Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán “kincstári-optimizmusa”...

 

 

„A Szociáldemokrata Párt kezdeményezésére 1946. február 1-jén, az 1946. évi I. törvénycikk értelmében Magyarország államformája királyság helyett köztársaság lett, ezzel jogilag is végleg véget ért a monarchia és a gyalázatos Horthy-korszak. Ma újra cselekedni kell a demokratáknak, mert újra van egy politikus, aki tekintélyelvű, diktatórikus országvezetést kényszerít a szabadságszerető többségre”

 

És mire is használja önkényuralmát ez a “nagy” politikus (?) alkotmányoz majd, felrúgja rendjét a demokráciának, nagyobb válságot okoz, mint maga a válság volt... főszerepet kapott forradalmával félelmet gerjeszt. Tudatosan és tervszerűen más társadalmi rendre törekszik. Mocorgó- gazdaságával nő a munkanélküliség, elveszi a magán- már az egyének tulajdonát is csakhogy “erős”-államát felépíthesse! És, hogy ne legyen szóbeszéd tárgya – nyíltan teszi – efelől kétséget nem hagy... a parlament már csak egy forma, senkinek nincs ott szava- fejlődésnek nevezi, hogy visszamegy az időben, népét nyomorítva eltapossa az “ellent” – és ki, ellenkezni mer- akármennyire kendőzik is magukat cinikusan, arogánsan kioktatva az, így uralkodik már-már kegyetlenül, de a tudás halvány szikrája nélkül.

S minél tovább űzik játékaikat, bármilyen formákkal is álcázza magát a hatalom, annál jobban kinyílik szemünk, hogy bér-szolgaságban tartja az államot, mi- már nem az alkotmányról szól csak, mely inkább arra szolgál, hogy állama nem más mint egy elnyomó-gépezet, mit reformjaival majd éppenhogy átélhetünk... és mit demokráciának álcáz- annak kirakatával “megajándékozza” Európát! – hogy hitelt adjanak a régi mesének, nálunk “népuralom” van!

Csak az érzet, hogy szabadságunkat kezükbe adtuk -  mert bizalmat szavazott egy réteg ennek a göggel telt, fefuvalkodott nemzetségnek- mára elveszett, tény lett, társadalmi tény!

Hiába a gyűlölet, mégha jogos is- egységes akarat nélkül szétzúznak bennünket, az ismeret ide nem elég- szétszórt e nép...

Majd nevelve leszünk a neveletlenek által, émelygős beszédekkel, és különböző erkölcsi szabályokkal traktálva, melyben az idolumok kapnak szerepet, a “tacepaok” kifüggesztésével felejtetik a gyötrelmeket, hol mesét mond a hatalom- hogy milyen áldozattal jár a folytatás, hogy azok a fránya Mszp-sek mit tettek ellenünk s ennek érdekében kifedik az eltemetett csontvázakat... hogy ne legyen választás hová is tartozunk. Egyiknek létszükséglet, másiknak elviselhetetlen- jó, ha idejében megtudod melyik kategóriába tartozol... (!)

Miközben árakat emelnek, segítő kezet csak ígérnek, de nem nyújtanak- hol a “tolvaj”, ki- fölöttünk fosztogat, rajtunk élősködik rendőrért kiált, törvénykezik és törvényt ül- számító-tervekkel milliókat nyomorít- majd építi börtöneit, mert a “bűn”, hogy enni kell, hogy élhess- majd elszaporodik...

Majd a jövőt védik, megvédik a “lumpen”- elemektől, akik másként nem is lehetnek jók, minthogy hozzájuk csapódva- magukat a reakcós üzelmekhez megvásároltassák... ezzel vagy ezekkel megteremthetik egy új- orbáni-társadalom alapját. S a többi, ki- munkanélkül éhbérért életfeltételeikben megsemmisűlve már képtelen lesz a felemelkedésre, velük mit tervez e hatalom? Menhely? Börtön netán? Tört-derékkal szolgaiság? Mindegy is, a pusztulás elkerülhetetlen, Orbán a “forradalmi”-egyesülését fel nem ajálja, hagyva inkább önámításba e réteget, mi már az ország felét sújtja!

 

Hordaként ordít a felajzott vad csapat,

vonít elöle kicsi és nagy, farkasul a kudarc,

a szánalom-

               alvilága fogad, kimázol a halálnak-

Új- íve a szelídségnek, mámorokkal avat,

lebeg egy elveszített múlt felé, nyáj’-lelkében szenvedély és vágy,

               vivátra szája nagy...

Úr és parancsa szól szolgahadnak- ártatlanul hajbakapnak, ám

nem magán a parancson, de- mert útravalók a szavak-- (Szőke E.)

 

2011.01.29.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 114
Tegnapi: 145
Heti: 653
Havi: 2 609
Össz.: 488 510

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán “kincstári-optimizmusa”...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »