Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán a nép pásztora…

 

A kormányzás érdekeinek eléréséhez mindig kellett és kell kényszerítő szerv! Orbáni módszerekkel… tálalással, valószínű ez is választói akaratból, hogy alárendelhessék önmagukat az erőszaknak. Ez alkotja az állam lényegét…

Ha eltekintünk a vallási tanoktól, csalafintaságoktól, filozófiai- ideológiai rendszerektől, esetleg a különböző véleményektől- akkor láthatjuk, hogy az állam nem más, mint egy különvált kormányzati apparátus!

A ma a jelen- demokratikus próbálkozások, újítások és kalandok kora… kalandorokkal! A hatalom apró, helyenként bugyuta kis-törvényeivel sző hálót, mellyel népét, ha nem is töri meg, de ellágyítja, meghajlítja és irányítja, ám mindig és mindent ellenez, lerombol mindent, mit az előd épített, gúzsba köt, elgyengíti, megszürkíti, nyájjá kívánná alacsonyítani az embereket (akik nem rájuk szavaztak) – kikényszerítve akaratukat, hogy Orbán- kormánya által pásztorunk lehessen!

Ahogy székelyem mondja: „…de jaj, milyen hegyessen lépik, lelkem!”

Önkényuralmi rendjét- eladva azt (jól kigondoltan) mindenhatónak és oltalmazónak… központosítanak, amit kikiáltanak népakaratnak. A választóik ezeknek, a trükköknek be is dőlnek, mert minden ember eltűri, hogy megláncolják, mert látja, hogy a lánc másik végét nem egy ember, hanem maga a nép tartja…

„Érdekes” aspektusaiból kitűnik, hogy az emberek nem veszik észre, milyen álságos módon vannak megvezetve. Választanak, itt mindent elhisznek és ezzel, de csak kis időre, mert hogy kiléptek a függőségből, de cselekvésükkel utána mégis ugyanoda lépnek vissza! Viszont vigasztalódnak, hogy van oltalmazójuk… ezek után már kiegyeznek, mégpedig könnyen a zsarnokoskodó közigazgatás és a népuralom efféle kompromisszumával, s birkamód látva az egyéni szabadságot, mert kiszolgáltatták magukat a nemzeti-hatalomnak. Egy emberre, felelőtlen testületekre (kontrol eltörölve Ab. Köztársasági elnökünk keresztényi értékrendjéből adódóan csupán szeretetből mindent aláirkál, legyen az, törvény- vagy ellenes, dokumentum, vagy „söralátét”!) – bízva a már központosított hatalmat, ami a lehető legrosszabb.

Orbánék a tudattalanra hatnak- állandó ismétlésekkel apellálnak- rögzült hülyeségekkel, amelyek annál hatékonyabbak, mennél kevésbé racionálisak. Politikai céljaikat szolgálják, meghamisítanak dolgokat, vagy eltúlozzák éppen! Ezért is állítva (nem mintha velük, náluk nem volna) az előzőekre a korrupciót, a brutalitást (2006 ősz… rendőri intézkedéseit) tehetetlenségüket, mert csak így győzhettek. Természetesen, ha nem is logikus módon, de mégis a demokrácia elméletének becsületét növelte! Piedesztára emelve ezzel Orbánt, ki- egymaga lett a demokratikus hit az ész és a reform örökérvényű időtálló szobra… („gránittalapzaton”)

Nagyra értékelték a választók, hogy tudott hízelegni a tömegeknek, és ráadásul kiváló alkalmat is nyújt a felelősség alól való kibúvásra, és az „ellenség” (MSZP) megsemmisítésére- a nép nevében!

Megteremtette sajátos államát (ehhez írnak alkotmányt) – ahol az egyén háttérbe szorul, az igazgatás külső formaságain félreparancsolt lett!

Az ilyen állam, amely törpévé teszi polgárait, hogy engedelmesebb eszközök legyenek a kezében - még ha célja hasznos is – kénytelenek leszünk- lettünk rájönni, hogy törpékkel nem lehet nagy dolgokat véghezvinni. S hogy a gépezet tökéletessége, amiért a nép mindent feláldozott, végül semmit sem ér, mert hiányzik belőle az eleven erő  – melyet, hogy az állam simábban működjék – jobbnak látott megsemmisíteni!

 

Félsz? Mitől? Tény, hogy kétségekben bírsz…

Hogy mennyit érsz?

Mennyi az

             miért az akarat tenni kész?

             S áhítatával vajon a hit,

hol nyelvével nyalja eurós-depresszióit?

S a vég?

Túléli-e önmagát ez az új-rendű világ,

             hogy embert eszik,

             mégis mind hiszik - a szándék,

             hogy egymásra leljünk-

már magába csuklik,

mert fázik a lét-

áldani így az egyetlen lángészt,

ki- helyettünk gondolkodik?--- (Szőke Emil)

 

 A gazdagok létfeltételeit kiegyenlítette- saját eszméin, szokásain- hozzá igazított törvényekkel tovább gazdagodhat (más szóval nem tudom illetni, minthogy aljas) – a nép szolgain szabadságától is megfosztva, arról önként lemondva egyfajta társadalmi-szerződéssel alátámasztott nemzeti együttműködésre kényszerítve vergődik most a hatalom hálójában!

Eszméinkben, vágyainkban élt jövőnk álom maradt!

Alkotmányt ír a hatalom magának! – hol hatalmába keríti az erkölcsöket, mivel az élet legapróbb tetteinek ad majd sajátos jelleget! - „jótettre is csak gonoszságból képes!” Pozsgai előadást tart… megengedő a jelenlegi alkotmány, ott a választói akarat és az orráig nem lát a „vaksi-elvtárs”, egyben igaza van, kevés az érv ellene. Csak a hibákat észre kellene venni már, én már nem taglalom, leírtam ezerszer… az országgyűlés mandátumának mindenáron való kiosztása mellett- hamis a választási rend is, és következményeivel- folyamatában az alkotmányt is kijátsszák - mégpedig azt az alkotmányt mire esküjüket tették! Vajon egypártrendszer alakítható-e? Ha valamely fél ki van zárva már nem alkotmányos!

Az MSZP figyelmét is felhívtam már sokszor, hogy a szalonkodás ideje lejárt, de az időnként „bambuló”- tagjaikkal, különböző platformjaikban csak széthúznak, egységet alkotni nem tudnak, sárbatiporják magukat, mert elhitték a „bájt” - hogy ők a felelősek az ország jelenlegi helyzetéért, de sorsáért nem?

Pozsgai szavaival élve (bár az elvtársak ideje lejárt, ő még mindig van és Orbán tanácsadója)), ha megengedő az alkotmány Orbánnak, teszem hozzá, akkor megengedte Gyurcsányéknak is, amit tettek! Orbán mellett Gyurcsány is mondhatja népakarat volt… (csak megjegyzem csöndbe, ami alkotmányellenes az, semmis, de Orbánnál az miért erény? Az egész Orbáni hatalom, úgy ahogy van alkotmányellenes, miért nem semmis?) - miért is csak Orbánnál igaz minden? Gyurcsány mellett szól az is, hogy hibáit el- és beismerte, míg Orbán nem… magát egy szentnek hiszi, és hiteti el… egy szart, Uraim! Bár… már - éppen az intézményekkel adott függetlenség vezet anarchiába- a népet, pedig szolgaságba vezeti (!) Új-alkotmányával kierőszakolt cselekvés lesz, hiszen már jogállamról most sem beszélhetünk.  Orbáni - hatalom érdekeinek alávetve, de nem annyira ésszerűségek és sajátlagos voltuk szerint, mint inkább a belőlük fakadó rokonszenvek és ellenszenvek következményeként, ezeknek viszont nem sok, vagy semmi közük sincs a társadalom érdekeihez, mégis éreztetni fogják hatásukat az erkölcs alakításában…

Összefércelt elsietett törvényhalmazát, majd ezerszer módosítják, ha valami mégsem menne hozzá, kitalálnak más módosított „új”- törvényt, ostoba- buta munkálkodás, mivel a világ előtt lejáratódunk, ha még eddig nem! És elnevezik alkotmánynak…

A keresztényi értékrend pedig azért lészen szükség, hogy örülni tudjunk- mi balgák „Isten bárányai” a jelennek… megbéküljünk a valósággal! Pedig e földi életben bizony rosszul- vagy legfeljebb középszerűen mennek a dolgok… Orbáni és vele a Fideszi filozófia, szürkéből- szürkébe fest…

„Minerva baglya csak a beálló alkonnyal kezdi meg röptét!” – tanácsadóként-

 

…bevégeztetett Mohács-

negyvennyolc az álmodott szabadság.

Világégés-hamuján az új-kor most más,

szent-keresnivalók sokaságán

másabb a másnál-- (szőke)

 

2010.11.14.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 90
Tegnapi: 145
Heti: 629
Havi: 2 585
Össz.: 488 486

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán a nép pásztora…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »