Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán és a nemzetközi-hangulat…

 

        “...a kiskereskedelmi és távközlési szektor már panaszt nyújtott be az unió meggyőzése érdekében, hogy szabálysértési eljárás induljon Magyarország ellen, s azt írják, az Alkotmánybíróság hatáskörének csökkentésével a válságadókban leginkább érintett vállalatok elvesztették jogi védelmüket...

A nagyvállalati vezetők arra kérik a bizottságot, tegyen meg mindent, hogy a magyar kormányt rábírja a stabil jogi keretek visszaállítására.”

Szőke Emil:

A hit... viadalunk?

 

Ez még nem a túl-világ,

     csak az óperencián van túl.

Üldözéssel jut elébb,

     hol lélek-kufárokkal alkotunk,

     hogy rajtunk ütnek sebet,

     majd gyógyítóként rajtunk…

Csillog a mez,

     beburkol rongyunk,

     ott alomban álmunkat alusszuk-

Gyógyulni valahogy,

     mert mindegy hol lakunk

     emberek vagyunk,

     ajkunkon egy a nép,

     s nem hazudtuk.

Tudom, tudom - nem segít a szenv, a hév,

     sem a hit, sem a viadal,

     hol „Európa voltál magyarul”,

     mi- most alkunk—

 

        Hallgattam Orbánt- hitte új-Megváltóként új-világot teremthet… hangja minden felszólalásnál egyre emelkedettebb volt- mondta a prédikációt. Kezét szorongatták akkor hívei!

Ma már a „sikerén” csak udvariasságból tapsolnak, hévvel már kezét sem szorongatják… már sodorja sorsa!

Mocorgó gondolatain „szívbéli eskűjét” letudta. Hamis hitén csak dühe nagyobb- erre az ellenkezésre nem számított… mára már a kelet-európai nemzetek testvéri összehangolása sem sima ügy, nem segít megmaradni emberként az orbáni-embertelenségben!

Igaz Lázár megmondta- hozzuk a törvényt, és- ha nem fogadják úgy, ahogy akarjuk, majd megváltoztatjuk, ha meg átmegy - no, (ezt én teszem hozzá) akkor úgy jártak…

„Új-arcú” magyarja, ki- Orbán, majd megmutatja a világnak, hogy kell erősnek lenni. Amúgy meg csendesedik hangja- láthatóan törik vágya és görbül a lélek, de még így sem szorítja fülét népe szívére, hogy hallja hiányos „érverését”. Már kevésbé kizengő e hang- már nem felrázó-erejű, mintha már nem az az Orbán volna, ki- semmitől sem félve hívja népét a csúcsra, „új-jogok” ózonába!

A népet lefelejtette, csak híveivel „rohan” a csúcsra nincsenek már igazi szociális- emberi céljai, csak-hatalmát míveli… erőnek erejével (!)

Izgága politikája távlati célokat kitűz ugyan, ám a napi küzdelmekben részt nem vesz (ismételgetik magukat a moratóriumok terén, mit már egyszer kimondtak, de mert semmit nem tettek még ezen ügyekben - a forint bedöntésén kívű l- ezért is kedves fülüknek hallani mégegyszer!). Pénzt szerezni mindenáron, ez most jelszava!

Szónokol az egész magyarság nevében, mert a jövő választóit valahogy meg kell győzni…

És még így sem eszmél a mindig újratermelődő kínjaira. Elfelejtette mára, ő is csak egy kis fodra e népnek, de súgói önteltséget neveltek beléje… és felejté azt is, hogy „a sors értelme: nép lenni a népek / s ember lenni az emberek között.” Persze nemcsak szavakban…

A nagy próbatételek árvaságra űznek bennünket, de nála is eljön majd a számonkérés ideje (!) - ébredése csak akkor lészen, ha hatalmi szándékait „nagy-magyar” álmait megcsúfolja az idő? Erre a magaslatra meredek ívben, színte egy rohamban küzdötte fel magát- mély a szakadék elötte, s nagy lesz a zuhanás… bár még a karmesteri-pálcát ő mozgatja-

Idézet egy amerikai lapból (a választások idejéből, és az óta is hű maradt önmagához!):„…az MSZP vezetését gúnyolta és "milliárdos exkommunista nómenklatúrának" nevezte, akinek problémát okoz mozgósítani a bázisát. Orbán szerint egyik ellenfélének sincs politikai súlya...”

„Igen, eltiporjuk őket, (...) ez az ország érdekét szolgálná, mert az MSZP csak a volt kommunista párt elitjének érdekeit képviseli" - tette hozzá a Fidesz vezetője... Orbán Jobbikról is beszélt. "Nincs programjuk; csak a gyűlöletet és intolarenciát kell eladniuk" -  (!) hm...

2006 kapcsán napfényre került: - „ez a kaland [mármint Orbán összeköttetései a szélsőséges demonstrálókkal] azt bizonyítja számunkra, hogy Orbán még mindig hajlandó a tűzzel játszani." - számol be az irat tartalmáról a galamus.hu.

A fentiek ismeretében el is hiszem (!)

       És a médiatörvény "a politikai vakság és önsorsrontó politika, nem pedig a diktatúra építésének fontos állomása". Nem élvezzük “jogainkat”, de ki vagyunk téve a Fidesz kártevéseinek! Elragadta őket a bosszúvágy és nagy indulattal cselekszenek... nemtörödömség uralkodik a nép sorsa iránt. Kiszámíthatatlan hatalmaskodással bünteti mások vétségeit, mit tesznek ők- hatalmasabb bűn, de észre nem veszik (a fától nem látják az erdőt) (!) A társadalomtól ezekre nem kaptak jóváhagyást!

 

Ártatlanul e nép, mit a szenvedés formál

hegyén-hátán a semmin... ám e vén világ-rész

rogyásig, mint bálvány

pórázravett, így sunyít, lapít- ítél derék- (szőke)

 

2011.01.06.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 89
Tegnapi: 74
Heti: 307
Havi: 2 263
Össz.: 488 164

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a nemzetközi-hangulat…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »