Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Gyurcsány-Orbán oksági kapcsolata...

 

...ránk szakadt az ég - írja Gyurcsány. Szerinte az, hogy "Orbán gazdasági programjával szemben, az ő mellőzésével kialakított francia-német program vitte a prímet", azt jelzi, hogy "kialakulni látszik az EU elitklubja, amelyhez mi nem tartozunk, és amely a jövő hónapban Berlinben akár Orbán nélkül is tárgyalhat". A tagállamok közt kirobbant viták kezelésére nem Orbánt, hanem az állandó elnököt, a belga Van Rompuyt kérték fel - emlékeztet. "Külső körre került Magyarország és körön kívülre Orbán."

Igen és ez az észlelő tudatától is függ, hogy pesszmistán vagy optimistán látja a dolgokat maga előtt, ahogy a szükségszerűségét is, a továbbvezető utat érzékelve. Orbán nem “kezel”, hanem gerjeszt- leginkább félelmet... Európa nem magyar, a magyar tartozik Európához, amit népével tesz Orbán- ott ugyanazt nem teheti, mert felforgató lesz. A megszorításokat ott reformoknak nehéz eladni... következésképpen érzésvilágát általánosítani nem tudja, “igazságától” tartanak- amikoris nagy célokat lát maga elött. Dilemma, hogy bizakodó vagy bánatos legyen az “elitklub”! - már bocs’, de Orbán, hogy lehetne utóda vagy jelképe a népvándorlás századaiban idevetődött barna lovasoknak (dakota-lóval, mikor az is megdöglött?) (?) Hetykéknek talán... (bár csak reményleni tudom időben addig vissza mégsem megy) - akkor Horthynak reinkarnációja volna (leszállhatna a “magas”- lóról)? Ezért járna az elismerés?

De itt nemcsak az indulat győzetett le...

…kirekedt akit ’rekesztett az elit-

Kör-ülött e sterilizált csönd…

Kétkedésre más-szavakkal derít,

amúgy meg izgága-formát kívülről

egy-színére sápadt illendő-perceire lazít:

„hogy egy biztosnak-vélt részünk leporlik” itt.-- (szőke)

 

“Azt hiszem Orbán elhitte, hogy elnöksége alatt európai formátumú politikussá nőhet - írja befejezésül Gyurcsány. "Ha volt ilyen álma, akkor az széjjelfoszlott. Vége lett annak is, meg az elnökségünknek is. Júniusig lehet még vergődni egy keveset."

 

Ugyebár vannak emberek- akik jót vagy rosszat tesznek, és vannak akik sem jót, sem rosszat nem tesznek, mert kört vonnak maguk köré, ami e körön kívül esik egyszersmind értelmükön is (reális viszonyból eredő ésszerű magatartás)! A “kezdetleges”-ember nagy megkülönböztetése ez... leginkább arra jó ez, hogy lesz ideje a holnapokban is gondolkodni, kicsinyt majd lázít délen és északon indifferens-ingerével, mi- szükséglete és az e szükséglet kielégítését célzó tevékenysége számára- illusztráció gyanánt rá kellően kikristályosodva... hogy felmentették a közös munka alól, hol eltartották - (na ez a mondat kacskaringósra kerekedett) - addig is nálunk, velünk álmodik a nyomor... a kifordított sors

barbár szavak kiosztó-igazában ég…

 “Korunk ideálja a találékony Odüsszeusz, aki egyre zseniálisabb trükköket eszel ki környezetének megtévesztésére.”

 

Járjuk táncunk, a magyarost…

Kikaptuk a talpalávalót,

hogy fel- sikolt az égbe, míg lábbal döng a hatalom

hol a másbőrén sem tanult közös-sors sebe sajog

eggyé már nem torlódik öröm

legyőzetett ott, most-béklyóival van

            a mindig Ő, vele a gond

az úri kivagyiságból szerzett új-régi poszton— (szőke)

 

U.i.”A magyar kormánynak az elkövetkező hónapokban, az új alkotmány megszövegezésekor alkalma lesz arra, hogy mindenki előtt bizonyítsa elkötelezettségét a demokratikus alapelvek mellett. "Az alkotmány nemcsak egy újabb törvény, annak nemcsak az egyetemes értékeket kell tükröznie, hanem egy széles, nem pártos konszenzust is arról, miként kell felépülnie egy ország kormányzatának" - mondta Quanrud”

“Minden egyéb csak szentesíthető eszköz. Túlélés: a létezés életcélja”!

2010.02.11.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 129
Tegnapi: 145
Heti: 668
Havi: 2 624
Össz.: 488 525

Látogatottság növelés
Oldal: Gyurcsány-Orbán oksági kapcsolata...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »