Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

A Fidesz és KDNP alkalomszerűsége… (?)

És a média állapota.

 

El e földi közömbös-nyugalomból,

            hol most-férgei vannak

anyagomban viaskodón- „a sötétségben kiviláglók”… (szőke)

 

Ellenőrizhetnék a Fidesz szavazói (akik még megmaradtak) időleges kábultságukból ébredezve, hogy a párt és minden egyes képviselő a választások után pontosan megtartotta-e azokat az elveket és programokat, amelyekkel a szavazatokat megnyerte… de mert túllihegte némely területen a politikáját a tett, néhol meg elmaradtak az ígéretek felütötte fejét a bizonytalanság.

Marad a tanácstalanság? Vezéreik semmibe vették már a keresztényi erkölcsöt is, lelküket fertőzés veszélyezteti - a közérdek saját érdekükkel szemben háttérben marad. Az érvényesülés-arénájában a szónoki tehetség érvényesül és a tartalom veszteséget szenved… a politikája Orbánnak nem a tömegeknek szól már – a szegényekért sem kíván semmit sem tenni (legföljebb ha hívhatnánk annak a megalázó közmunkaprogramját), a nyomorgókat, a nincsteleneket megvetik – hadd szenvedjen mind, hiszen, ha semmijük nincsen annyit is érnek! A nép nyomorát feszített kebellel viseli, hiszen a kényszer úgy is neki kedvez – elfogadja mind előbb vagy utóbb azt, amit cselekszik…

A tudást űzte a médiából (kevés kivétellel a „buták” maradtak) – így a nép altatva van, szavuk egyaránt hideg, bántó és elutasító, sértő és lealázó – a szűrő szerepét a „hír” TV játssza? De erénylajstroma többnyire ismeretlen marad- vagy ismertté épp ellenkező előjellel vált, mert minden bűn, botlás, botránya és szennyese mi keresztülmegy a képernyőn – minősíti. Ennek ellenére, mint nagyban is – nagy a kísértés a dölyfre (beszélgetős műsoraikban), elbizakodottságra, fölényeskedésre, szívtelenségre! Ők az elit-média?

Mások meg túlságos óvatosságból, elővigyázatból, taktikából, gyávaságból, önző érdekből vagy hiúságból letértek a „tiszta” – útról. Hol vannak már (ezért hangsúlyozom a kevés kivételt – és nem a nyalást értem alatta) a jók – a tehetséges, bátor, kiállni tudók, független és tiszta erkölcsűek – a feddhetetlenek? Gerinc nélkül a passzív-állapot sorsában lett közönséges a média? A hízelkedés folytatódik érdemeik meghintáztatására – vagy a „jó” – bornak is kell a cégér? Egy azonban bizonyossá lett… ami az orbáni-politikának többletet nem ad – mert nincs biztos irányítás alatt, és érzéketlen közömbössége rendelt, ezért nincs lelkierő az időtálló gondolatoknak hősies eszményiségére!

A két párt viszonya sem felhőtlen… nem olyan egyszerű a Fidesz és KDNP kapcsolata, hogy egy mondatban összetudnánk, sűríteni vagy elvi kijelentésbe bele tudnánk illeszteni. E kérdésnek nemcsak fontos elméleti s elvi, hanem sok gyakorlati, helyi, idői oldala és számba vehető körülménye is van. Sajnos e földi életben nincsenek tökéletes, százszázalékos megoldások, mint ahogy politikájuk viszonyában sem!

 

 A döbbenet szorítva markolja szívemet-

bélpokla marja belsőmet… haj’ verném már éhemet,

de itt a zaj, mely jóllakat-

         nem ad a csöndnek.

Beláthatatlan következményekkel formálja az embert,

         a lélek is csak poklával fenekedhet,

míg évekre-ítélt testben az anyag, gyötrő célok jegébe ver— (szőke)

 

u.i „Közhely – közízlés – közvélemény – középszerűség…

       A közös tő elárulja, mi közünk van egymáshoz.” (?)

 

 2011.07.21.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 74
Heti: 237
Havi: 2 193
Össz.: 488 094

Látogatottság növelés
Oldal: A Fidesz és KDNP alkalomszerűsége… (?)
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »