Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Árkádia áristoma…

                           

„Készítsetek magatoknak meg nem avuló erszényeket, kifogyhatatlan kincset mennyben, hol a tolvaj hozzá nem fér és a moly meg nem rontja.” (Lk. 12, 33)

 

A Pápa lemondott – őszinte volt tettével a világhoz s így hű maradhatott önmagához is…

Kiemelte, hogy a gyengék védelemre szorulnak, a világban könyörületességre van szükség. Hangoztatta, hogy a szekularizált világ támadásával szemben a keresztények is elveszítik hitüket.

"Nem lehet azonban csak azért kereszténynek lenni, mert keresztény hagyományú társadalomban élünk"- mondta. A sivatagban 40 napig böjtölő Krisztusról szólva XVI. Benedek úgy fogalmazott: "Mindannyiunknak választ kell adni az élet alapvető kérdésére: mi a legfontosabb, mi számít igazán az életünkben?"

Istenem, ha Orbán érezné - átérezné, hogy a mozgás köre bezárult, „utazása” (ámokfutása) befejeződött, bár még lázadó indulatával a hatalomért ég… ám az önmagába szerelmesedett politikusi mivoltából a lét helyzeteiből adódó kis tragédiákat nem látja, de már a nagyokat sem veszi észre – ha folytatja ennek az országnak vége – lemondására várunk! Mellére egy táblát kellene akasztania: „Vigyázat harapós!”

A CÖF s kik melléjük álltak, sem különben, mert az éhségmenet nem közpénzen szerveződött meg… szégyelljék el magukat! Se nem keresztényi se nem demokrata hozzáállásuk csak rontott Orbán dolgán! - „csak az új urak szabályai" lehetnek mérvadók - „a kormány nem akarja, hogy fékezzék", ezért korlátozni kívánja a véleménynyilvánítási szabadságot, „amennyiben sérül a nemzet méltósága", ami azt jelenti, hogy „szájkosarat raknak a médiára"…

Ez a társadalom, mit épít Orbán, valóban egy rabszolga társadalom- és még annál is rosszabb, mert ahhoz sincs jog, hogy a létfenntartásukhoz szükséges eszközöket is megtermeljék – álságos alkalmi vigaszaikkal Orbánék (ez alatt a rezsicsökkentést értem, ahol a szolgáltatók hatóságként „büntetik” a lakósságot) sem nem más, csak figyelemelterelés a valóról: munkátok nem lesz! Ennek a rothadó rabságnak úgy válunk áldozatává, hogy biztosítjuk a mindenről lemondásunkkal Orbán örökkévalóságát? Csak mert "szeretjük"?

Először: „kiépítette a nemzeti együttműködés rendszerét, hitelesnek mutatkozott, nem volt körülötte nagyobb pénzügyi vagy egyéb botrány.” (egy szart! – a félelem magvait ültette belénk) a nem-tudást kihasználva a népet lemondatta saját szabadságának jogáról, egy társadalmi szerződésre hivatkozással, majd együttműködésre úgy kérte, hogy a felelősséget a nép vállára helyezte fel…

Másodszor: „ügyesen irányítja a közbeszédet, megnyerte az értelmezési (interpretációs) harcot, sikerült megmagyaráznia a közvéleménynek a befolyásos nyugati intézményekkel vívott küzdelem célját és értelmét.” Általános lózung! Ezt azért nem vettük be, mert a leghülyébb ember is látta, hogy kettős-beszéddel „bírja” csak a valót. Orbán végig szemrebbenés nélkül hazudott, kinn is benn is, megtetézve mondandóját azzal a csavarral is, hogy mi egyik nap igaz volt, másnapra hamis lett, majd fordított a köpönyegen és káoszában máris, az Isten sem ismerte (ismeri) ki magát! (Orosz haza! - Brüsszel sem parancsolhat, mert úgy jár, mint Moszkva - azután egy-csavarral fordítva "védelmezi" népét! Tiszta árja sem lehet, hiszen nem északi e nép, de "félázsiai" múltja "piros-pettyeivel" rajta stigmaként- levakarhatatlan róla!)

Harmadszor: „sikeresen kezelte az államadósságot, a költségvetési hiányt 3 százalék alá szorította, a munkanélküliség csökkent.” A nép állandó és folyamatos megsanyargatásával éri el „eredményeit”! Az államadósság forintárfolyam „játékain” nem csökkent, sőt még nőtt is… így tapsolt el 3000 milliárd ellopott pénzt a nyugdíjkasszából! Ha a gazdaságba forgatta volna, előbbre lennénk. A számjátéka csalás!

Negyedszer: „a külhoni magyarok egyszerűsített állampolgárságának megadásával sok hívet és potenciális szavazót szerzett magának a szomszédos országokban.” Ez egy kicsit elkiabált (!)  – közel sem sült el olyan jól, mint azt szerették volna… de jó volna, ha a néppel is lojális volna a magyar-magyar külhoni – nemcsak ezzel az eszement kormánnyal és meggyőződnének elébb, hogyan is él a magyar nép!

Ötödször: „az ellenzék gyengesége és szétszabdaltsága (a Gyurcsány-szárny kiválása az MSZP-ből, sokan távoztak az Együtt 2014-be, szakadás az LMP-ben) is a kezére játszott.”Egy lófaszt! Elvadított a társadalom eléggé ahhoz, hogy a vég-kifejletét élvezhessük hamarosan. Itt parancsolna álljt a józanész! Eddig és ne tovább! Tény, hogy ilyen gyenge ellenzék még nem ült a parlamentben, vakok és süketek és vakon süketelnek… az MSZP most sem veszi észre a bajok okát! Saját maguknak már megásták a sírt! Bizony, merthogy az ország ilyen állapotába juthatott, abban keményen asszisztálva benne van kezük – elszalasztották azt a történelmi lehetőséget, amit az elején az élet - ajándékként – kezükbe adott! Nem éltek vele, mert csak (kizárólag) magukkal voltak elfoglalva. Most sem másként!

Nem kell ehhez egy közpénzen fenntartott CÖF, aki a parazsat szítja fel – igen a gyűlölködés parazsát! Másfél millió ember naponta éhezik – pusztulnak embertelen környezetben, nyomorban (Pl.: Stephan Ozsváth, a „Büntetések a hajléktalanoknak") s a városokba is hiába menekülnek, mert Magyarországon „emberi jogi szempontból aggályos alkotmánymódosítást akarnak elfogadni".!

Számukra nincs munka! Gerinctelenségből ötös!

Az erővel Orbán élni nem tudott csak visszaélni – hitvány náció – aki igazolja is rabságunkat és még szépítgeti is… tehát vegyen példát a Pápáról, ami nem megy, ne erőltessük és vigye magával a haza méltóságába gázoló bandáját is.

„Gazdasági sokkot okozhat a kivándorlás”

„Ötszázezerrel kevesebb adófizető hiányát nem bírja el a magyar gazdaság - írja a hvg.hu.” Hol a munkahely az itthonmaradottaknak, akik nem tudnak vagy nem is akarnak kivándorolni? Ki az a marha, aki ezt állíthatja, ha a hazavándorlókat haza is jönnének, munkához juttatja, az itthon lévőket meg éhen pusztítja? Tudom és a kérdés költői! És miért is jönnének haza, hiszen a kommunikációban nincs, hogy vállalkozni mire lehet, nincs, hogy pénz nélkül (még ha dolgozna is) mit kell tennie – sokan itt akadtunk el… ezerrel vállalkoznék magam is, akár sertéstenyésztésre, akár tojótyúk tartásra 12 évi gyakorlattal, de ez a drága jó rendszerváltás lenullázott, pedig az egész család tehetné dolgát! Nincs tanya, nincs föld, nincs állat… semmi - így hogyan? Most csak vegetálunk – és ez a sok marha azon sír, hogy a külföldiek nem jönnek haza, akkor sokk! Így is az meg úgy is sokkolhat mindenkit a lét, de miért nem mondanak le, ha tehetetlenek? Ja, hogy a hatalom jó? Telhetetlenségük végtelen - a kis-gömbőc mindent felfal! Akkor tegyenek valamit, vagy szarják össze magukat, még mielőtt megkapják az amorális választ! 

Ahogy Jézus mondta: „Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, akik tizedet adtok a mentából és kaporból és köményből, de elhagyjátok, ami fontosabb a törvényben”!

Ha valaki azt mondja: Szeretem Istent! – de felebarátját gyűlöli, az hazug!

Orbán és Matolcsy nem unjátok magatokat? A lemondást kellene fontolgatni, a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett. „A piszkos politika keresztapjaként emlegetett amerikai szakember (Filkeinstein) több republikánus ügyfelét segítette már győzelemhez. A magyar kormányfőnek 5 éve dolgozik – derül ki a Magyar Narancs portréjából”. Aha, már értem, hiszi így nyerhet?

Recept:

„Használj bármilyen foszlányt az ellenfél múltjából, ami alapján liberálisnak címkézheted. A hirdetésekben használj egyszerű szavakat, és Armageddon-szerű kifejezéseket, hogy növeld a jelöltek között lévő ideológiai szakadékot. Figyelmeztess arra a káoszra, amit az ellenfél kormányzása eredményezhetne. Szüntelenül ismételd a szlogeneket minden csatornán.” Valóban sikerrel művelik is!

„Kiderül róla az is, hogy meleg létére homofób kampányok megtervezésében is részt vett.” Ja, meg homofób patkányok „megtervezésében” is. Amúgy „Armageddon-szerű” kifejezésben! Ki volt szoci, ki indult, mint liberális- ki is, ki lett ál-demokrata? Most meg egy embertelen kizsákmányoló, aki a magyar embert fojtja vízbe!

Orbánék megnyerik a következő választást is, mert addig igazítják az alkotmányt hozzá, míg ők járnak csak jól… pofátlanságuk „határtalan” (!) – sok gondolatnélküli fejet magukhoz vonzanak. Magyarországon „emberi jogi szempontból aggályos alkotmánymódosítást akarnak elfogadni".

Az AB kiiktatva – hatalma megnyirbálva – diktatúrát felépítette, a rendőrállamát létrehozva már a félelem az úr! Lehet választás sem lesz, ehhez elég egy rendkívüli állapot – de tartaléknak mindenre ott a Jobbik is, aki őket kis „Júdáspénzért” megsegítik, legyen az választás, a kormányzóság, esetleg egy kis „fasiszta” menetelgetéssel (félelemfokozással) való „meggyőzés”, de akár (ha a szükség úgy hozná) EU-ból való kilépés támogatójaként is! Ugyanis az a 20 milliós EU-s pénz még nincs a zsebükbe, addig még lesz egy-két izzadságos napunk!

Még egy okosság, ha már a nép ez az áldott… kovászának jelölte ki Orbánt. „Nem a liszt keresi fel a kovászt, hanem a kovász törekszik átjárni a tésztát”! Be jó is volna, ha értené még, hogy miről is beszélek?

A köz itt zsibog, - itt „remeg”…
Hangjaival sistereg.
Föltámadásra rázza öklét
S a lét márványfalaiban perceg-
Királyian „üdíti” levegőjét, hogy éled
Múltba-széledt- képpel végem — (szőke)

 2013.02.15.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 62
Tegnapi: 74
Heti: 280
Havi: 2 236
Össz.: 488 137

Látogatottság növelés
Oldal: Árkádia áristoma...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »