Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

„Comman-Dante”…

 

Dante írta a poklot, míg Orbán személyesen csinálja.

Élethelyzeteim adottak, de a „bizonytalan cselekvés bizonytalan eredményt szül.”

 

„Ki merem mondani, hogy egyáltalán nincs szükségünk az IMF-re. A pénzükre soha nem volt szükségünk, de már a jelenlétükre sem lenne szükség” mondja Boros Imre közgazdász. Ő lenne az „Echó” TV állandó szereplője… Bayer állandó szerepeltetje? Aki, azzal a „házi-kígyó tartóval” együtt osztják az észt s mondják a tutit? Aha! Akkor biztos így is van: „nincs szükség az IMF-re”!

Nyílván tudja Boros, hogy a „bankóprés” mindent megold (bár elég becstelen lépés lesz), és az MNB-vel kötött „stratégiai szerződés” által ott minden jog vindikálva- kormányzatnak fenntartva! Maga a „szerződés” adja a fedezetet, vagy lesz némi munkaháttér is? 

Mint állótőke mozgósítva- bár az aránytalanság megmarad (több megy saját zsebbe, mint kellene), ha nincs ipar, akkor a termelés sem ugrik meg, a fogyasztás elmarad – és máris ott a deficites költségvetés, ezért a „bankóprés”, vele meg az infláció veszélye jelentkezik. A jelen gazdaságpolitikájával a csőd szele viharrá dagad, ami csökkenti a fejlődés ütemet (már ahol van), okot nem szünteti meg, fel sem tárják, inkább elfedik. Hazugsággal társadalmat építeni nem lehet, ezen, nem segít a prezidenciális rendszer sem! Tehát itt a vég, mely az első tavaszi hónapban (márciusban) beköszönt!  Az olló nyílik és már tovább nem is nyitható…

Bayer írásáról… annyit szajkózzák a hírek, hogy attól lett ismert… a vélemények megoszlanak, van megint komcsizás és balliberális jelzőivel stigmaként a lejáratódás, célréteg a cigány ellehetetlenítése meg folytatódik- érdemben semmi nem is történt, csak a gyilkosok nagy része egy állat- és ebben van is igazság! „Viszont… elképzelhetetlennek tartom, hogy volt és jelenlegi MSZP-s politikusok úgy viselkednek, mintha nem lenne más válaszuk egy ilyen tragédiára, csak az, hogy egy publicista bírálatán keresztül közvetve védelmükbe veszik egy bestiális gyilkossági kísérlet elkövetőit" – mondja Rogán Antal.

„A Budapesti XIV. és XVI. kerületi Ügyészség szerint Bayer nem követte el a közösség elleni izgatás bűntettét.”

Minden más csak félreértés, abból adódó félre- és belemagyarázás? Egyszóval: „ne altasd a lelked a csalóka irral, hogy őrültségem, és nem bűnöm beszél: ez csak hegeszti hámmal a fekélyt, míg láthatatlan terjed a fene s mindent aláás…”

Mutass erényt, ha nincs is!

Pedig minden egyszerű- ez az „állat” (Bayertól átvéve szabadon Bayerról) – a vérnek és utálatnak ez a címerállata, akinek száján bugyborékol a hazugság, aki „békemenetében” megszerveződött, úgy meg szerveződött, hogy már nem is tudja, mit beszél – mit mond…

Csak köpi a szót, oda köpi célzottan a célra, hogy célját elérje, már böffeni is, okádja hazugságait (vevő van rá), mint a pokol legalsó körének moslékja sebet úgy mar áldozatain! Európa képébe fröccsenti „gyarmatiatlanságát”, teszi ezt úgy, hogy vele a látókat is vakokká hazudja, hogy az unió szemlesütve van pírjában, hazugságának „pergőtüzétől”, amit ő-aljassága egy-két büdös „csókért” előad… hol- hogy már látható: így kín magyarnak lenni, ahogy él és vélekedik épp.

EB alelnökének véleménye: „Az emberi méltóságot mindig tiszteletben kell tartani, úgy a romák, miként az összes többi uniós polgár vonatkozásában”!

Hihetném meseországunk „Ezeregyéjszakáját”, ahol ily módon Orbán seggébe képed, melybe bemászni nyelvével volt szerencséje, és- ahogy viszont-fordulattal, az megmenteni kész a helyzetet?

Ó! – jaj! Igen…

Öregember vagyok: ezért „szomorú tisztelettel hajtom meg előtte zászlómat, de vidám tiszteletlenséggel szegem föl ellene fejemet”!

Oktatás: ”Fortélyos félelem igazgat/minket s nem csalóka remény” - írja József Attila a Hazám című versében.” Mindent elmond Rózsánk „siker sztorijáról…” (!) Egykor „forradalmár” Vezérünk, Széchenyit is idézte- regélt a kiművelt emberfőkről… és törölni kívánta a tandíjat- segíteni így akart a rászorulókon. Most: „Orbán Viktor szembeköpte saját híveit, a magyar választókat, a fiatalokat és családjukat, valamint az ország jövőjét. Pedig a tandíj nem ördögtől való…” Valahogy diákjaink nem tudnak behódolni a tekintélyuralomnak…

Gazdaság: dolgozzanak a betegek, ezért kidobják őket az ellátásból- miközben jelszóként kísérik a szép szavak, hogy felderüljön a lélek… „Bíznak benne, hogy „szakszerű, átlátható és emberséges tevékenységük" és döntéseik egybeesnek a társadalom többségének „morális megítélésével" és a „társadalmi szolidaritás" elvével.” Juj! Zsörtölődünk, gúnyolódunk, hízelgünk és hallgatjuk a prédikációkat… pedig feszült a helyzetünk- feszült helyzetünkben viszont van pozitívum is- megnövelt teherbírással a kényszer alatt kevesebbet hazudunk, ritkábban hergelődünk fel, s nem iszunk annyit (igaz, nem is telik rá!)… negatívum, hogy a kudarc- a vereség, ha nem párosul az újrakezdés akaratával- elgyávulunk. Elodázzuk a döntést, mert félünk: „ezzel olyan súlyosabb helyzetet növelünk fel, amelyet már csak valóban kegyetlenül lehet megoldani”! Hecsedlit szedünk, és gombát gyűjtünk- kecskét a balkonra, hogy tejre menjünk?  - „őrültek országa” mondanám… Van parlament és 2/3, van ellenzék, van felelősség is? Ady, Petőfi, József Attila eszmeileg nulla, politikailag hulla?

És muzsája? – „diadalmas vezérünk lesz a megpróbáltatásnak ezekben a kietlen éveiben!” Hiszem!

Egyszóval, a vérnyomásom mára az egekig ment.

Matolcsy gazdasági mutatói, és Orbán politikai „éleslátása” kiverte a biztosítékot nálam- van itt már minden, de leginkább hatalmaskodó fölényéreztetés… (!)

 

Dosis toxica… (mérgező adag)

 

Csak a levegő fogyott el teremből elébb-
Megtapasztalással rázott, majd kijózanított.
Előttem örvénylő a mélység…
Nyomorult semmirekellőkkel veszik a bizalom,
Az újrakezdéshez nem elég-
Hol nyugszik a nap, nő az iszony,
A kor tapogató-fogdosó szemléletén,
Ingerlő hatalommániások titkaival,
Múltjával mára- már a szemrehányó akarat ég—(szőke)

2013.01.11.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 77
Tegnapi: 74
Heti: 295
Havi: 2 251
Össz.: 488 152

Látogatottság növelés
Oldal: "Comman-Dante"...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »