Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbáni realitások... (?)

 

       Hamis realistalitások állnak szemben a túlfeszült lényeglátókkal... (Bibó), átalakulóban a világ, az országok kisebbsége autonómiát akar, külkapcsolat priorítása, a határonkívüliek támogatása... egységes magyar nemzet, konzervatív- keresztény szemlélet kell... szimbólikus lépésre szükség van, összetartó hatása van. Szétfejlődés ellen is az egységes útat kell keresni, a lelkierő meg van.... (Orbán)

 

Nyegle gőggel és hetykén

Mert különb magyar? Elég!

Kié a föld? A cím?

                   Jog és pénz?

Csak egy rém,

                   látom lényegét!-- (Szőke E.)

 

       Ezt a népet már szétdarabolták végleg (területileg elsőbb, most...), de a részek új életet kezdtek, nem kérdéses és nem mondok ellent- a magyarnak, magyarságnak, hogy küldetése van Európa népei között. A lehetőségekről valóban nem mondhatunk le, régóta van ez a gondolat és nem Orbán szűlte meg, legfeljebb elismételte azt... hogy legyen legszélesebb az emberi szolidarítás, leggazdagabb a lélek, mert lélekben erős a magyar, hogy legyen emberi humanitás, a leglehetőbb szabadság (mi erő-politikája révén elveszett), a legfőbb jog és a legbátrabb becsület (ma sárba tiport), de nem vagyok megbizonyosodva arról, hogy erre- pont Orbán lenne a főszónok és a Fidesz a zászlóvivő! Egyáltalán a jelen hatalom elhivatottságát kell megkérdőjeleznem!

Amíg az ó-hazában ily’ “forró” a talaj, nagy a szegénység- még több gyermek, család éhezik és a nyomor intézkedéseik által csak nő, addig álszent és hamis a megnyilatkozás... amíg e hazában miatta tiport a jog, célnak tűzve a szenvedés, addig ő személye nem a megújjulásért van, főleg nem Géniusz, s nem is pozitív! Egyenlőre jobb, ha tudomásul veszi Semjénnel együtt , hogy nem megváltót kell kinevezni, hanem munkát kell adni a magyarnak. Cirkusz volt elég, kenyér is kellene már!

Látványos volt az érzéketlenség a múltban, mondja a hatalom... a fenéket, csak tiszteletben tartotta más nemzetek politikáját és területét...  Orbán ma, a meseszövésnek korát meghaladó magyar úttörője! Mesterkélt, helyenként modoros meseszövegeire itthon megfogyatkozott a hallgatóság? Ezért a határontúli magyarság eddig nyugodt életét is fel kell kavarni, ellene úszítani annak a nemzetnek hol lakik? A keresztényi értékrend Orbán szájából olyan, mind a “hiszek egy...” Biszku szájából! Ugye viccelnek? Kezdő lökés, mint a labdarúgásban a kezdő-rúgás egy “díszvendég” esetében... torzó marad. Irreális még e hatalommal az egyetemes magyarság átfogó erkölcsi megnemesítése, elöbb magunk talán, s ha ők maguk is változnának és nem ellenkező irányú kitérökkel-  itthon, hogy életérzésünk más legyen! De igy, s ilyen babiloni fájdalommal... Orbán formáit, képeit a “HID” kiírásával, az itthoni körülményekkel nosztalgiának fogadhatom el...vágy és bánat marad!

 

       Ma a megélt sors régmúltra hajaz...(olyan Horthys) a hit, a dűh és a nyomorúság ezért van (!?) Esély mindig van, a nemzetpolitika lehet más, együttműködés rendszerébe van lehetőség, de kicsinyes-bosszújukkal, “szűkkeblű”-politikájukkal más nemzeteket is kellemetlen helyzetbe hozhat! Iránya rossz a magyar kül- és belpolitikának, kicsit korainak tartom nekirontani Európának... elébb tegye tisztába a hazai viszonyokat. Kizárólag a kirakatot berendezni önveszejtő...

 

…partot csak a sodródók érhetnek.

Komor az ég,

         új arcotok itt a rég,

és szálljatok szerte- és égjetek egybe,

mert az úszó árral szemben

         nem ússza meg sorsát,

ki, más fényű tüzén ég?-- (Szőke E.)

 

2010.11.07.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 129
Tegnapi: 74
Heti: 347
Havi: 2 303
Össz.: 488 204

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni realitások... (?)
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »