Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbáni diktatúra adományai...

       A demorácia egy ostoba diktatúra felé ment el... hiába mondjuk már választóiknak, hogy a legdrágább érdekeiket sodorják veszélybe, ha ennyire vakon átengedik magukat egy kizárólagos szenvedélynek – süketek a szóra...hiába bizonygatva, hogy a szabadság kisiklik kezükből, míg ők másfelé néznek – nincs szemük a látásra... (?!)

       Szolgalelküség hagyni, mit most Orbánék tesznek! Bizzunk benne, hogy érezhető lesz az értelem, hogy az Európai államok egymásraható viszonyban állva a világpolgári jog szerint, egy általános emberi állam polgárainak tekintendők az emberek, ezért az emberi jogok tekintetében, igazságunkat keresve fordulhatunk jogorvoslati kérelemmel Európai bírósághoz...

„Óriási hiba, hogy a kormány nem lát tovább az orránál és kizárólag magyar relációban gondolkodik. Pedig a kirívó törvény- és alkotmánysértésekhez lesz néhány szava az Emberi Jogok Európai Bíróságának és más nemzetközi szerveknek is. Úgy tűnik, hogy ez a miniszterelnök „jobb kezének" mindeddig nem jutott eszébe. Sajnálom őt.”

 „Gyurcsány mint jelenség, és ellensúly- miközben anyósának sem tud ellentmondani…” mondják a hír tv-ben (Civil kaszinó), kalkulálhatatlan emberek, sötét erő az SZDSZ és MSZP- kalandorok mennek a „böszmével” (csak én kérdezem: normális?) – humorforrásként beállítva Gyurcsány! MSZP baloldali értéket nem képvisel, nem volna baj, ha megszűnne, mondják. A parlamentben meg modernkori gazembernek titulálják a volt M.elnököt! Az igazságügyi miniszter hozzászólása meg valóban a frakcióvezető szintje volt az országgyűlésben, kicsit kocsmai is…

 

„Budai Gyula mindent megtesz annak érdekében, hogy a legfőbb ügyész rendelje el Gyurcsány Ferenccel szemben a nyomozást, de a vádhatóság főemberének már csak pár hete van a nyugdíjig, így ebbe nem akar belemenni. Amint azonban Polt Péternek hívják a legfőbb ügyészt, az eljárás bizonyára megindul, és az már senkit nem érdekel, hogy mi lesz az eredménye. Gondoljunk csak annak a rendőr alezredesnek a meghurcoltatására, akivel szemben hat évig folyt büntetőeljárás, ráment az egzisztenciája és az egészsége, míg kiderült, hogy ok nélkül. A lényeg: minden hatalmi tényező egy centrum, a miniszterelnök befolyása alá kerül.”

 

Költségvetésről picinyt…

Lendvai asszony példája jól érzékelte a családtámogatás fogyatékosságait… ezek után úgy felszólalni, ahogy Pálffy tette több mind „pofátlanság”! Higgyen, amiben akar, de egy rákényszerítő igazságtalan költségvetést emberi érzéketlenség pozitívan értékelni! Ráadásul KDNP-s hm…

Pálffy (volt Tv-s) frontvonalak kirajzolódnak… hihetetlen, ahogy nekitámad az ellenzék a 2011- es költségvetésnek. (Mondja)

„Siránkozás, panaszok… ördög falrafestése jönnek szembe velünk”, érdeket véd a családtámogatás (valóban a középréteg érdeke), nincs ok védekezésre, sőt büszkének kell lenni… majd Ír példákat hoz fel… majd folytatja, a szocialisták ténykedése juttatta ide az országot, megújulás- stabil gazdaságot kínál (hol is? Csak nem Matolcsyra gondol?- elfújja a szél!).

Egy kis számmisztika a külföldre hivatkozás kapcsán… pozíciónk sokkalta jobb, mint Írországé. Mi eredményeink jók, mert a brit is 10%-os- áfanövekmény miatt is! Megjegyzem Pálffyt rossz volt hallgatni, „igazat”- nyalt beszéd volt, de erősen csúsztatott, egyáltalán, hogy lehet bennünket a Brithez hasonlítani? Úgy, hogy hazudik a Fidesz-KDNP… idétlen dolog neki menni a költségvetésnek, mondja Ő! Riogatásról beszél, bőrünkön érezzük, nézzen körül! Azaz lásson is, bizony a különadók máris a lakóságra vannak terhelve! Honnan is tudná szegény feje, hogy mi megy itt, hiszen neki jó… a felszólalásából is kitűnik, pláne ne mondja meg, hogyan kell viselkedni az állampolgárnak, és- hogy minek kell nézni, vagy minek nem…(!)

Jobbik hozzászólásából a feloldás irányába megy el (váltó rugdosással)… kommunikáció, szándék és igazságtalanság! (Igazsága van)

Nem is sorolom már tovább, Pálffy szavaival élve: „kirajzolódtak a frontvonalak”… felesleges is bármit tenni, hiszen ami hamis az, mára igaz, ami igaz volt mára hazug lett stb.

Süketek és vakok nyertek!  Ahogy székelyem mondja: „Egy Isten van az égbe, egy nap van az égön, egy feje van mindön embörnek. No mett ugyan hunyorittós szeme van az ebadtának.”

 

„Most meg azt mondják meg, hogy mi jó a népnek, mi lesz jó majdan a nyugdíjasoknak, s mi számít pofátlan végkielégítésnek. Ha mindezt lenyeljük, valaki egyszer csak felfedezi, hogy sok pénz van a bankban, és az államnak szüksége van rá, s rekvirálja is, azzal, hogy majd visszaadja, de hogy mikor, azt már nem mondja meg.” Pálfi nyílván ezzel is egyetért!  - és benyeljük?

 

Ma már “imádhatjuk” az erő jelképeként Orbánt, kinek mindenki szolgain és balgatag módon  alávetette magát... szétdúlta a demokráciát, mert annak csak bűneit ismeri a hatalom, a nép meg nyomorúságát? Felelőtlen, igazságtalan és alkotmányos alapjogokat sértenek... túlzásaikkal meggyengítették a demokráciát, ahelyett, hogy felülvizsgálták volna és kijavították volna, egyedül azon mesterkednek, hogy ami volt beleértve a demokráciát is kirekesszék a hatalomból! Az egyéni érdek e diktatúrában nem olvad egybe az általános érdekkel. Mégegyszer kimondva a kevés nagyon gazdag mellett a középrétegnek kedveznek, miközbek hét millió ember él szegénységben, akkor miről is beszélünk? A forradalmi lózungokra is csak addig volt szükség, míg az emberek támogatásával a hatalmat megszerezték.

       Csak jelzem, hogy ahogy az elkövetkező alkotmány hatályba lép, ugyanúgy kell jogunk legyen nem figyelembe venni törvényeit, ahogy a Fidesz-KDNP és Orbán tette a jelenlegivel... lesz itt még sírás-rívás, ha az Európai-Únió ráébred, hogy a jelen-hatalom megvezeti őket...

„Nem szabad szem elől téveszteni az egypártrendszerrel szükségképpen velejáró olyan potenciális veszélyeket, mint a hatalomban gyökerező túlzott magabiztosság, a személyi vagy kollektív csalhatatlanságba vetett szinte vallásos hit, az intézményi biztosítékok hiánya egy személyi kultusz, személyi diktatúra esetleges kialakításával, súlyos társadalmi torzulásokra vezető politika megvalósításával szemben". Akkor azonnal titkosították a koncepciót, aztán csak megvalósult. Ma ismét aktuális.”

 

Vak- sír-mély-

felé szép-szavunk kiveszett,

ott ég

         dicsőn a jelen, magát keni fel,

kik itt jómódban élnek tunyulnak ellen

a történelemnek,

         magyarázatra nem lelhetnek...

bosszút igy kiállt rám a kedv,

         s érzelmi csokrát nyújtja át,

hol még

nyelvekkel is teher a lét, és-

mert a terhek csak imáimba könnyítettek,

         valóján szabadságom sem lelhetem-- (Szőke Emil)

 

 2010. 11. 20.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 74
Heti: 310
Havi: 2 266
Össz.: 488 167

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni diktatúra adományai...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »