Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán világa...

 

       Fél a hatalom, fél a Fidesz, fél Orbán- merthogy, mivel magyarázza másként, hogy az erőszakszervezetét felfejlesztve, azt folyamatosan pénzzel tömi... 30 milliárd, mi hiány az önkormányzatoknál, az többletként jelenik meg a hatalom erő-szerveinél, hogy erős centralizációja biztosítva legyen... mutatja ez, igenis, hogy félnek, körbebástyázta magát... (hozzáteszem a tanácsadója belügyminiszter is volt- mi nem volt még szegény feje?)!

       Valamire készül Orbán, mi még nem ismert, s az lehet, hogy az a valami az új- alkotmányával jelenik majd meg... “Hajrá Magyarország” ! – ezután az “emberek” számára valóban kuss lesz... mert kontroll nincs!

 

...s a tüske mi bennem gennyed

      és- hogy örömmel vetted

      már tudott,

vész már, hogy vagyok

...e felismerés egyeztet

időre, térbe már a pillanat tol-

szégyenletre dereng a sokszorozott

sötétség- és a fénnyel-kevert

       pontok, vonalak kanyarulatain a most-- (Szőke E.)

 

Dadog a lét, igen csak dadogunk, minden egyszerű lesz, mert a kuss csöndet jelent- a rendőrségi túlkapások az Orbáni hatalomban szakszerű- törvényszerű, szabályosak-, elötte azok törvénytelen fellépések voltak... egyszerűen undorító és gusztustalan, mint már az egész Fidesz hatalma...illegitim vallom, s kibújt a szög a zsákból- a hatalom megszerzése vagy gyakorlása, illetőleg kizárólagos birtoklása megvalósult... alkotmányellenes cselekvésükben az Alkotmánybíróság állíthatná meg, de éppen ezért kiiktatják még mielött léphetne!

 

Alázattal végzett munkátokat már nem kívánjuk, csak azt, hogy a rátok bízott feladatot készséggel, megbízhatóan, és pontosan végrehajtsátok! De nem azt , amit kitaláltok... -Téma ma már az utcán “hever” (!)

Lenn a nyomor csendje van, egykedvű esengéssel szemlélődnek nap-nap... honnan is tudnák, hogy a védőháló, mit a hatalom rájuk rak, épp kalitkájuk lett... üldöztetésük “muszája” kézzelfogható. A politika és a gazdaság sunyiságát példázza Orbán és Matolcsy országirányítása. Orbánban mindig is megvolt, hogy ígér és semmit nem csinál, a gazdagoktól, mit elvett – kölcsön volt, az adóval visszaadta, s még megengedte, hogy ráterhelhessék “hiányukat” a népre, duplán visszanyert pénz lett az intézkedéssel. A nyugdíj állami-vonzata meg arra megy ki, hogy az oda átvitt pénzekkel a lyukat befoltozza!

A gazdaság meg nem egyetemi katedra, mert Matolcsy csak elméleteket gyárt, hozzáértése nulla... a tanár ne lebegjen annyira a magasságban, hogy elveszítse érzékét és összefüggését a mindennapi élettel... van az a mondás – mi nála nagyon is igaz – ki nem ért hozzá az tanítja – leragadt a fiú a katedránál! A munkabeszüntetésekkel, elbocsátásokkal hol lesz itt egymillió munkahely? Ahogy jó- székelyem mondja: “Akinek két ép látó szeme van, az szerencsés ember, mindent tisztán láthat a nap alatt.”

A szóvivő (Szíjjártó) - meg zavarában, sajátmaga számára is értelmetlen mondatokat kanyarít... üresek, tartalmatlanok... a főnöke bátorságát méltatva, alkotmányellenes cselekményeit, ahogy dicsőiti. Az értékítélete ezért is zavarodott össze mostanában... ha előadásra készülsz, borulj le a “Mester” lábaihoz, mert nagy, fenséges- az “emberek” (ki már nem polgár, nem is nép!) üdvét érintő feladat vállalására indulsz!

Indulat van, s az mesztelenre “vetkezett”! A hatalomért és annak bebetonozásáért “lázas vacogás” folyik, szinte reszketnek érte... nem tudom elég sötétnek felfesteni a létet- kivetíteni azt az egyéni megcsalatottság érzését az egész népre, hogy ébredjünk?

Itt űldözik a múltat... űzőbe veszik kiben ellenfelet látnak- túlzásokba esnek, de csak maguk értik mit – miért, ahogy a diákok a saját argójukat!

Igy lesz Orbáni- e sajátos társadalmi környezetben... és itt e sötét, e semmi- mi Orbán által éled egy még hatalmasabb bibliai teremtéssé!

Középszerű pojácák! “itt az idő!” mondják... de idő sincs mérve létének, lelkes a sár, a lélek isteni eredetű- ezért lehet az ember egyidőben “jámbor és csalfa, gyilkos és dicső”... ahogy Vörösmarty mondja: “A féreg a pillanat buboréka”... azt már én teszem hozzá, be gyönyörű gondolat és milyen mai (!)

-Orbán Herkulesnek látszik, akkor a parlament kormánypárti többségét fékező alkotmánybíráskodás a hidra, vagyis a sokfejű szörny, amely minden levágott feje helyére két újat növeszt. A hadakozást sértegetéssel kezdte a kormányfő: „Az alkotmány egy technokrata szabályhalmaz”, amelyben nincs semmi tiszteletre méltó – mondta, majd egy másik alkalommal az Alkotmánybíróságot a BKV-hoz hasonlította, és arról beszélt, hogy a testület élén álló embertől nem várhat jobb munkát, mert „az elmúlt években szétment a keze alatt az, amit rábíztak”.(hvg.hu)

 

       Bár hihetném, de már nem hiszem- tudom, hogy ki most e hatalom főfeje nem ésszel él , hanem erővel, csak remélni merem, hogy egyszer elfáradnak belé... és “dicsőségük”- neve sem marad fenn, mert- mit most művelnek, Vörösmarty után szabadon, a ma is- a “hiúság művének”

nyilatkoztatja (!)

A béke kora nem jött el, nem- sőt... a hatalom ösztön-cselekedeteit, érzelmi motívációit, hogy lehet logikával megmagyarázni? Velünk szeretné megőriztetni nemzeti önérzetüket- hol mélységes az erkölcsi elaljasodás? Politikailag “gyalázat ránk”... külre szakadt hazánkfiaira kacsingat, de hogy akarja megkímélni őket a szégyentől és a keserűségtől, nagy-szavakkal? – “ne szóljon erről ajakad”...amivel másokra hárítja a vádakat, mert valakire vall, valakire mutogat?

Mit hívnak itt haladásnak, csak nem azt- ahogy és amivel népét becsapja? E nagy valamiből, hogy emelkedik ki az ember, vágyakkal talán? Elcsüggedtem... a terekről zargalásznak...

 

Gúnyolódik a fenn,

          hogy alant a sok vagyontalant

          kirekesztette a lét.

Már árván lengünk e létben,

s vádakkal

durva-táncot jár ki koldul még kedvetlen,

a senki-bánat- kis bátorsággal még,

kit az alázat lóbál ütemtelen,

igy koptatja el  az éh...gondold oda magad,

           s éh-bőséggel

                           szárad

rád a nappalfélelme- fényén,

mind a mihasznára, ki- végleg alul maradt— (Szőke Emil)

 

2010.11.02.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 46
Tegnapi: 74
Heti: 264
Havi: 2 220
Össz.: 488 121

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán világa...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »