Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán, ki- vezére a hatalomnak…

 

A nem-tudás tehetségét vélem felfedezni a hatalomban- álszerényen előadott mondókáikban várat épít mind magának (légvárat,igen!). Szemtelennek mondanám, ahogy pénzt varázsol  (ny. pénztárak lenyulása), leginkább hamisnak mondanám tetteik’, de- és társalogni mafla mind!

Orbán, ki- vezére a hatalomnak- mondanivalója áthangolt tartalmilag, értelmezése rejtvény… úgy találom, épp az életjelenségek kedvéért, erre megfelelő kifejezést kellett találnom és használom is: egy kalap-szar! (Picinyt törekedtem csak anarchiára.) Tehát érdeke szempontjából, olyan szellemben kell nevelni a tömegeket, hogy lássa az erélyt – a következetességet benne kevésbé – híveivel bátran, s forradalmi módon száll síkra a „teljes”-nemzet „ön”(orbáni)-rendelkezés jogáért, mit a hatalom gyakorolhat kizárólag!

A munkájukban, úgy általánosságban nincs lendület, évtizedekre visszarendel bennünket, a fejlődést nem szolgálja… ő Orbán, neki sem kinn , sem benn senki nem szabhat meg semmit. Nincs az a nagyhatalom, és nincs az a nép akiért „jó”-izlését feladná!

 

Úgy fogadott be, ahogy egy-mozdulattal ki is taszított.

A hatalom férges-beléből, adta örökségem,

          hittem ugrat ott…

Vonítva irigy, hogy bennem méltányos e helyt mégsem lett?-

          így hagyott nyomot…

Már járok nyomtalan árkon-bokron én a szamár,

          hogy túl-ütlegelt voltam folyton,

ott hetvenkedtem, hol tövisein a dac- tükrében rágalom-- (Szőke Emil)

 

Bejelentett drákói szigorokkal járnak el az előző kormányok tagjaival szemben (egyenlőre még csak fenyegetőzések szintjén), leszámol velük (mert munkájukban vétkesek-, a világválságért is ők felelnek? – ki tudja… még kiderítik ezt is.) - mit nagy-hangon be is jelentettek „bérencei” (!)

A lélek ősi üdesége volna? Az érthetetlen adakozások kora lejárt, hogy segélyből élt millió ezek után hogy él, mit csinál- kit érdekel már… dolgozni kell, hogy nincs elegendő munkahely, hogy megint fordítva űl a lovon egy cseppet sem zavarja, gazdasági fordulata, mint a tyúkanyóé, kicsinyt megforgatja tojásait, hogy be ne zápuljanak, azután majd csak ki kel valami… a képzelet munkájával teremt valamit, pillanatnyi hangulat szabta világszemléletén keresztűl sűrűsödik fől- a leginkább semmi, a csattanóra fölépített pilléreivel.

Újszerűnek mondható, leginkább kisszerű, forradalmi reményei szűlték ezt a stílust? Belerúgott a nyomorgókba (terekről zavarva), belerúgott a nyugdíjasokba (ny.pénztár, nyugdíjemelés, utazási kedvezmény és ki tudja mi még?), belerúgott a munkanélküliekbe, a közmunkásokba, a családokba a szociális-pénzek megnyírbálásával.

Kacérkodva játszik a vezér a hatalomban. Mi maradt?- áradó képzelete csak, de az értelmet nem lelem így sem.

A döbbenet életérzésére merevedett a kép, valami megújúl: a rég! Szánalmas náció… a felháborodás, a megvetés, az undor jogos érzését keltik (!)

Ember – természet: „Habár felül a gálya…”

Az alkotmányozás elkezdődőtt, ami már nem más - és mindjárt az első napján ki is derűlt - mint a nemzeti együttműködés egyfajta imitálása… Fidesz óhaját és kívánságait egybegyűjtő alkotmányozássá degradálódott (!) Színjáték csupán és ebben részt venni álságos és hamis magatartás, csak azért kellene részt venni, mert benne van az ezeréves jogfolytonosság…(?) – mert a szocializmus és a névazonosság miatt- a szocialisták felé egyfajta ellenérzést fejez ki, hogy a háború után megszakították a jogfolytonosságot és egy szovjet típusú alkotmányt hoztak akkor létre… az alkotmány használhatósága a lényeg, a máig-ható értéke is egyben- átalakítva a rendeltetésének e korban is megfelel. Mert nincs benne a korona-tan- nem taglal keresztényi értékeket? Hm… vagy „trianon” a zavaró? De hiszen egyetlen „elcsatolt”-szomszéd sem épít egy nagy nemzetet lealázó elvre, de épít a normális viszonyok egyenlő emberi elvére… mert néhányunkban a nagy-magyar hit túlteng, ezért  minden-„forradalmi” eszközt igénybe is vesz megvédendő e hazát?

A csavar- mi még nem látszik, mert jól takargatják- a hatalom ugyanezzel a forradalmi lendülettel épít ki egy újkori monarchiát! A Fideszt és „hozzácsatoltjait” (híveit) a nemzeti büszkeség érzése tölti el, mindenáron szabad és független híveiben elvetette a magyarkodás felemelő érzésének magjait… talán egy büszke és nagy-Magyarországot akar? Kettős állampolgárság, vele a választójog csak első lépés volt? 15 millió magyar sorsa fölött kíván a hatalom dönteni… úgy, hogy hét-milliót itthon nyomorban tart?

Ez a kormány a cinikus és arogáns magatartásával nemcsak gazdaságilag és politikailag nyomja el lakosságát, illetve annak kétharmad részét (vagy a választásért így büntet?) – hanem még demoralizálja, lealázza, megbecsteleníti, prostituálja, amikor arra szoktatja, hogy saját gyalázatát képmutató, álhazafias frázisokkal leplezze.

A tény az, hogy az erős állam nem szlogen, hanem központosít és egybefoglal! Én magam a centralizáció eszméje ellen vagyok! És annak is ellene vagyok, hogy a „fejlődés” abba az irányba menjen, hol az anyaország laskóinak kétharmadrésze legyen a másod-állampolgár!

 

Eltakar még mindent a februári- hó-fehérje

bár hosszabbodnak a napok,

      de nem másul hidege…

Érzem- sőt látni vélem mégis újvilág készül itt,

titkot féltenek a varjak is,

       rikoltanak ízein, hol

       a tavasz álmát vigyázom-

       felsikolt egy vonatfütty

hófuvásból váj emlékre gyógyírt,

      míg rázza láncait

a vad szél- a táj ezer-jóságait csillantja sérelmein,

      hogy rakja rá falait a hit-- (szőke)

 

U.i. „A valóság fotósa utálja a retust. Mosolygós helyett általan arcot kér” (!)

Sajnos ez a kormány még hiszi is, hogy magasabb rendűt, jobbat még ember nem hozott létre, s eddig nem is ismertünk, mit ők produkálnak most! Az már látszik, hogy nem adhat megnyugvást, azzal békét, nem ad kenyeret sem, sem teljes szabadságot (!) A nép tudatát elhomályosító tetteikkel illúziókat sugalmaznak – ahelyett, hogy eloszlatnák azt – erősítik a hatalom befolyását a tömegekre és az emberek nyöghetnek a befolyás alatt!

„Semmisségi” törvény: ez az a tipikus eset, hogy mindenkinek van igaza- mert „szálazni” nem lehet, így kimenekíthető a bűnös is… jobb híján!

Az LMP-nek meg azért mert a törvényhozói és végrehajtó hatalom már így is összemosódott, az ítélkezést talán nem kellene kivenni a bírák kezéből!

Az Mszp-nek szintén van igaza, mert a lumpen-elemek is szabadulnak, no- meg a rendőrség tekintélye mégjobban csorbítva lesz, a megítélés ezzel túlon-túl is általános… felhívás a táncra, hogy az intézkedő- különleges jogokkal felruházott, munkáját- a közért tisztességesen végző rendőrt bepiszkíthassák!

Számomra van egy másik olvasat is- a Jobbik a bentrekedt társaikat próbálja valamiképp kihozni (esetleg még Budaházyt is, bár köztudott nem ezért- más váddal van börtönbe, de majd összemossák…).

A Fidesz meg ennek kapcsán, hogy lám az „elkövetők” büntetése semmis, ezek után már Gyurcsányt szorongathatják- mert a szerencsétlen elszólás vagy beszólás, hogy utasította a Tv székház megvédésére a rendőröket, (valós vagy nem- ki kell vizsgálni) - tőle származik (?!) Tehát a felszerelés-nélküli rendőröket az ő utasítására küldték a tömegbe, és ő az aki provokált, hogy ott elszabadult a pokol… no, meg a rendőri vezetőket kitüntette.

Remélem nem így lesz, mert az már aljasság volna, ha megint visszatörvénykeznének, hiszen a semmisségi-törvény csak utána került, kerül– azaz most – elfogadásra! A többi kitaláció- koncepciós megoldás lenne!

Nincs megnyugvás és ez baj, a személyes „izzás” – és még az csak a felszíni tünet, de a politika indulata  nagyobb konokságában van- hol a jog, az igazság, törvény, józan ész tiltakozik, hogy elég, legyen már elég!

„S addig, urak, tűzre olajat,

 Forverc, előre.” (?)

 

2011.02.16.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 123
Tegnapi: 145
Heti: 662
Havi: 2 618
Össz.: 488 519

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán, ki- vezére a hatalomnak…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »