Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán és a mintaállam...

 

       Német mintára és majmolással visz minket a sírba Orbán... mert csak megtanulni nem akarja, hogy más kúltúrákban hiába vájkál- a magyar az magyar! Az ember igazi célja, amit az örök megváltoztathatatlan ész, s nem a változékony vágy állít elé.... nem az, hogy egyik nap ezt akarom és mást csinálok... a másik nap azt akarom- megint másként- erőit szabdalva. Holott erőit a legteljesebben és legarányosabban valami egésszé kell fejleszteni!

        Ezért, mint egyénnek is lankadatlanul törekedni kell, amin különösen azoknak kell állandóan rajta tartaniuk szemüket, akik embertársaikra kívánnak hatni- ez volna ugyanis a képességek és a kultúra egyedisége, mivel ezek egy egységből alakulnak ki, ehhez szabadságra és a helyzetek sokféleségére volna szükség.

Szabadság kicsúszik kezünkből- és helyzetünk a mozgásterünket illetően sincs sok. Igy, mint egyénnek az erő és különbözőségünk sem fog valami “eredetiséggé” összeállni.

A németeknél az mellett, hogy megvan- jellemük és kultúrájuk erős változatossága vezet értékhez... Orbánunk ezt még tanulja nagy-nagy irigységgel. Ahogy székelyem mondja: “lélögzete es szinte megállott jedtibe.”

Európa pont a sokféleségnek köszönheti progresszív és sokoldalú fejlődését. De- és ezt nehéz is belátni kezdi elveszíteni előnyét... határozottan halad, mint Matolcsy- az emberek egyformává tételének kínai ideáljai felé! Sajnos, hogy jellemünket alakító körülmények napról napra hasonlóbbá válnak.

Szaladgálunk a munka után- egyik helyről települünk a másikra...ellenállásunk is helyzetünknél fogva lehetetlenné válik, mindennapi megélhetés utáni hajsza kiveszi erőnket... a kormány hatalmának minden szükségtelen növelése nagyon káros. Minden funkció, mit hozzáadnak a kormány által már gyakoroltakhoz, csak növeli az emberek reményeire és aggodalmaira tett befolyását, egyre inkább a maga vagy az ő tisztére pályázó pártok tányérnyalójává teszi a közösség becsvágyóbb részét.

A sajtó és a törvényhozás csak névleg teszi szabaddá ezt az országot. Mit akarnak elérni Orbánék? Nem talán azt, hogy az átfogó nézeteket, s minden szervezett együttműködést a kormány kezébe vonja? Mert velük a bürokrácia összpontosulna- hol máris törtetők vannak a személyes előrejutásért, ahol már semmilyen reformot nem lehet végrehajtani, mi nem a Fidesztől vagy Orbán kútfőjéből eredeztethető.

Véletlenek lehetnek csak, amelyek e bürokráciával ellentétesek és, ha rajtakapják őket hová lesznek űzhetők- a büntetésvégrehajtó intézetekbe? E birka nép tűrőképességét már igencsak próbára teszi a kormány- a “bili” tele van...” Ó, hogy a nyavalya rontsa ki tönyőjit, mind ágál...”

Igen, a kedves Orbán, mintát vehet a német népről, mert ott a nép maga intézi ügyeit, itt gyámság alatt áll mind! Hála neki, s a Fidesznek... mert törvényes felhatalmazással megragadták a hatalmat és észt osztogatnak mindenfelé, és- mert bürokráciájuk, mit fel- és beépítettetek az államba megváltoztathatatlan (!) - hol van intelligenciájuk a közügyek intézése tekintetében?

Határozottságuk semmivé lesz, mert rögtönöznek! Nem szabad többé e nép, hiába mondják, azok csak szavak... az embereket szolgaian behajtották a testületek rabságába! Királykodni lehet, de- aki kormányozni is akar az úgy fogja a gyeplőt, hogy az irány mindig helyes legyen, no, erre már képtelenek... buták és ostobák!

       A kivülállok éber kritikáját nem hallják meg... félig átgondolt megemészthetetlen kezdeményezésekbe vetik magukat, s egy-testületi lett bürokráciánk, mi nem fejleszti a képességeket, de kitermeli a besugókat... “akik hazudnak, mind a kicsi kutya úgy csaholnak”...

e ponton már az emberi szabadságot és a fejlődést veszélyeztetik.

 

Sokadszor

már rezignált pátoszt ölt,

             old és mindig akaratlanul,

             hogy az ünnepel ki meghasonlott.

A bővérű nyereségnek, lettünk vakká-

              így vagyunk most,

              kivájták szemünk’ az állatok-- (Szőke Emil)

2010.12.04.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 81
Tegnapi: 74
Heti: 299
Havi: 2 255
Össz.: 488 156

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a mintaállam...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »