Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Az orbáni nagy- szavak… és következményei.

 

Amint látjuk, és érzékeljük is a közgazdászok java- beleértve a jobboldalhoz kötödőket is nem állnak ki a kormány gazdaságpolitikája mellett, Matolcsyval valahogy senki nem találja a hangot Demján S. felvetése miszerint a gazdasági fejlettség 80%-nál vezessük be az eurót – nonszensz, hiszen ezzel a ’politikával soha nem érjük el azt… ha szemléletben és viszonyaiban nem lesz változás. Ismerve Orbánt, kellően nyakas (eléggé el nem ítélhető módon) - és nem fog változtatni elképzelésein- valahol hiszi megdicsőül ezért is majdan!

 

“Orbán Viktor pedig nem mondott igazán forradalmit azzal, hogy ebben az évtizedben már nem lesz eurónk, hiszen ezt már londoni elemzők sem tartják valószínűnek.”

Azt meg én tenném hozzá, hogy Orbán által felfedezett rokononi-szálakkal rendelkező Kína beállt a finanszírozók közé sajna, mert Ázsia- bármennyire is fejlődőképes, évtizedeket tud bepótólni évek alatt, még mehet az eurózóna idegeire!

Ugyanúgy, ahogy Orbán is kikezdi őket, mert a mélyebb integrációra való hajlandóság kétes benne, kiváltképp az adóharmonizáció nem szimpatikus néki!

Az euró bevezetése, a kritériumainak eleget téve kötelező is, hisz a belépéssel vállaltuk… persze más a helyzet abban az esetben, ha nem teljesítjük az elvárásokat… de akkor minek vagyuk ott? A svéd minta nem biztos, hogy jó lesz nekünk is- talán nem kellene mindenkit lemajmolnunk… majd nézhetünk, ha befagyasztják a pályázati pénzeket, amit úgy adtak eddig, hogy nem kell visszafizetni.

Fegyelmezetlen M.elnökünk nem akarja tudomásul venni mennyire alacsony a monetáris politika színvonala- mennyire sérülékeny a forint (!) – és a spekuláció is helyet kap, vagy ez lenne a szándék, és Kósa- Szíjjártó nyilailatkozataiból adódó „forintbedöntögetése” már erre irányúlt? Köthetne már fegyverszünetet- leginkább magunkkal és tehetné átláthatóbbá közgazdasági szemléletét is, hogy tudjuk miért is kellene támogatnunk ezt az eszement fennhéjázó politikát!

A következmény borzalmas lesz, szele már itt van- a hülyeségben erélyes tevékenységüket feladva szolgálhatnák inkább a béke ügyét… elég az üldözésekből, elég a kicsinyes bosszúikból, a nemzeti együttműküdés címén nem nyomort és rabságot akartuk!

A hazugságokat, mit a választók akaratának tudnak be- egyszer és mindenkorra be kell fejezni! Gazdasági romlást, fikciókat- víziókat senki nem akar… békéről, igazságról papolnak, miközben „rablóháborút” viselnek a ’pénztárakkal szemben. Elég lehetne már.

 

Ezekután az alkotmányozásból sem fogjuk látni történelmi-alkotóerejének példáját (?) – mindeme példában, hogy zálogát adnák annak, hogy megértették a rájuk háruló feladatokat, a nem-tudást ne kenjék a választói akaratra!

“Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor immár "érzékeli, hogy bajba került." "Megértette, hogy iszonyatos bajok elé néz, ha egyedül mer alkotmányozni" - írja blogjában a szocialista képviselő..Gyurcsány Ferenc szerint azonban nemet kell mondani a csábításnak. "Mi, Orbán rendszerének ellenzéke, nem vehetünk részt Orbán rendszerének legitimációjában. Ezért nem vehetünk részt Orbán alkotmányozásában" - fogalmaz többes szám első személyben.”

 

Igen, de a Fideszre semmi nem vonatkozik, megválasztotta a nép őket (hiszik az egész) – az Országgyűlésben a legfőbb államhatalmi és népképviseleti szerve, ekként is viselkedik! Illetve így vonatkoztatja magára, pártként is- ahogy közreműködik a népakarat kialakításában és kinyílvánításában... hupsz!

Bár a realításokkal számot nem vet, a törvényeket megváltoztatja- tojik az emberi jogokra, az alkotmányos jogszabályokra- szabadon tevékenykedik mégis, érdeke diktálja, hatalmi érdeke. A nép érdeke itt már nem számít, erőt hirdet Orbán- amúgy általánosságban, akár vehetnők fenyegetésnek, mert felrúgta már a demokratikus formákat is.

„Kibújni a bőrödből? Időpocsékolás. Tanulj inkább a kaméleonoktól!”

 

A járom, mit viseltet velünk Orbán, milyen társadalomnak, milyen általános jólétnek, milyen béke ragyogó jövöjének szánta? A hét-millió lecsúszó magyarral kellene foglalkoznia, az alkotmány nem oldja meg a problémákat, ahhoz is úgy kellene viszonyulniuk- átírják majd ezerszer, de ez még nem ment meg bennünket a nyomortól, az éhezéstől. Nem csoda, ha az ennyire éles fordulat legválságosabb pontjain, némelyek megszédülnek, némelyeket a kétségbeesés fog el, némelyek az olykor túlságosan keserű valóság elől a szép, elbűvölő frázis árnyékában keresnek menedéket!

A járom, mit viseltet velünk a hatalom, igen ez Orbán és a Fidesz-Kdnp kétharmad áldásosnak nem mondható tevékenységének következménye… akarták, hogy megszűnjék a régi beidegződés, körös-körül recsegve-ropogva őssze is dől, de leírhatatlan kínok közepette születik az „új”… és nem látjuk mi? Egy barbár, bestiális monarchiát nem akarunk. Évtizedeket vesztegettünk el csak azért, hogy visszalépjünk a múltba? Megéltük már így is az illúziók szertefoszlásának számos szakaszát! Szabadságot és önálló életet akarunk- nem kell, hogy győzedelmes diadalmenetben masírozzon a hatalom, miközben az emberek alsóbb rétegei nyomorban tengetik napjaikat. Az ebből fakadó bűnüzés a hatalom bűne, és nem rendőrséggel, kommandóval és börtönökkel kellene orvosolnia Orbánnak!

Egy barbár, bestiális monarchiát nem akarunk. A „forradalom” a nem-tudás kibúvója volt, egy szó tartalom nélkül- inkább anarchiát idézett elő és nem megoldás semmire sem. Nincs szükség önámításra. Lehetne bátorsága Orbánnak (eddig összekeverte a vakmerőséggel) egyenesen szembenézni az igazsággal a keserű, kendőzetlen igazsággal- mert vereséget szenved- ha eddig nem szenvedett…ne taszigáljon bennünket a szakadékba, a nemzeti együttmüködés felelösség-megosztó diktatúrájába…

Egyet nem tett még, hogy a nép szívében felébressze a saját erejébe vetett hitet- csak saját „erejét” mutatta meg, ami sehováse vezet… választáskor felgyújtotta a lelkesedés lángját, most miért oltják ezerrel? Erejével túlerölködte magát innen csak egy lesz a besz…s. Szerződést kötött a néppel, társadalmi szerződést, amikoris e nép- ezért kezébe tette szabadságát, de akkor miért érezzük az elnyomást, amit önkényuralmával megteremtett? Hol marad a fegyelem, az önfegyelem- nekik bőség, nekünk még a szükséges javak se? Hol a szervezettség, hol a rend,, a vállalkozó kedv, a nép erőinek harmónikus együttműködése? Fáradhatatlanok viszont a hetvenkedésbe!

 

…harsog bennünk a balsors,

kolombusz-tojása a szabadság…

Sértésre álló szájjal kesernyés a tudás,

a megtapasztalás fájdalmán egy-oldalon

az inger megtermékenyülve önmagán-

a más-oldallal, enyelgés pajtásaként mórikál,

párosul a jobb-életért egy „valónál valóbb világot”?— (szőke) 

U.i. „Valójában nem az a gond, hogy a látszat csal, hanem, hogy sokkalta nagyobb csaló annál, mint amilyennek látszik.” A történelmi helyzet nem ad más kiutat a fellendülésnek, mint- amely egy nyugatias polgári állam felé vezet- igaz, de miért egy maroknyi „orbánista” csinálja a történelmet (?) - ráadásul álmos-alvósan (fenekedve ott, hol nem kellene)- éppen ezért csak szőrnyű lassúsággal cammog a történelem kereke, és így is visszafelé… mert állandóan visszakacsingatnak „ezer évre”!Szenved a magyar a megpróbáltatásokban, mit ráhárít a hatalom, ideje volna hát eljutni a befejezéshez!

Már igencsak hab a tortán a tartalékalapképzés… miért is 240 Milliárd forint megkurtítást jelent az érintetteknek, ami állítólag megfelel a korábban bejelentetteknek... Belügy, Honvédség, Vám, Kutatás, Kultúra, Földalap stb...

Nem semmi... adunk, majd visszaveszünk- zároltatunk és már nem is értem mi folyik itt... ez valami kötéltánc, hogy biztosítva legyen a kirakat?

 

2011.02.13.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 33
Tegnapi: 74
Heti: 251
Havi: 2 207
Össz.: 488 108

Látogatottság növelés
Oldal: Az orbáni nagy- szavak… és következményei.
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »