Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán és Európa…

 

„A Fidesz az elmúlt hét hónapban sorra fogadta el a törvényeket, amelyek erodálták a hatalmi ágak közötti "fékek és egyensúlyok" rendszerének több részét is.

A soros elnökség intézményének egyik hosszútávra szóló erénye, hogy betöltőjének bizonyos hozzáálláshoz, alapértékekhez kell igazodnia.” (félévet csak kibír valahogy ezen erényekkel!)

A sors nem alszik, s az élet mindig jégbehűtés- géniusz-képlet nélkül mire is mennénk? Mert Orbánunkra igencsak ránehezedett a forradalom, „a magyar szellem”, és az elnyomás megkülönböztető reakciós-nacionalizmusának praktikái.

Lázával küzdve eddig hihette, hogy felette áll mindennek, de a vidáman indult választási „hadjáratai” után kalandorpolitika vette kezdetét, mire felhasználta a népet- a nemzeti együttműködés jegyében, ráfestve még egy társadalmi szerződést is! Nemzetközi lépései sem mindennaposak, hiszen sarkaiban forgatta fel szlovákiát a „tespedségből”- velük sikerült egy új „ellenséget” szereznünk.

Itthon- konok, rámeszesedő, beteg-magyar élet kezdődött el. A forint problémái, hála a most nagyszájú Szíjjártónak, s a „szerénységéről” híres Kósának, aki több-tíz milliárdokkal lett jutalmazva Debrecent illetőleg! Az adósoknak való ígérgetés után a nagy semmi!

Áremelések, magánvagyonok lenyúlása- Matolcsy értelem-nélküli gazdaságpolitikája- mind-mind, az átfogó erkölcsi megnemesítés jegyében…

Engem e jövőt illetően, mit Orbán képvisel, már feketébe öltöztetett az érzet. Új-arcú magyarság biztató hitét és ígéretét nem hordozza.

 

„Nagyon rosszul kezdődött a magyar EU-elnökség, hiszen napok óta másról sincs szó, mint a magyar médiatörvényről Franciaország és Németország is a törvény módosítását követelte a magyar kormánytól - folytatta a szerző, majd megállapította, mindennek nyomán semmi nem történt, s idézte Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijelentését, miszerint nem ijednek meg a kritikáktól.”

A kritika valóban lepereg róla, hiszen erős-emberünk már-már Toldiként hárít… s nekiront az „ordas-farkasoknak”! Azzal érvel, hogy ha valaki beszél, véleményez- cirkulus vitiozust vél felfedezni, arra törekedve, hogy az ellenfél eszmei vagy akár politikai álláspontját aláássa és ennek érdek- és helyzetmegszabta perspektíváját, és ezzel az álláspont igazságtartalmát problematikussá tegye, azonnal el kell ismernie a másik hasonló jogát, számolnia kell viszontválaszával, amely ugyanúgy és hasonló motívumok alapján hivatkozhat a cáfolat, az ellenérv, az egész ellenteória jellegére.  (hozzáteszem okos!) Az EU máris „langyosít! És ezzel, elvszerűségét meg nem hazudtolva- Orbán a nyugati racionalizmus reprezentánsa lett? No, várjuk ki a végét, hiszen nyughatatlan a lelkem…

 

„Brüsszel tartózkodik a frontok további keményítésétől, Magyarország megőrizheti a tekintélyét. Végül is a vizsgálat befejezése után a bizottságnak még mindig lesz lehetősége arra, hogy fokozza a nyomást az országra.: Martonyi János külügyminiszter bejelentette, hogy "a kormány együtt akar működni az EU-val - azt jelezve, hogy Budapest beadja a derekát.”

Martonyi ezt nyílván csak magára értette (bár védeni akarta a mundér becsületét) – Az”Orbánságnak" igazi reprezentánsa, úgy is viselkedik, mint egy „hivatásos forradalmár”! Diplomatikusabb Orbánnál, de neki posztjából következik…

Szóval fölösleges Orbánt kritizálni, azzal csak mélyítik a nehézségeket és nem képesek konkrét érdekkonfliktusokat kiküszöbőlni. Mivel erős-emberünk amúgyis fordítva ül a lovon így a veszélyeket, mit politikája gerjeszt- hibás-körivel igazságnak tételezi, s úgy is „adja” el. Pedig elöbb ismernünk kellene a valódi szándékot, annak valódi igazságát, ha fejében megfogalmazódtak volna a konkrét összefüggések, de csak káoszt látok és hatalmi célt!

 

 „…a Magyarországgal zajló vitában Barroso bizottsági elnök most utalt az EU alapjogi chartájára is, emlékeztetve arra, hogy Európa több akar lenni puszta gazdasági és valutaközösségnél. Ha Magyarország megsért egy alapvető jogot, amelyben megállapodtak az EU-államok, akkor Brüsszel nem maradhat tétlen" "Ez mindig megosztott ország volt" fejezi be a BBC tudósítója.”

…és Orbán csak jobban megosztja országát, s ezek után Európát is. Újrafogalmazni semmit nem akar, egy Orbáni korszak vette kezdetét az Eu-ban. Jönnek a keresztényi értékek és a kisebbségi helyzet-megoldások! (Amit itthon sem képes kezelni, hogy fogja odakünn?) Szájzár van, de nekünk… a valósága ki-megfosztott üresjárat féléve lesz (!) Tér-időbenileg csak annyira meghatározott, hogy egy picinyt materiális, picinyt ideális, de mindenképpen képlékeny-kocsonyás politikáját rá erölteti Európára, s ezzel konstitúálódik e hatalom…

 Szintén említésre méltó, hogy a felvidéki és az erdélyi magyar nyelvű lapok sem rajongtak a jogszabályért. “A szlovákiai Új Szó többször és keményen elítélte azt, és még a Fidesz-közelinek mondott erdélyi Krónika is fanyalgott egy keveset.
A nagy nyilvánosságot kapott, és általunk is megszemlélt írások közül 18 keményen negatív, 3 semleges, 5 pedig megértő a magyar kormánnyal szemben.”
 

Feltűnő, hogy az amerikai és brit lapok nagyon hangsúlyos helyen, szerkesztőségi cikkekben mondtak lesújtó véleményt a magyar médiatörvényről, így a hazai közállapotokról... EU igazi próbaköve lesz Magyarország, míg a Die Welt pusztai Putyinnak nevezte miniszterelnökünket.”

 

Dolgos és serény e hatalom,

           otthont gyújt,

paraván mögött ől és rabol,

hol sorsunk nyomorúl-

ha terekről fordított sorunk,

           világunk hű ködébe vész,

           hol ránk-csukódott ablakunk…

álom és kacaj- hogy segélyt kapj vigyáztuk-

Mondják is e világnak: így vagy magyar!

Ki hiszi még, hogy jobbítunk,

ha rákos- daganatként elvágott életút

            embere vonít- vadul a célban,

            de kisemmizettként mindig hátul?— (Szőke Emil)
Ui.”
Magyarország szegény ország: az átlagjövedelem 600 euró, az átlagnyugdíj 2-300 euró, 3 millió ember pedig szegénynek minősül az EU mércéje szerint. Nekem ezt az országot kell versenyképessé tennem, ehhez pedig kellenek a nagy cégek válságadói – mondta Orbán Viktor.”
Jaj, nekünk… Matolcsyval biztos nem, ahhoz nem félév- négyév, de negyven év is kevés lesz!

 

2011.01.08.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 74
Heti: 268
Havi: 2 224
Össz.: 488 125

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és Európa…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »