Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Az Orbáni közgondolkodás…

 

"Ha kell, törvényt fogunk módosítani azért, hogy ellenkezés esetén kötelező legyen beszámolniuk minden egyes elköltött forintról, nemcsak a befektetett pénzzel, hanem a működési költséggel kapcsolatban is"fogalmazott Selmeczi a nyugdíj-pénztárak kapcsán.Azután hozzá tette, hogy amit csinálnak tisztességes és alkotmányos.

Elmebaj és betegség! – teszem hozzá én. Mikor veszik észre, hogy lejáratták már magukat (?) – az embereknek ebből az üldözési mániából elege van  (elég elviselni hatalom-mániájukat) (!) – békét akarunk már végre. Undorító és gusztustalan, hogy „sokk”-ban tartják az országot… ezt akarják csinálni, míg hatalmon vannak (?) – ez már szégyen ránk nézve is!

Budai, hogy igazolja munkáját, már mindent kitalál, beleköt a vesszőbe is. Egyre butább megnyilvánulásait vetíti ki a sajtó-tájékoztatókon. Kifejezéseinek szubjektív mellékízét azzal veszi el, hogy a választók akaratából teszi, teszik… a maga által feltett kérdésekre azzal válaszol, válaszolnak, hogy rámutatnak, az Orbáni hatalom által teremtett világunk jobban megfelel a mi „szükségleteinknek”! Ezért is odáig mennek, hogy amég fel nem tárt és tényként el nem ismert hamisságokat is eladják igaznak?

Ebben nagy mindegyik… állandóan a „nokiás-dobozokkal” jönnek, ami még mindig nem bizonyított, de egy ember van gyanusítva, mégis vele bepiszkolnak egy korszakot! Hiába - no, „az ember tudata nemcsak visszatükrözi az objektív világot, hanem teremti is”-- mondá Lenin… vagyis a világ nem elégíti ki az embert, és az ember a cselekvésével a világ megváltoztatására törekszik, csak az irány nem mindegy- jó vagy rossz-e? Ehhez kell egy Orbán, ki- eldöntse! (nem riadnak vissza a cinizmus látszatától sem, bár tudat eltolódásuk már beteges!)

Család-barát kormánynak mondják magukat, miközben a bíróság, bírók ülnek a gyermektartási beadványokon, félévek telnek el úgy, hogy azt sem tudják hol az ügyirat! Gyermekintézményekben előfordul, hogy tizennégy- tizenhat fok van… és jószívvel működtetik, azt – utcára kerülhetnek ezrek-tízezrek, mert az ígért segítség elmarad, a távfűtő üzem leáll, önkényesen… kisgyermekes családok maradnak fűtés nélkül a hidegben (kikényszerítés eszközéül használva) stb. lehetne még sorolni, mi- miért van, de láthatjuk ebböl is a kirakat fényes és ez a lényeg! Európa ne tudja meg mily’ álságos, kétszínű és képmutató emberekből állt össze a kormányzó-csapat (médiatörvénnyel megtámogatva)… a lemínősítéseket is pozitívnak magyarázzák (orvosi eset már)! És ezek akarják megmondani, mit tegyen Európa! Lényeges jegy valamennyiüknél, hogy a reális valóságot igyekeznek megmagyarázni, persze a maguk módján (”epeömlés” stb.)

A marxi dialektika szerint, „ami meg van szervezve, az egyensúlyban van”. Orbánnál (fejben is) káosz uralkodik, tehát nincs egyensúlyban semmi! A mi társadalmi- Technikusaink, a társadalom parancsnoki posztjait- elit uralomként közvetlenül használják és diktatúrát építve megteremtették a „derekak hierarchiáját”. Eltorzított koncepciójuk már az anyagi hatalom birtokosai mellett a szellemi hatalom birtoklásáról is szól (mint keresztényi értékrend, vallás)… a végsőkig feszítik a húrt, mert szégyentelenek (szájukból így is hangzik). Orbán úgy viselkedik, mint egy kávéházi-bohém, nevethetnénk is rajta, ha nem bőrünkön éreznénk „áldásos” tevékenységét. A vallás, család, állam a szavak szintjén maradtak! (de van „kormány-ablak”)

Az ismeret és jártasság nem egyenes vonal, a körülmények, viszonyok is függvényei azoknak, mi- most zavart! A kormányzást tudományosnak nem mondhatjuk, de nem is láttatják annak- viszont a jellemtelen cinizmus tört utat magának, megerősítve azt tanácsadóikkal, az egységes határozathozatalaikkal- honnan hathatós támogatást kap a hülyeség… ez Orbán történelmi kategóriája?

 

Viaskodnak, zajonganak-

                  mindent sutba dobnak…

Állok és nézem remegve,

                  félem, mit jónak tartanak:

a trónteremtő-látomásokat,

                  hol a karmesteri-bot igazgat

egy-visításra e kakafóniában…

Felhőkben szárnyalnak és csókólgatják egymást,

míg bennünket ’alá tipornak.

Nincs tovább,

                   már napot takarnak,

hogy sorban zúg parancsra a beláthatatlan— (szőke)

 

ui. Orbán a Sternek: „Szeretem a mocskos küzdelmeket.”

 Üdvözlet Orbán Viktor miniszterelnök Magyarországán, üdvözlet abban az országban, amely az új év kezdete óta az EU soros elnöke. Egy országban, amelynek kormánya hét hónap alatt nekilátott visszaépíteni a húsz évvel ezelőtt végbement demokratizálódást (...), egy olyan országban, amelynek kormánya Európa közepén lépésről lépésre, tudatosan és hataloméhesen épít ki Orbán Viktor körül egy vezérállamot. Képviselheti egyáltalán az Európai Uniót hitelesen Magyarország?"

2011.01.05.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 37
Tegnapi: 74
Heti: 255
Havi: 2 211
Össz.: 488 112

Látogatottság növelés
Oldal: Az Orbáni közgondolkodás…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »