Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Borotvaélen…

 

Életünk és a gondolkodásmód semmitmondó és unalmas… néha elenyészik- „befullad, mint egy homokba lőtt gránát.” Néha meg kompromisszumok kellenek, de hol a határ? Ott, hogy „soha nem szabad olyan kompromisszumokat vállalni, amelyek létezésünk, személyiségünk gyökerét sértik meg.”  Szilárd talajra eresztett gyökereink - mint olyan - az érzelmi, erkölcsi, meggyőződésbeli és életvezetési igény… ezeket nem szabad bántani!

 

Jobbik és a foci… „Senki sem kérheti számon tőlünk, hogy miért nem vagyunk olyanok, mint egy idealizált regényhős vagy egy angyal. De azt igen, hogy miért nem vagyunk önmagunk”

„Demonstráció szervezését javasolja a stadion mellé a magyar labdarúgó-válogatott következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzésén a Jobbik elnök-frakcióvezetője.” Nocsak, megint egy álszent sportrajongó pártvezér! Nem is lehet más dolga - mint a foci, mintha minden más, ebben az országban oly jó volna. Nyalni kell a Vezérnek? Bevallom semmit sem értek abból, ahogy gondolkodnak… ne nézz nagyon messziről, hogy közel láss - ha döntened kell, annak „oldó” hatalma legyen… ahogy Marx is mondta: „járj utadon, és ne bánd, hogy mit beszélnek”! Így is tesz… (?) Szelektálunk meggyőződéssel, válogatunk dolgainkban saját lelkiismeret szerint, de aki itt behajlik- az vagy alázatos, vagy ámít! Csak megjegyzésül: dolgunk nem az – ha változni akarunk – hogy elhazudjuk, hanem hogy egyensúlyban tartsuk belső ellentmondásainkat… jellem, gondolat, szándék, szó, hang, „fény” és idő itt: hangulatban? Ha a „házban” nem találja meg a saját szellemi útját, itt is hiába keresné. Gyülekezni egy „kivetítő” előtt a „boly üressége”!

Így kell a köznapi élet porától és homályától megtisztítva kiemelni a jellemző vonásokat? Mint egy maliciózus karikatúra-rajzoló, aki túlozza szegletességeit?

 Matolcsy álmodik… „minden út – jó út, ami elvezet valahová”?

„A nemzetgazdasági miniszter szerint az MNB-nek pontosan azokkal az eszközökkel kellene támogatnia a növekedési fordulatot, amelyekkel a Fed, az EKB és a Bank of England él - olvasható a szerdai Világgazdaságban.” Logikus, nem? Ez az ember – lehet – több nyelven beszél, de az összesen csak hülyeségeket! Kockázat felé menni, csak rád kell nézni… te magad vagy a kockázat, de beléd nem fektetnek - még bizalmat sem – mert nincs jogbiztonság! Butaságaidhoz csak kesztyűs-kézzel lehet nyúlni… maradandót – ha okosságnak hiszed – akkor sem ad. Türelem – amíg úton vagy, nincs veled semmi baj! Csodálattal szemlélem viszont rajtad a fizikai, biológiai, pszichológiai és szociológiai fejlődést – hogy „piros-pettyes” seggel - „félázsiai” meseországodban cselekvéseid (szükségszerűséggel és gyorsasággal), környezetedben (legalább) a boldogságra hogyan irányul… ennek tükrében, nagy érdeklődéssel várom a beharangozott „stratégiai-szerződést” az MNB-vel! „A cégek szerint hazánk első számú megoldandó problémája a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika, a második pedig a jogbizonytalanság.”

Dolgozni fog Orbán? Nocsak - amíg lesznek ideáljai, amelyeket akar (nemcsak óhajt) megvalósítani, nem riadhat vissza a kényszerrel való megvalósítástól sem…

„Orbán Viktor miniszterelnök szerdára hívta össze az év első kormányülését. Az előzetes napirenden egyebek között közigazgatási, köznevelési és gazdasági témájú miniszteri beszámolók szerepelnek „!  Szóval: kényszerrel akarja kiküszöbölni a kényszert… vagy működik benne a harmonikus ösztön? Anarchikus valójában? Nem hinném a változását, hogy eddigi- mindennél erősebb erkölcsi érzések vezetnék… kerek és gurul, no- és rúgni lehet kapacitásig talán! Kormányfői megnyilatkozásaiból (az eddigiekből) ítélve a járási egy-ablakának zökkenőmentes bejáratása, az oktatás „siker” sztorijának felnagyítása- állami tulajdonba vétele lesz, mint elsődleges téma (!) A gazdaság Matolcsy szemszögéből való meséinek meghallgatása után - a pozitív felfogás tisztaságára teszi voksát, mondja értékelését. Mármint- hogy akkor tudunk másoknak segíteni a problémájukban, ha a segítő megőrzi különállóságát a segítettől (ami mindenre vonatkozik) - azután, mint a csillagászatban, marad az „ősköd” mibe burkolóznak.

 Szóba került már a zsidózás kapcsán, ahol a végkövetkeztetés „…a Jobbik felelősségi körébe tartozó lépés: ha ők úgy látják, hogy nem kívánják elmozdítani erről a pozícióról Gyöngyösi Mártont, akkor ennek az ódiumát nekik kell viselniük."

És nem másként a Bayer ügy sem a cigányozása kapcsán, ahol is- annak okán a Fidesz pártjára tartozik a konklúzió… az ’Elnök már nyilatkozott (Áder)- és gondolom ehhez is tartja magát, hogy aki származásával megsért, megaláz, fenyeget vagy kirekeszt valakit, „az önmagát zárja ki, embertelen szellemiségét elutasító nemzetünkből”! Bayer írása kapcsán is érvénnyel bír… (!) (Mellesleg: a rasszizmust – minden formájában elutasítom jómagam is!)

 Ellenzéket elkapta a hatalmi mámor (esetleg még az ÁB siker feletti nyomás hatása) és mindent megragad, hogy igazolja hitelességét- rátermettségét a jövőre vonatkozólag, amikor is majd ők kormányoznak. Tüntetést szerveznek… majd csak beleun a magyar és a választásig meg elfárad - bizonyítja azt majd a gyenge részvétel! Elveszik a jogot a cigányságtól, hogy azok képviselői álljanak ki megvédeni magukat! Mintegy gyámság alá vonva őket… talán nem kellene, ha sértve érzik magukat, lerendezik a sérelmet a maguk módján, nem kellenek fogadatlan prókátorok! Vagy Orbán és a Fidesz becsületéért aggódva mennek „harcba” - értük tüntetve? Na, szép! Farkas Flórián tárgyalni akar, mert hiszem, tudja, hogy mit, miért és hogyan…(?)

Az ellenzékből a rasszizmust, gondolom, mindegyikük elítéli, ennek adjanak hangot egy jól megfogalmazott hozzáállásban, amiben az együttállás markánsan kinyilvánítható… (!)  oszt’, jó-napot! Persze a valóságot sem elköntörfalazva… egy rendőrtől idézve: „a börtönök 90%-a velük van tele.” És ha egyszer pozitív lesz az eredmény – komolyan fogom tisztelni azokat, akik elhitték a jogrendet és egyéb szamárságokat… mert majd jön a gárda, vagy más különítményekkel a „rendcsinálás”, és velük épül a szebb jövő.  Bár, mint ahogy Rejtő Jenő írja: „Nem lehet minden pofon mellé egy forgalmi rendőrt állítani."Az újságírókra (ja- hogy általánosítok máris?) – már „lépszerűen” ragad a piszok… meglátni és ráragadni egy pillanat műve volt mindig is. Ez a munkájuk- hírt faragni, vagy kreálni a semmiből, hogy eladhatóvá tegyék a lapot!

Jobban aggódom a Horthy kultusz miatt, amelynek valóságában, a „koronatan” erkölcsiségéből lesz magyarázva a miért. Prezidenciális rendszer valóságának közelsége- és vagy egy kormányzóság létrehozása – amelyek azzal a veszéllyel járhatnak, hogy választás sem lesz!  Én nem szeretnék már semmilyen „tisztítótüzet”, így is bőrünkön érezzük, nyakig hogy ülünk abban az anyagi szellemi moslékban, amit ránk erőltet a hatalom! „Igazságára” hivatkozással követelik elviselni! A jelen amúgyis megkergült, minden politikai erő mást és más európai politikát lát! A hatalom meg mániásan harcban áll, folyvást véd - megvéd, mondja a rendet… s folyton hazudnak - kiérti őket?

 „Szédülésig együtt repültünk…”

A fejek maradnak?
A fejek maradnak…
Csak keresik a kiutat,
Úti-lapuval az új utat.
A Jelen hangol… marad és újraszab,
Hogy napjaira ragadt… múltra kaptat.
Bevilágíthatatlan, és barátságtalan (!)
A tétova „teljességben”     
Új- „Kényszere” mutogat,
Nyüzsög és kiszolgáltat —

2013.01.09.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 115
Tegnapi: 145
Heti: 654
Havi: 2 610
Össz.: 488 511

Látogatottság növelés
Oldal: Borotvaélen...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »