Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

 Orbáni kép IV.      

 

Eljutottam a végkövetkeztetésig. A Fideszt demokratikus módon leváltani nem lehet - az orbáni-rendszert „forradalom” útján elsöpörni sem lehet – „megdönteni” sem lehet e rendszert! Nem hiszi… nézze a tényeket! Se jobbra, se balra – Orbán győzött!!!

 

Alaptörvény:

„(7) Rendkívüli állapot vagy szükségállapot idején az Országgyűlés nem mondhatja ki feloszlását, és nem oszlatható fel. Az országgyűlési képviselők általános választását rendkívüli állapot és szükségállapot idején nem lehet kitűzni, és nem lehet megtartani, ilyen esetben a rendkívüli állapot vagy a szükségállapot megszűnésétől számított kilencven napon belül új Országgyűlést kell választani. Ha az országgyűlési képviselők általános választását már megtartották, de az új Országgyűlés még nem alakult meg, a köztársasági elnök az alakuló ülést a rendkívüli állapot vagy a szükségállapot megszűnésétől számított harminc napon belüli időpontra hívja össze.”

 

Másrészről, ha utcára hívja az embereket az ellenzéki pártvezér (akármelyik!), kitör valami balhé – amit Fidesz uramék ki is provokálnak majdan (!) – akkor a 7. pont lesz érvényben, és máris leválthatatlanok ezúttal is, mert választás sem lesz! A szükségállapot megszűnését Orbán mondja ki!

 

MSZP kétszer győzzük le a Fideszt… (persze hülyeségeket lehet mondani!) Kizárólag külföldi segítséggel győzhetők le… a kizárólagos hatalom megszerzésére irányuló törekvésre hivatkozással!

„Orbánt a saját maga által tákolt szabályok se tarthatják hatalmon. Ha a miniszterelnök ezt akarja, akkor legyen: kétszer fogjuk legyőzni őt! Először a regisztráció idején, majd a választáson.” (Mesterházy)

Szerintem meg, ha maradnak a tákolt szabályok és még mindig nem jelzi senki sehova a 2/3 által birtokba vett és jól láthatóan antidemokratikus lépésekre használt kizárólagos hatalmat, amire törekedett és törekszik, és amely a fő oka minden kifogásolt ténykedésnek, akkor kétszer fogtok pofára esni:" egyszer a regisztráció idején, majd a választásokon"!!! :DDD

Másképp:
ha lesz regisztráció, és élek vele, akkor a 2/3os kormányzást jóváhagytam (mint választó) magam legitimáltam! Ha nyernek, már nincs mi ellen tiltakozni! Ha ez egyébként azt jelenti majd, hogy egy másik többség kapja kezébe a hatalmat, aminek kicsi az esélye akkor nem tettem mást, mint azt igazoltam, ami ellen tiltakozok!

Ha nem lesz másnak sem, sem senkinek minősített többsége, akkor az egyébként meglévő 2/3 által alkotott és a választásban való részvétellel legitimált törvényeket nem lehet érdemben megváltoztatni. Ha pedig nem veszek részt benne, akkor hagyom élni azt, ami van! Na- akkor, hogyan oldjuk meg ezt demokratikus úton???
Sehogy!

Mert nem egy egyszerű választási eredményt kell megváltoztatni - ami egyébként 4 évente jogom - hanem egy már meglévő hatalommal kellene szembe menni, ami viszont a fentiek miatt nem megvalósítható!
És akkor még nem beszéltem arról, hogy a szavazati érdekkülönbségek hogyan oszlanak fel határon belül és kívül!
Kétszer győzzük le a Fideszt… (?)

 

Védtelen az ember. A jelen becstelen.
Nincs jelző, mivel illethetem,
                                 lerészegített a kudarc...
Csalhatatlanságával a hatalom-
                                 mégis remegő lábbal,
helyemet keresem és hazámat,
mit magamnak hittem- mozdulatlan
lármáin csak,
                     helyet nem lelhet,
de mórikálva- lám,
                     látszatában túlcsurrant
sóvár-dühvel - még immel-ámmal,
                     már rámered
                     koszban-fuldokló csínja történelmének,
                                 s éhe e világnak--(szőke.)

 

Most sem tudok mást, mint megkérdezni, hogy listázás nem, regisztrálás igen?
És az a nyúlfarknyi különbség, hogy mi is a különbség? Mert nincs kimondva, hogy zsidó, hogy cigány, hogy egyéb kisebbség? Hanem antidemokratikusan már mindenki?

                       
Innen egy lépés csak, hogy összeírják: milyen vallást gyakorol, melyik párttal szimpatizál, hol dolgozik, mennyit keres, családos-e, hány gyereke van, élettársi kapcsolatban él-e, vagy házas, esetleg "meleg" stb. és a vége?
Nem lesz, vége- üldöznek és üldözhetnek életünk végéig! Szóval, szarom le- nem regisztrálok- kétszínű pártokra sem szavazok és egyáltalán, ha így kell élnem, akkor semmi és senki nem érdekel... megtagadok mindent!
A pártok és a "szövetségek" kizárólagos hatalomért "küzdenek". Elég volt! Senkit nem segítek a húsosfazék mellé, miközben négymillió ember él a létminimum alatt.
Összefogás Orbán ellen? Eddig jó! Célnak... És? Programról majd beszélgetünk a választás után? Na, szép! Ez meg fos... bár- ha összeáll, szar még lehet belőle!

 …elfelejtettem, hogy kell élni,
              de félni megtanultam,
              s még tanítják nekem.
        Miért nem egyenes gerincem,
hol elszédült a föld- el nem tudom tagadni?
Nem megy,
ember vagyok, egyként nem tudom megoldani…
              Mond- képzelet csupán,
              hogy gyászba roskadt
              egy érzés, hogy így tapod valót
              a lét, új határán testi-
       fájdalmát is felfestette örökre viselni,
       idegenség-vége így lenne emberi?— (szőke)

 

http://www.youtube.com/watch?v=t7yJ2j5q0EU elmondta: megálmodja, törvényt hoz, amit majd betart és betartat ... és ami volt az már vissza nem jön!!! És most mindenki azt hiszi "dölöngél", ugye??? Ááááá istenem... "mindig ilyen volt, minden igának barma" ;)

Nem méltatom tovább, méltatják ott mások! Fidesz politikája önmagát minősíti, ebből származik – ami nem más – mint mindenki elnyomása… idevezetett a hatalom egyedüli megszerzésére irányuló cselekedete, hogy diktatórikus átalakítást szenvedett a demokrácia minden eleme (ráadásnak alkotmányellenesen). Nem élhet az ellenzék a politikai szabadság eszközével – a szólásszabadság megtiprásával a Fidesz viszont igen (!) – mert a véleményük (az ellenzék részéről) semmit nem mond, semmit nem ér- avult idejében már - a zsarnoki intézményének elképzelését e hatalomnak véleményezni sem lehet… rögtön támadják a nemzetvédelmi politikájuk okán! Nem számít a népképviselet- nemzet hangját hallatni tilos, „ellenzéki-szeszéllyel” nem béníthatják a nemzet erejét, ezt csak ők: a Fidesz és a Kdnp teheti csak, az ellenzék irányában! A nemzet hangját a Fidesz képviselheti kizárólag – de nem a néptől jut kifejezésre, hanem a hatalomtól (kormányától), hol és amennyiben Orbán - mindig folyamatosan már, nemzetvédelmi kioktatásban részesít mindenkit, ez alól a saját tagjaik sem kivételek – utasítva a mondandójuk elkötelezettségére – urává őket így téve a többi (ellenzéki) képviselőknek! A félelemnek színtere lett a haza… az egyik szót a másikkal eltakarja a hatalom – más az eleje, más lett a vége és félelmet kelt, a valónál iszonyúbban – így akarta Orbán és így is lett (!) – 

A forradalom már egy csonka szó - csak zavarja, amely akkor egy népet megragadott, (Kazinczynál az a zivatar, melyet a hatalmas ellenfelek egymás ellen támasztanak…) - nos - a diktatúra, mit teremtettek Orbánék megdöntötte a „forradalmát” (mára már maguk ellenfelei is).

A forradalmat, mit épp ők vizionáltak a választáskor (elveszett a hevülete is a nép lelkében, helyét kitöltötte a félelem, a megélhetés bizonytalansága… a nyomorúság megteremtésével lett meglepő változása „rendjének” stb). Rombolják a hitet (a hatalomba vetettet) tovább, figyelmen kívül hagyva a nép óhaját, cselekvésének tartalmát vagy épp irányát, nyomort teremtenek, mert csakis és kizárólag egy szűk rétegnek kedveztek! Új világot teremt Orbán? A fenéket – királynak képzeli magát és mégis bohócként ténfereg az országban – cirkuszin – csak épp kenyeret nem ád! Lám mivé tud lenni egy történelmi személyiség, hogy mítosszá mégsem vált? Lásd! – és ítélj!

Ítélni csak a népnek van joga!

Vajon mit mond tükre? – ha reggel szembenéz önmagával? Jő az ébredés? Vagy hétköznapi emlékeket kever egy kozmikus látomásba? Közben rájön… rá az élet nagy titkára!

 

2012.12.30.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 74
Heti: 276
Havi: 2 232
Össz.: 488 133

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán kép IV.
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »