Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Sötét jövőt jósol Magyarországnak a Világbank

 

Magyarország idei gazdasági növekedésével kapcsolatos előrejelzését 1,5 százalékról 0,4százalékra változtatta a Világbank.

Kis elmaradásuk van ugyan, ez megbocsátható, mert évek óta nem világosodik a jövő… itt már néha bizony beleájulunk (szó-szerint) az átéltekbe, állati – mondhatom – ami itt folyik. Sokféleségünk „egynek” tudhatólag megszűnt, erő van és erőből kifosztva e nép… minden elvész az állam beavatkozása nyomán – elterjedtté vált, hogy általános „igazságait” is törvényekké tegye. Orbánék társadalmi-szerződése (ami már, mint szó is hamis), minden privilégiumot és szabadságot az összes társadalmi jogokat ebből az egy alapelvből vezetik le… bevált szabályt korlátozásként fognak fel, amelyet lábbal taposnak… stb.!

Az akadékoskodókat (hívnám bírálóknak inkább) az téveszti meg, hogy olyannak látják az államot, amelynek alkotmánya rossz- és meglepődnek mikor kiderül, hogy az ilyen államot nem is lehet kormányozni - ebbe a csapdába esett az MSZP, mert kulturáltan vitatták, mit arra érdemesnek hittek (a parlamentben), holott ki kellett volna kérni maguknak- ezt az álságos, képtelen helyzetet... (!)  - józanészre volna már szüksége a kormánynak, hogy felismerje és belássa, ami unortodox (mint olyan) az nulla – egy szó – tartalmi értéke nincs – ami időhúzásra játszó, amit maszlaggal és ügyeskedéssel, agyafúrt mesterkedéssel - számháborúkkal telítve tesznek „eladhatóvá”! „A sorozatos politikai vereségek késztették arra a Fideszt, hogy elterelő hadműveletekbe kezdjen, olyan „álügyeket" kreáljon, amelyek elfedik a valóságos problémákat.” Mára már azt tisztán és világosan láthatjuk, a „’szerződés nem is jöhetett létre – nem is jött – hiszen a feltételek is csak mondva voltak- a nép ellenében a választott vezetők visszaéltek hatalmukkal, gazdaságilag úgy, mint politikailag. Egyébként sem szólt másról, mint – hogy a nép engedelmességre kötelezett és a parancsolás a választott vezetőket illeti meg! Egyenlőség nem létezik! Párbeszéd nincs – a konzultációs levelek nem szolgálták a célt! Csak „gumicsontok vannak”! Hogy miért nem csodálkozom …?

 

Rém-múlt, jéggé dermedt jelen…
És milyen jövőt sugall a természet?    
Mitikussá tágul a magány a csecsebecséken,
Lélekből-villantott képein, képtelen őgyeleg---(szőke)

 

Sötét jövőt jósol Bajnai is… Együtt és háromfelé! Ez sem világos kép, de lelkük rajta. Egyszóval: kitartás! Bemutatkozás már megvolt- tudom, hogy ez az ember mire képes… célt lát és elérése érdekében – úgy mindenen át (átvág) – ehhez fegyelmezettséget, szilárdságot, hajthatatlanságot és akarategységet követel (még kér), mert fájni fog! – nem kicsit, nagyon… (!) Megbízással még elfogadható volt, de hogy ráérzett a hatalom ízére – amit már maga is kíván – nem győzött meg a felvázolt „jövőképpel”, ahhoz több kell! A szegények helyzetbehozásával a nyomort felszámolni, és nem játszani megint a számokkal, ahol is csak egy vesztes lehet és az a magyar nép szegényebb rétege (akik már az ország fele)! Nekünk nincs már időnk a kísérletezésre, csak az vezessen, aki tudja a valót és átérzi mély helyzetünket…

Egy valamit jó, ha figyelembe vesz… Orbánék a hatalmat önként át nem adják (túlon-túl is kikupáltak) tudják a módit és nyernek! Sajnos!  „A hév napfény az, mely kígyót kikölt/ S ez vigyázatra int…” s ezt a négyévenkénti-„képet” nehéz ad-hoc helyes cselekedetekkel megváltoztatni! Már a folyamat sem- nem belőlünk fakad, csak sodródhatunk és nézzük pislogva, hogy mindeme nagyon „kellemes”, nagyon „tiszta”, nagyon jó-modorú emberek rosszat hogy akarnak, mert ettünk-ittunk vagy nem ettünk és nem ittunk, de léthelyzetünknél fogva megdönthetetlen érveikkel már nem is gondolkodhatunk! Csak halkan kérdem: milyen ember az, aki kétségbe vonja, megdönthetetlen érvekkel vonja kétségbe annak a víznek a létezését, amelyben fuldoklik? Nincs is ilyen, vagy csak egy „politikátlan-lebegmény”, aki nyomorából hiába kiált, minthogy „a kutyaugatás sem hallik az égig”!

Itt már a csoda sem segít… hogy kinek-kinek pártja legyen, és képviselete a parlamentben, ahol négy évig „hallgató”, nos – az megoldható nélkülünk is… nem megteremtve az „új”, de végigjárva a kilátástalanságába vezető útat, csak kísérletezés, amiből múlhatatlanul üres külsőség, frázis és komédia lesz. Betűrágók és szájhősök országa lettünk! Emberek! - nem lehetne inkább- valami kézzelfoghatót…?  (Pl. munkát és kenyeret!

 2013.01.18.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 109
Tegnapi: 145
Heti: 648
Havi: 2 604
Össz.: 488 505

Látogatottság növelés
Oldal: Sötét jövő...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »