Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

A parlament margójára...

„itt-ott: tolladból vér csorog, lábad csörgő pénzbe akad, hatalom kínozza nyakad”…

Szőke Emil:

Európa örök- szegény „rokona”!

 

Közöny és fényhiány… és a szégyen velem.

Ez mára a mérleg: tartozik, s követel.

Mérleghintázásra

A remény „koszlik-foszlik” el-zsebelt…

Banki- dolgaira

Külhoni-szó parancsa a teher,

És időre-fogva

Nagy-pénzek forognak felettem.

Aprózva

Sírom magamba

Bizalmatlanságán félelmem. —

 

„kóválygok köztetek üres kézzel, megszégyenülten, és megint házatlanul és hazátlanul.”

Ím, a honfoglaló magyar a jelen gyakorlatával már hiába szereti a szabadságot (?) - mert politizál és jogait ismerte eddig, körültekintő volt és arról is tehet (vagy nem?!), hogy ilyen körmönfont kormánya van- aki csak e néppel szemben bátor, máshol meg gyávul az élet küzdelmeiben, gazdagnak kedvez, mert a jólétet és a pompát kedvelők ültek a nyakunkra és "parasztként" kedélyesen?

A nemzeten belül bizonyára sokan vannak és mindig lesznek, akik a nemzeti öntudat lépcsőjéig nem jutnak el, vagy ha el is jutnak, nem vállalják fel a velejáró terhet - mint kormányunk most , a könnyebb utat választották és a gazdagok háta mögül intézik dolgainkat - rosszul!

A jelen hatalomnál nincs természetes fejlődés - abban az irányban halad, amely a kultúrális, szociális és politikai téren e népnek nemzetté nevelését is elsikkasztotta! Immár húsz éve, s épp ez a másfél év gyakorlata bizonyítja be! Csak beszélnek... mondják a magukét önmagukért s nem a népért!

"Ha értékrended megegyezik a környezetedével, olyan vagy, amilyennek látszol. Ha nem, alakoskodni kényszerülsz!"

Nyitott szemmel és nyugalommal nem szemlélik a jelent, sőt a visszamutogatással épp önmagukkal szembeni kételkedés jut felszínre- ezért is, hogy- hol harciasak és izomból fújják a hülyeséget, hol meg a keresztényi értékrend mögé bújva szentként (szeretnék, ha hinnénk) mutatják magukat a munkájukban...

Bár a történések megteszik a maguk hatását, mégis pogányok lelkületével a politikai magatartás. Önismeret híján nincs nemzeti jövő sem!

Aminek szükségességére Széchenyi is rámutatott, az jórészben ma is hiányzik: a tévelygésektől, tájékozatlanságtól, önámítástól mentes, egészséges magyar közfelfogás!

Így ma már olyan helyzetben vagyunk, hogy az eddig zavaros Orbán és Matolcsy hatalommániás kérdéseiből, világosan lássuk a fogalmakat, amelynek iránya a sok múlasztás következményeként - a közvélemény szemében is - egy cinizmussal vegyített ámokfutás lett...

2011.11.27.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 64
Tegnapi: 74
Heti: 282
Havi: 2 238
Össz.: 488 139

Látogatottság növelés
Oldal: A parlament margójára...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »