Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Vak és a világtalan…

 

„A gőz feszítő ereje szétrobbanhatja a kazánt, de szelepek segítségével megoszthatjuk, fokozatosan levezethetjük, hasznosíthatjuk ugyanazt a feszültséget…”

 

Nem jó az irány…

 

 „másfajta egyensúly kell a pénzügyi, költségvetési kiigazításban, az eredménynek fenntarthatónak kell lennie, hogy befektetéseket teremtsen, vagy legalább támogassa a befektetést, munkahelyteremtést, ami a gazdasági növekedés javulását hozza magával.” 

Amíg nem a munkahelyteremtés az elsődleges, addig minden csak duma – lehet az MSZP, lehet az Fidesz, de akár a Bajnai-féle mozgalom „coki” van és nem fejlődés.

Bajnai lobbizik Orbánékért Brüsszelben? – viccnek elfogadom, de valósága, ha még oly igaz is „annexiója” inkább, mint megsegítés az országért… a panamában részt venni, vagy részt kérni nem épp jövőderítő – pénz útjába (elköltése tekintetében) úgy sem szólhat bele, de a karaktergyilkolt-szerepére a nagyító még felkerülhet.

Nem értem a váltó-ember „emberi” hozzáállását – egymásnak üzengetnek különböző fórumokon és a bizonyítás, hogy bizonysága- megvásárolhatósága lesz!

Reakciója lehet, hogy civilizált és hozzáállása is jóhiszemű - így is, azt fogja elérni, hogy a négymillió nyomorszélére sodródott ember - azaz milliók testén élősködő parazitává változtatja, ugyan az lesz, mint most Orbán és Matolcsy által vezényelt kormány, akik munkájukkal csak kizsákmányolnak, akik nem szabadságot, hanem uralmat akarnak.

Ebbe belefolyni és a haza érdekében értük lobbizni, nos - nem is lehet másnak nevezni, mint összefonódásnak.

A színfalak mögött lejátszódó eseményekre a nép nem lát rá… ezért a szövetség is általa- éppen általa fog lejáratódni, mert akkor már az élősdiség a négyzeten lesz! A társadalom, bárhogy is le kívánják nézni, annyira nem buta, hogy ne vegye észre, itt valami nem stimmel! Szóval elkezdődött a rothadás, kár (és sajnálom is), hogy nem a kapitalizmus rothadása még!

Konklúzióm: Bajnai sem különb Orbánéktól – mert kincstári optimista, köszönöm én nem kérek belőle!

Csak olyan pártra szavazok, ahol a program úgy kezdődik, hogy munkahelyet teremtünk, majd jöhet a felsorolás és a hogyan, és azután minden más… a hitel beindítása a legutolsó pontok egyike, mert a bizalomvesztés akkora, hogy hiába a propagálás a bankok monopolhelyzete, az oligarchák irányítása, a tőke tulajdonsága következményeként felosztották maguk között barátságos megegyezéssel a piacot! Tehát munkát, kenyeret… és minden mást utána!

 

Bizalomvesztés…

 

„amit a kormány a bizalom terén elvesztett, azt nem lehet egyik napról a másikra helyreállítani. Jogbiztonság a törvényhozás és jogalkalmazás megbízható, napi gyakorlatából születik. Ennek helyreállításához idő kell. Kiszámítható gazdaságpolitikának pedig nyilván egy olyan időszak kedvez, amikor nincs válság, és nincs ekkora nyomás a költségvetés bevételi oldalán”

Mit várhatok az ellenzéktől? Semmit… semmi jót!

Különös élességgel beszélnek, de mostanság mégis a legkirívóbb politikai különbség is a legnagyobb mértékben elmosódik – nem mintha a különbség nem volna fontos, hanem azért, mert mindezekben az esetekben olyan pártokról van szó, amelyek határozottan magukon viselik az élősdiség vonásait!

Lásd MSZP és a Fidesz-, a többszöri kormánypozíciójukkal bizonyított (saját maguk munkájuk által bizonyították eddig is - vajon meddig lehet egy népet orránál fogva vezetni?), hogy nem a népért, nem is a hazáért csak önmagukért vannak (!)

Az opportunizmusuk erősítéséhez nem nyújthatok segédkezet!

A gazdasági fellendülés – sikerágazat – a költségvetés statisztikailag hamisított részei miatt sem adhatok helyet az optimizmusnak, az EU is átlát a szitán (!) – ez az optimizmus az opportunizmus palástolására szolgál. Visszataszító volta (ami rendkívüli) egyáltalán nem biztosítéka tartós győzelmének.

Legveszedelmesebbek azok az emberek (és ezekhez csatlakozik Bajnai) MSZP-nél, mint pártnál politikájukban a még fel-nem- ismert iránya lelt – akik nem akarják megérteni, hogy az Orbán rezsim elleni harc, ha nem fonódik össze a legszorosabban az opportunizmus elleni harccal – nem egyéb, üres és hazug frázisnál…

Nem a múltat kell megismételniük, hanem a jövőt kell felépíteniük! Sajnos hiteltelenné lett az ellenzék, mert Orbán 2010-ben államcsínyt követett el és azt szentesítették buta hozzáállásukkal- vakon! Vak meg ne akarjon vezetni világtalant! Itt akár le is zárhatnánk a polémiát, de a hatalomért minden, küzdeni fognak tovább! Nem hiba, bűn! – ezért önvizsgálatot tarthatnának inkább!

 

Örök ábránd a hatalom… Kubatov elnevezte az éhségmenetet „hataloméhség” menetének. Bayer is ezen gúnyolódik… tárulkozik, igaz- lélekben még a „paraszti” való. Felhívták a figyelmet ki az úr e hazában… ha ezek a hazafiak, akkor én áruló inkább. Válasz lesz majd, igaz soká, de lesz (!) - remélhetőleg a határ határtalanságával könnyíti a futást… van itt valakinek füle a hallásra? Reszketve, öregen – lehet, meg sem élem, hogy kenyértelenségem váltsam jólétre. A felbérelt hazugságokat hallgatom a szociális igazság hőseitől… és sírni volna kedvem, mert szét mar a tehetetlenség!

„Az elmúlt napokban több "éhségmenet" is elindult Budapest felé: Békéscsabáról, Nyíregyházáról, a baranyai Sellyéről, Kaposvárról, Ózdról, Polgárról és Miskolcról. Kedden Szegedről és a héten még Jobbágyiból is indulnak további menetek. A tervek szerint a parlament tavaszi ülésszakának nyitónapjára érnek fel a Kossuth térre”.

Rajtuk a Fideszes urak gúnyolódnak! A maguk állásfoglalásaik szerint értik és értékelik a „megmozdulást”! Elvették már az igazságos választások lehetőségét is, nincs munka, nincs megélhetés - következményeit mégis mi viseljük… beteges és fájdalmas ellentétein a lét! Mi lehetett volna, „Megfojtódik Európa közepén”! Hol van szabadság? – semmilyen szabadság sem, nem menthet meg bennünket már a nyomortól, a munkanélküliségtől, a Fidesz elnyomástól. Széthulltunk és nemcsak lélekben- ácsingózhatunk a Kossuth-téren, vagy bárhol ha nincs a hatalomban jobbító szándék… a „hogyan-tovább” még ismeretlen!

Kubatov, Bayer és a többi istenverte nagyságnak gondja lett, hogy gyűlölködést szítson, hogy emelhessék politikai jelentőségüket. Hogy nyílik meg a felismerés útja – ki mutat kivezető utat, ha a menekülés vágya hatalmasodott el rajtunk?

 Boldog önkívület… (?)

Rigófütty, csicsergés, zenebona ezerféleségén
Ébred a tavasz.
Füstös ízén
A természet megújulni kész-
Zöld foltjait szövögeti a rét… fák bimbóin még henyén
Hangolódik a fény.
Békesség van?
Csak a macska ragadozókarma mélyült belém,
Tudtul adva közérzetét-
Szeszéllyel gondja, míg elfekvő árnyán
Teljes-érzést rejt a mély-
Addig a testtelen ámulat éltetővalóján
Az elheverő-gyöngeség is megfáradt ébredésén—(szőke)
 

2013.02.06.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 74
Heti: 310
Havi: 2 266
Össz.: 488 167

Látogatottság növelés
Oldal: Vak vezet világtalant...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »