, új viszonyokhoz próbál alkalmazkodni- hihetnénk, de diktálni akar, és ezzel torzul inkább, mint dübörögne itt bármi is.

Az áprilisi “forradalom” által kialakult formákat tukmálja rá épp Európára, amely amúgyis gyengélkedik, gazdasági vonatkozásait meg a németre próbálja eröltetni, amelynek piac vonatkozásában- felvételi határa megszabott... így idén márcsak a jámbor óhajok és a frázisok maradnak.

A reális bázisokhoz képest a régi beidegződés fellazulttá vált, míg az új- helyenként ki sem alakult, ahol meg gyakorlattá formálódik valami, az inkább a megfestése a jelennek és nem a valóság. Szóval tovább gyengül a forint, mert sajátságos korlátoltságot juttatott érvényre Matolcsy a gazdasági-forradalmával, hol is minden törekvésük eredménytelen maradt! Most éppen és előszőr (?) a befektetői érdekek és aggodalmak befolyásolják...

-Ha valaki mellett törpének érzed magad, jobb, ha tovább állsz, mielött maradandó kisebbségiérzés lesz belöle!

 

Szőke Emil:

Nincs új a nap alatt, Te úr, én szolga,

kényszerít hatalmad… szól szent akarata.

Be mocskos lett a politika,

                  mocskosan is játszva-

hol varjú röppen a szó kárálva

nem lett az élet-hídja,

csak hizlaló

parancsra törvényel a hatalom,

                  valahogy így boldog… így óvó.

Sebet üt, s üldözve halad tovább,

lázong, lázít- híreit „kiágaztatja,”

hol izzadunk úrféle-módon, ha nyílna a szánk--

 

 2011.01.11.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 114
Tegnapi: 145
Heti: 653
Havi: 2 609
Össz.: 488 510

Látogatottság növelés
Oldal: Bizalmatlanság a politika irányában, aggodalom a gazdaságban…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »