Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbáni közérdek...

 

       Tisztelem, ha valaki úttőrőként, s elsőnek változtat a Világ megszokottságán... kimondva bátran, mit megváltoztatni akar, azt az idő haladta meg...

 

“Néhány koldul, mezítelen,

S csak ablakban lát kenyeret!”

...sárfirkáin e léttel mi- mint élő kérdőjel

Úr elé botlogunk, de az ösvény ott is keskeny— (szőke)

 

Általánosságban... (!) - és milyen konkrétság az, hol a látomás válik felismeréssé, s az úri Magyarország faji felsőbbrendűségét aktualizálja a jelennek (?)  Orbán vagy tanácsadója agyában a rémek kergetőznek, múlhatatlan múlt-tudatával- vele érző és emlékező lett!

       Egymásra utaltságunkban csak egy új köz-érdekült társadalmi átalakulás hozhat teremtő békét, értem én- mégis a megkülönböztetés gyilkos mérge marta meg a lelkeket. (Tv-k szavazatra feltett kérdéseível, mire másként szavazni nem is lehet – hisz’ a válasz már adott... például, s ezzel kezdetét vette és- vagy folytatását kapta a közös elbutítás) Orbán prejudikálásával előre vetített a változtathatatlan rend...üldözni kell (!) - mivel az ő tudatának gátjain zúg át a történelem, mert a tömeg- mint volt akkor és most is öntudatlan.

 

A helyzet viszont valóban tarthatatlan, s ez a tarthatatlanság Gyurcsány támogatását is elnyerte (a kormányt támogatni kell, jóirányba megy) - hupsz!- mondanám, de más szakadt föl bennem. Ahogy jó-székelyem mondja: “látszik, hogy mégescsak tudsz valamit...” Korrekciója megvilágít valamit (két újabb írása) van véleménye, s ennek szívből örülök- de hogy nagy baj van- abban egyetértünk mindenképp, lehet persze a megközelítésben van egy kis eltérés, de az ellenzék dolga, hogy ellenzékként lépjen fel – no, nem úgy mint, ahogy Orbánék tették annak idején- hogy munka helyett saját épülésükre kivonultak- hanem a véleménykülönbség ott jelenjen meg építőleg, ahol annak a helye van! A parlamentben, s a nagy nyílvánosság elött ... mert lesznek még fekete napok az alkotmány készítésénél és a valóságnál “ragyogóbb” tűz keltette misztikus borzongás vele... a lelkekben.

Tanácsadója kínlódásotokra markában röhöghet (!) – ha az Orbáni polgári keretek között nem Ti találjátok meg a “forradalom” hangjait!

 

Az állam szerepe felértékelődött? Az állam meg “felkopik”!  Banki adó után itt a válság adó, s mint a bank is az energiaszektor, az áruház-láncok is, távközlés stb. a kisemberektől visszaveszik azt- kitalált indokokkal, így van Orbán a szegényekért! A 70 évre kitolható nyugdíjazás idejével, már akár nyugdíj sem kell! Kérdései kuszáltak, hogy milyen az állam megítélése- szerepének és jelentőségének visszatükröződéséből körvonalazott, fontossága bár közérdeknek mondva- mégis hatalmi viszony. A termelőeszközök legnagyobb része tőkés-tulajdon- magánérdek ott elsőbb, ha munkát így ad közérdekké adója lesz, mit- a jelen bérmunkásainak kizsákmányolásából nyert (mondhatják másnak, fürdethetik a szerecsen gyereket az attól az marad) – a magántulajdon és érdekének összessége adja a rájuk alapuló gazdasági- társadalmi rendszert. Orbáni kormány a nemzeti-ügyeket végző munkájával, fölébe helyezte magát a magánérdeknek, de ebből még nem látszik és nem is lesz közérdek! Csak és kizárólag hatalmiérdek, egy öszvérré genetizált munkafolyamatból az állam különvált a társadalomtól- a mások akaratát kényszerítő erőszaknak alávető apparátussá vált! Vizsgálat elötti letartóztatás diktatórikus volta elborzaszt. Börtöneivel, különleges alakulataival, rendőrségével és katonaságával jelenik meg az állam. Jobban örülnék, ha ebben a társadalomban- maga a társadalom jelenne meg, közérdeküljön munkában, munkarendben- hagyományok erejével és egyenjoguságában (női, faji stb)...a kedvezményeket munkanélkül igénybe venni nem lehet- a továbbiakban 22-es csapdája!

Egy katasztrófa kapcsán, hogy egy olyan erős állam jöjjön létre, mit Orbán akar- feltételez egyfajta- ha nem teljes gondoskodást. Ami úgy sem igaz, ahogy most van?

Örök vitakérdéseivel és véleménykülönbségeivel- egymás respektálásának szándéka is veszik....szabadságunk mindenképpen, diktatórikus megoldásai és tettei efelől kétséget nem hagynak...

Orbán kimondja az igazát, s punktum – annak úgy kell lenni- ennyi és ezt közérdeknek nevezni nem éppen semmi! Mit a köztársasági elnök, mint jó pártkatona azonnal szignóz!Valami még kárát látja, az a hatékonyság- ahogy jó- székelyem mondja: “hálákat adott az igazság isteninek, hogy őt, mind igazat, nem hatta el...” - sem nála, sem apparátusai zsebeiben nincs a bölcsek köve.

Közintézményeit politika mentessé kívánja tenni- miért is a politika maga az élet (?) – nélküle a köz-ügy életszerütlenné válik, így a nemzetiügyek-kormánya sem közügyi?

Minden mit eldönteni törekvés- megvitatásra kell kerüljön, de a parlament erre nem alkalmas, arányaival veszett az érdemi munka- így már érthető az állam diktatórikus volta!

A helyzet zavaros, utakat- módokat hatalmi érdekből keres, amolyan “petitio principii” marad és- mint fideszpárti, vele pártosságra vonatkoztatot levegőbe lógó követelménnyé válik...

Fikció, mit Orbán megvalósít- centralizál, szétapróz...Marxot idézve (ha már erre kongresszust hívnak össze- tehetem) – “mihelyt a fej- és kézimunka eredendő egysége felbomlik, a tudat elveszti a léttel való összefüggését.”

        A kormányfő és a nép között nincs egység- így együttműködését saját “alkotásaival” pótolja, de ezekkel a valódi lét már fel sem ismerhető. Viszont, ha az a célja- akkor ez már lehet alap a vallási-filozófia ideáinak... ahogy jó-székelyem mondja: “ amilyent soha még álmában sem látott vót” - jöhet a korona-tan (!)

 

Sóvárogtunk,

kívántuk, hogy valami legyen,

                           de van ünnepem,

lengve loptuk be a holnapot e kegyen,

hol élettel telek,

fellelhetem a múlt-éveket...

Ez ám a szabadság, sehol szebben!

Hogy vidéki vagyok? – annyi baj legyen-- (Szőke Emil)

 

 2010.10.14.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 76
Tegnapi: 145
Heti: 615
Havi: 2 571
Össz.: 488 472

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni közérdek...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »