Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

„Közös dolgaink”!

 Jézus! – ki- kitudja, honnan figyeled Anyád országát?

Dolgainkba avatkozhatnál már… megoldhatatlan kérdéseivel e társadalom eltorzultan a halálba néz! „Molinók”, felelősök, kit büntetnek meg, ki meg miért is fizet? Hihetetlen gyötrelmes kételyek fájdalmas műremeke itt… süket és vak ellenzék a jó melegben felállni és megszólalni sem tud. Hiún, becsvágytól vezérelve, merthogy magukat ők is tartják valamire, hiszik a tömeg lázadó szelleme elégséges – mint látjuk nem (!) – és egyiknek sem jutott eszébe az Orbáni tett lemásolása, nevezetesen, hogy Mesterházy kimegy a térre és levágja saját kezűleg a molinót, majd beviszi a parlamentbe és „szégyellje magát Miniszterelnök úr!” - az asztalára elé vágja! S ha ez még mindig nem lenne elég, akkor felállni a „páholyból” és ki kellett volna vonulniuk pl. azzal a kitétellel, míg Orbán az éhségmenet tagjaitól nem kér bocsánatot, addig bojkottálják a parlamenti részvételt (ahogy csinálta Orbán anno). És ha még ez sem lenne elég - ott van Strasbourg, Brüsszel stb. felrázni a világot, hogy félve várt a jövő, mert fájó a jelen és a kínzó múltat hozta vissza Orbán a Jobbikkal megtámogatva, hol az erkölcsi-űr kitöltésére felhasználható KDNP adja rá az áldást! Hajrá! Vagy hallgassatok végleg el, vagy legyetek magatoknak… vezetésre alkalmatlan MSZP-sek. Érted már Mester… miről beszélek? Ez hiányzik belöletek…! Igaz is lekvár ne harcoljon...

Matolcsy MNB vezér! No - itt a vége! A Fidesz már leválthatatlan… hiába „ugattam” nap, mint nap, eddig volt esélyünk elszállt.

Itt a másik „unikum”, az igazság bajnoka „lézerjani” (!) – akinek a szemében a szegény - mert nincs semmije „annyit is ér!” Ad az igazságnak a fiú! A habitus mindent megold, célratörő és társadalmi adottságának keretén belül a színjátszásban is remekel… mértéktartónak mutatja magát, alkalmazkodó és fegyelmezett… hogy megváltozott!  Dologi burokba rejtett a viszony!

Bóvli országunk bóvli vezetői, fonákul velük a lét… misztifikált mind (csak ők és megint ők!) - a viszony többé-kevésbé lett érték, egymáshoz jók, a néphez- amúgy felülről – örüljön mindenki, hogy néha értünk is gondolkodnak!

Munka, ugyan minek – lusta magyarja, a restség ütötte fel a fejét (gondolom így is érzik, ha mondják! – fájdalmas gondolatok ezek, pláne- hogy a tápláléktól való megfosztást igen rosszul tűri az ember, és hogy a nagyon szűkös étrend rendszerint csak akkor következik be, mikor már más nélkülözések megelőzték…

Mi - akik békét szeretnénk, munkát és szabadságot akarunk… hangosan tiltakozunk most azok ellen, akik az általános szerencsétlenségben csupán új spekulációk forrását látják!

 

A hatalom növekszik, a gazdaság? – hm… itt minden új csak a társadalmi ellentéteket mélyíti?

Majd Selmeczi megmondja mit és hogyan kell értelmezni! Hiszen hivatásos hírértelmező – helyettünk is gondolkodik (ezért fizetik), mondja valaki, hogy nem megy jól a dolgunk… jót röhögtem!

 

Előrelátás nem jellemzi Orbánékat, de a visszakacsingatás igen – és törvényeinek alkalmazásában a vakság jellemzően – hol készséges a közszolga, bár nem tiszta fejjel társul a kifosztás törvényessé tételéhez, mégis tetteikkel bizonyítják, hogy összhangban vannak a hatalom elképzeléseivel!

A diplomácia „jó”- embert kapott higgadt és mértéktartót a véleményezésben, bár nehéz a magyar szó szomszédainknál Navracsics felkötheti gatyáját, ha rendet akar! Kötelességben nem lesz hiba… nála inkább hihető az erkölcs és igazság törvényeinek betartása, ahogy ellavírozza az ország hajóját a nemzetközi vizeken… hogy tevékenységével a nemzetek közötti érintkezések legfőbb szabályai is be legyenek tartva.

Rogán: „Közös dolgaink”! – és ezerrel szidta Bajnait a napirend előtti felszólalásában… lehet nem is tudja már, mit tesz? Kényszere odáig fajult, hogy esetében a részletek nagyolta fel a lényeg helyett… ennyire nem sikerült a költségcsökkentés? –hogy mellé-beszédekkel vonja el a figyelmet?  – mert a lakóságnak inkább büntetés (pláne- hogy előtte az árakat épp megemelték, így volt miből nyújtani a semmit!)… hogy előkaparja a múltat (mint ahogy az náluk szokás) benne egy személyt kitől tartanak inkább és szapulni kezdi s munkáját.

Nem baj és nem is okoz benne semmilyen zavart, merthogy akit bánt, az Amerikai egyetemen tanítja azt, amit Rogán még csak nem is ugathat (vagy csak azt) – ugyanakkor az EU is megkülönböztetett tisztelettel tekint Bajnaira! Ja! – hogy ez fáj? Hát!

Akkor ez így ilyen formán olyan Villoni magányos farkasüvöltés csak, vagy nézzük emberi oldaláról, mert nyalni kell – neki muszáj – belső kényszere is ez a forró s féktelen „panasz” okán… ez lenne egy ébresztőnek szánt beszéd?

Elsatnyulhatott az élete, ha erre van szüksége! Mindezt teszi (tenné azért) ez a megfáradt és pipogya ember, hogy megrendítse az utódlás képét – kitágítsa, elmélyítse öntudatunkat! Minden logikán, minden korláton és konvención- érdekeken túl? – nagy féktelenségre utal…         

Tudja Rogán úr! – Bajnai egy dologhoz nagyon ért: az a gazdaság! Soha nem is mondott mást! Maga viszont mindenhez ért, mert mindenbe felelőtlenül beleüti dolgát – csak egy megjegyzést még: aki hiszi mindenhez ért az leginkább semmihez sem ért!

 

Meghallgattam Bajnait – nem is értem miért félnek tőle – elmondja azt, ami egy gazdasági szakembertől elvárható (őszinte a tényekben, nem rózsaszínű a kép!)! Hiba… nem politikus a „vérig" – ezért félni tőle nem kell. Választást ezzel a szöveggel nem nyer! Hogy is mondja? – 2014-ben még lejtőn leszünk, ugyanott- ahol most, utána megfordulunk és izzadva lassan, de már felfele megyünk… kell-e és kibírjuk e kísérletét? (Fidesznek nagyon rossz a politikája, de az igazság még sohasem hozott kellő számú szavazatot.) Egyértelmű a NEM! Hatodik pontként van a foglalkoztatáspolitika!

Na, azt már nem, ha (és ezt már sokszor mondtam- csak ismétlésként) nem a munkahelyteremtés, munka és kenyér áll az első helyen, akkor legyen az a párt akármilyen szép – akár csupa nő is, szexuálisan vonzó, voksomat nem kaphatja meg soha!

Azért sok mindent nem értek: Bajnai „kikezdte” az MSZP-t, Gyurcsány és Bajnai vitáznának… Bajnai vitázna Orbánnal. Nem elég még a dumából? Tenni mikor fognak? - nem biztos, hogy jó ez nekünk. Van már gazdasági elnyomás, politikai elnyomás, társadalmi megalázottság, eldurvulás és eltompulás, nyomor – munkanélküliség már nem is újság… jön a szellemi elnyomás is? Persze, hiszen a vallás sem más, mint „felmentő” (mert ennek titulálják) mégis ránk nehezedik a szorongatott emberre – szinte választást sem hagyva, hogy más kiút nincsen… akik teszik ezt erkölcsi nullák maguk is – pedig jobb volna meghagyni magánügynek! Mondjuk: Segíts magadon az Isten is megsegít! Másként már semmi nincsen… tudatunkra ébredtünk volna? - nem hiszem! Őszintén semmi nem megy?

„A Századvég szerint a népesség fele sem menne el most szavazni. A Fidesz kismértékben növelte előnyét.”

Az MSZP is erősödött. Az MSZP és a Fidesz nemhogy nem erősödött, hanem épp gyengült! Semmi probléma, mert mindegy honnan nézzük, a Fidesz hatalom marad! Sajnos 2014-ben nem lehet leváltani, utána meg lehetetlen is lesz, a törvények miatt és az utána kialakított prezidenciális rendszer miatt! Csak és kizárólag elsöpörni lehet az útból, úgy- ahogy Orbán mondotta!

 

Mert bölcs törvényre hallgatok?
Rendíthetetlen vallom jó szerencsém.
Tolvaj és kártyanyelvet - mi most „ragyog,”
Ami csak hízelgően adhat jó viszonyt
Megvetem nagylelkűen, tanácsra bolond…
Szenvedélyek zenéje, tegnapok ízére
Érzelem bűne – többet nem adhat ott—(szőke)
 

2013.02.19.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 113
Tegnapi: 145
Heti: 652
Havi: 2 608
Össz.: 488 509

Látogatottság növelés
Oldal: Közös dolgaink...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »