Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbánék gazdasági-forradalma…

       Mindig is éreztük, ha nem is tudtuk, hogy Matolcsy elképzelésével a kormány a gazdaságot illetően bortvaélen táncol. A lenyúlt 3 ezer milliárd csak rövidtávon lesz megoldás és még az is előfordulhat, hogy nyugdíj sem lesz? A londoni elemzők szerint, “ha a magánnyugdíj-pénztári tagok száz százaléka visszatér az állami rendszerbe, a bruttó hazai termékhez (GDP) mért magyar államháztartási egyenleg jövőre a 3 százalék alatti hiánycél helyett - ESA95-ös szabvánnyal számolva - akár 5 százalék körüli többletet is mutathat... ahogy székelyem mondja:” Majt feltarisznyálva béjárja a világot”

       Kalandor-politikát folytatnak Orbánék... tudhatnák már, hogy így kormányozni nem lehet. Utópista elképzelés az, hogy emberiességi, erkölcsi, vallási érzületre építik fel gazdaságpolitikájukat, miközben ők maguk a hatalomban ellenkező érzülettel bírnak. Ahelyett teszik, hogy figyelembe vennék az ember gazdálkodó természetét – arra kellene felépíteni, mint gazdasági tényezőre a maga rendszerét. Önfejű gőggel gazdasági forradalmat- vele megújuló teljesítményt nem tudnak produkálni! A tartalékok felélése után, a lehazudott és megváltoztatott eredmények, mint “könyvelési eljárások” azonban csak elfedik a strukturális egyenleg komoly romlását, és “további intézkedések nélkül a GDP-arányos államháztartási hiány 2012 után ismét 5-6 százalékra emelkedhet”... “Milliók egy miatt” elvét vajon lehet-e a mai körülményeinkben alkalmazni, majd átmegy érzéki és az erkölcs teljes hiányába (?) – a lét lényegét az eszme öntevékeny kifejlésének tértől és időtől független logikai ellentétekben lefolyó előrehaladásban látta például Hégel, Marx megint másként, bár volt némi hasonlóság- vagyis, időbeli történés az ellentétek fellépésének és megoldásának lépcsőjén haladt, a fejlődést az ellentétek küzdelmében látta... az ő szociológiai felfogásában az erkölcs a gazdasági állapot puszta reflexe... kölcsönhatásaiban meghatározott, a társadalmi élet és történeti lefolyása okozati, jelenségei a társadalomban a gazdaságtól való függésben nyílvánul meg, így van ez most is... tehát nem az “egy” számít, hanem a tömegek- nem egy fatalista szubjektív “tényező” forradalmi-akaratának kell helyt állnunk, hanem 7 millió szegény akaratának: a szükségnek! Hivhatnánk azt is akár “forradalmi akaratnak” is, a válság még van (a legnagyobb tévedés azt hinni, hogy lecsengett!) - lehet jön még a katasztrófa elmélet is- a társadalmi ellentétek kiéleződése... (összeomlás) az elnyomorodás miatt!           Az Orbáni forradalmi diktatúra után ugyan mi jöhet? Találd ki...(!) jelenleg ez a hatalom rombolja e társadalmi közösség erkölcsi és fizikai állapotát... ahogy székelyem mondja: “a pora es olyan ártalmas mett abból az egész világon mindenüvé jutott: s ez az oka, hogy ahol csak ők vannak, ott hamisságnak is lenni kell.”

       Matolcsy szerint “csak a foglalkoztatás emelkedése és a gazdaság növekedése alapozhatja meg tartósan a költségvetési egyensúlyt. Ha a kormány csak az egyensúllyal törődik, a növekedéssel nem, akkor az egyensúly sem lesz tartós, és végső soron újabb és újabb megszorításokra lesz szükség, negatív spirálba kerül a gazdaság.” !!! Vagy máris...(?)

Lendületet vett a lét...

Pálinkát az üvegbe, zsebbe a “lét”,

s agresszív a részeg, nem fog csókolni téged,

de alkonyi lángra ‘assza élvezetét,

fokról fokól- ráderűl az ég...

                       +

A képzelet átlépte valóság-világát,

                             káprázat színeit így adja át.

Átragyog a mindenségen érteni dalát,

                 másul, s másulva ujúlja gondolatát— (Szőke Emil)

2010.12.10.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 24
Tegnapi: 74
Heti: 242
Havi: 2 198
Össz.: 488 099

Látogatottság növelés
Oldal: Orbánék gazdasági-forradalma…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »