Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Szurka piszka…(!)

„Sötétben és hidegben nem lehet élni.”

 

Nem tudom értelmezni már, ami itt folyik. Öndicséret büdös – ezt már gyerekkoromban is tudtam. De hogy kormányzati szinten más sincs csak öregkoromra tapasztaltam meg! Levakartak a rezsiből 10%-ot (3 évi munkájuk gyümölcse!), miközben az árak kb. 30%-al emelkedtek (csak mostanság)… és akkor jön a komment: ugyanannyit eszünk csak olcsóban. Hát! – ezt megnézem, meg- még akkor is, ha az olcsóbb árut keressük. Mindig a minőség rovására tehetjük, de összességében egy nagy rakás szart sem vehetünk olcsóbban… hihetném akár, hogy a kormányzatban – mert nincs rálátásuk – csupa hülye ül, de akkor tévednék- viszont az értelmük mellett is alacsony intelligenciával bírnak, ugyanis a dolgok megítélésében rendkívüli és természetesen alaptalan felfogással vannak.

Nagymértékű befolyásoltságuk mellett (jó-pénzért mindent) kritikai szemléletben csakis felénk és mert képtelenségük ott az elvonatkozásra - valóságos csapást jelentenek. Hívhatnánk akár szokásbeli vagy banális ostobaságnak… hát így vagyunk irányítva a normális alatt.

Tudom, hogy ezek a rosszítéletű emberek majd óbégatnak: bátorság és erő, mi jót akarunk a kormányban, a 2/3-ban is (és „önbecsülést” a közmunkában éhbérért?  Ott hat át bennünket a váratlan találkozás a szomszéddal: a szellemi és fizikai érzés örömében kialakulhat egy fesztelen bár elfogódott összetartozás mindannyiunkban, akiknek „emberhez méltó” gondja van.) – ám, gyáván a hitvallásért már a „bűn” fogalmára sem akarnak emlékezni, de megtanult mind felejteni pl. elfelejtették honnan is jöttek? „Még szomorú sem vagyok… undorodom csak” (!)

Lázár szerint (miért is nem hiszek neki? – nem is értem) 2013-ban jön a felemelkedés. „Úgy vélte: az emberek - azok is akik a Fideszre szavaztak, és azok is akik nem - a "fogakat összeszorítva, időnként nagyon rossz hangulatban", de "kellő bölcsességgel" vették tudomásul, hogy meg kell változtatni, az országot ahhoz, hogy a gazdasági-társadalmi csődből kikeveredjünk” - (mit nem mond, csőd is volt- nemcsak válság?). És megint csak (ki nem hagyná 3 év után sem) mindenért a szocialisták a hibásak… „hangsúlyozta, hogy a közigazgatás, az oktatás és az egészségügy átalakítása is áldozatvállalást jelentett az embereknek, ugyanúgy, mint a korkedvezményes nyugdíjak megszüntetése vagy a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata.” Sóval-cukorral, itt már a tejjel- mézzel folyó Kánaán, amiből osztogatni fog nekünk ez a gondoskodó állam (morzsákat)!

Szépen beszélnek, az már bizonyos (csak hallgatni rossz): amolyan- mondhatnám egyfajta rigmusra-szokott, hogy a szél kapja szárnyára zagyvaságait, és ami lelkében – ebben az életében még kisarjadni nem tudott! „Buzgalmukat” látva figyelmezzünk rájuk… hiszen ragyogó „források” csaposai: MNB stratégiai szerződéssel, lehívható EU-s pénzek… és a munkahelyek? – mert ezek mind csak átmeneti lélegzetjutáshoz elegendők- csak szenvedésünk ideje hosszabbodik meg! Cégérei egy mohó államnak, hol mindegyik a maga számára a „becsületlenségnek”, a lélek tisztátalanságának és gyávaságának könyvel, de erőből szerzi a javakat- nagyobb és nagyobb karéjt szel magának mind, mint amely „falatot” megemészthetne… az oligarchák, a korrupció maradnak, a kelevények újult erővel fakadnak ki- és az erkölcs nevében még gyűlölködőbb ellentétek mutatkoznak majd. Szabad a jogtalanság az erőszak és az igazságtalanság, ami volt eddig is csak burkoltan- most azt átcsomagolva adják el – ennyi, mi változott.

Valaminek látszunk csak, hol pottyantott a tyúkszar - melyben kapirgálhat mindenki a maga szemétdombján, de a kakas marad, és kakasi allűrökkel kukorékolja a világnak: Magyarországon szép az élet- s gondtalanul kormányozhat a Fő- a prezidenciális rend megalkotója!

 

A remény csalfa kincs, újra és újra éled.
Hatalom és dicsőség, és bőség az éveken?
Mint önfeledt játék egy lendülettel
Bemutat… velünk el!
Újra és újra az éveken-
Négyévenként kél a Nap
Fénnyel?                      
Csak akkor, csak ott, mikor áthalad…
Hogy ígérhessen, ki ragyog hűvös kedvében -- (szőke)

 

Miközben „harmadnapja nem eszek,/ se sokat, se keveset…” és felháborodás kísér, mert bíráló hévvel vagyok egy mámoros „hurrá-hazafiságnak” s egy „vak hatalmi önérzettúltengésnek”? Mert megváltozott minden és már nem emberi, hol a politikai hatalom olyan „régmúltat” hoz vissza, ahol a házelnök „serege” (közpénzen) – szándékában, kidobatja (kivezettetni akarja) a parlamentből a tüntető ellenzékieket?  Ahol még csak eljárást sem kezdeményeznek a visszásságok, a társadalmi elmaradottság és gazságok ellen? Jog, igazság, törvény és a józan ész, jaj- merre vagy?

 

2013.01.13.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 77
Tegnapi: 74
Heti: 295
Havi: 2 251
Össz.: 488 152

Látogatottság növelés
Oldal: Szurka piszka...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »