Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

A „beteg” ország és a hatalom….

 

 

"…reformországok egykori éllovasából az Európai Unió "betegévé" süllyedt

Magyarország…" (!)

Szilárd alkotmány esetén az igényeket általában megvitatják, de a „forradalom” mindezt áthúzta – persze hazudni lehet, de nem érdemes, a felfordulásban, mit teremtett a Fidesz (viharában) a fegyveres erő fejlesztésével, létszámának növelésével- erőszak-monopóliumával (az mellett) már politikai fondorlat döntötte el a vitát!

Erőt hirdetett és lett (a félelem lett erősebb, s vele Kövér „ürülék” jelzője tekintetében!) - erős állam saját érdekkel- történelem és ’tapasztalat, valamint értelem itt- mit sem számít.

Eszközben nem válogat a hatalom, a nép meg, inkább félelemből és kényszerből engedelmeskedik neki, semmint hűség és az erkölcsi kötelesség eszményétől vezérelve!

Demokrácia elveszett, szabadságunk nincsen- a Fideszi gyakorlat spekuláción alapul… az erkölcsi érzék alakításának legfőbb tényezőjét a vallást a hierarchista becsvágya irányítja, ezzel az emberi viselkedés teljességét akarja hatalma alá hajtani- puritanizmust hirdetve…

A Fidesz a buta kontárok szűk szellemi köre… hol az üresfejűek jobban érvényesülhetnek, mint az okosak (lásd. Lázár, Kövér „aranyműves” urakat!) - és csupán felszínes, vékonymázú, külsőséges „pénzbeszedő” inasai!

Sötét lélekkel fertőzik a környezetet, a légkört is sötétté, kedvetlenné, hideggé, rideggé, bússá változtatnak. Szokásos stílusuk a túlzás, modorban a különcködés- mi adódik a formáktól való feltűnő eltéréstől, az egyéni ízlés kihangsúlyozásától, a feltűnéstől, a bizarrságtól.

Újabb Fideszes rokon járt jól…

„Mátrai Márta Fideszes frakcióvezető-helyettes testvére, Mátrai János lett az egyik Somogy megyei önkormányzati cég vezetője - írta a Blikk.

…bruttó 580 ezer forint közpénzért dolgozik, az állást pedig pályáztatás nélkül nyerte el.”

…tehát visszaélés van tovább is a Fideszben, tülekedés a húsos-fazéknál? Lám, a „hitvallás” mire is jó még (!) Pedig Isten nem azért adja a „méltóságot”, hogy rokonainknak kedvezzünk…

Hacsak nem hitelvről van szó, és azzal a meggyőződéssel a tett, hogy mi is a tévedésnek minden oldalról kitett gyarló emberek vagyunk… és ez egy egészséges közszellemet gyökereztet? Politikai irányzat inkább, hogy fejetlenség van: „Minden bajnak gyökere a kapzsiság”! A jó Isten se sújt jobban, mint amennyire ’művészetének szüksége van arra, hogy belőlünk kialakítsa és megalkossa a mennybe illő, halhatatlan természetet…

A Fidesz más- a kegyetlenül fájó és kínos helyzetekben „vigaszul” a véres-meztelenségig vetkőztet bennünket!

„…mondták, hogy túl kíméletesen bántak ellenfeleikkel, az állítólagosan itt maradt posztkádári elittel.”

…és elkezdték a lélek lemeztelenítését is!

„Ha még egyszer kormányra kerülnek, ismételgették, nem lesznek olyan kíméletesek, mint korábban.  Én úgy értékeltem, hogy a Fidesz politikai értelemben (itt én teszem hozzá, fizikai értelemben is!) - el akar pusztítani bennünket. Aki pedig el akarja pusztítani politikai ellenfelét, az nem egyszerűen a veszélyeztetett rivális, hanem a demokratikus alkotmányosság ellenfele, gondoltam akkor is, és most is. Én ennek megfelelően küzdöttem a Fidesszel. Igen, megértettem, hogy a Fidesz élet-halál kérdésének tekintette a politikát. Így nem maradt más, mint hogy politikai értelemben én is annak tekintsem a Fidesz megállítását, de nem az MSZP vagy az SZDSZ élet-halál kérdésének. Úgy véltem, hogy a Fidesz győzelme elsősorban nem ránk, hanem a harmadik Köztársaság egészére jelentene veszélyt. Ezért próbáltam minden eszközzel megállítani őket.”    (Gyurcsány)

Ami az öntudatos szellem és a valóság (a létező) között van, azt a normális ész megkülönbözteti, így nem is engedi, hogy benne kielégülést találjunk- elvontság bilincsét viseli és nem szabadul fel fogalommá. Mert a vallást húzta elő tarsolyából és ezzel nevel valamiféle puritánságra, hogy elfogadhatónak érezzük helyzetünk? Áludvarias hatalommal nehéz mit kezdenünk…félrevetető, külső máz, amely alatt aljas érzelem rejtőzködik.

 

Ki, útját felettem most szabja, át-

bírni próbáját kizár…

kizárt a jóból- oly’ bátor és számadásra harsány,

a bűnben igazságot nem-ismerőkkel már a bölcselet

ott hallgatok,

mert hallgathatom még a szózatot,

hogy rendületlenül a hatalomnak add meg, mi- neki jár!— (szőke)

 

u.i”A bölcső álomba ringat. A valóság koporsóba.” (!)

 

2011.04.22.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 90
Tegnapi: 74
Heti: 308
Havi: 2 264
Össz.: 488 165

Látogatottság növelés
Oldal: A „beteg” ország és a hatalom….
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »