Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán és az „öngyilkos” korhadás…

Addig nem lesz rend,

míg a jog kétféleképpen méretik meg-

…éj lett sötét,

mint hollószárnya egyre feketébb,

hol az ember inkább sápadó-képpel

tájába, hogy szüntelen süllyed…

a félelem vette kezdetem: új-fény- újévén

sarkaiból fordult érzelem láz-állapota terén

időt-növesztő kényelmek ölén

kín-asztaláról, érzésektől érzéketlen

sorsokon merengek. „S nemzetközi holtakén”-- (Szőke Emil)

 

Már nem bízom az Orbáni politikában, talán nincs ember, kit- most úgy szemlélek, mint Orbánt- az eltelt vezért, az öntelt politikust, a magát oly’ nagyra tartó személyt…

„Öngyilkos” korhadás! Vitatkozók itt már egymást meg nem győzik (ne tévesszen meg bennünket a látszat!) - törekvés is cáfolva, a kétharmad diktatúra-hatalmával adja „igazát” a népnek, hogy saját híveinek táborát erősítse meg- igaz ideológia csak a Fideszé lehet, a többi hamis… (!)

A megállapítás, hogy a hatalom bölcselete lett szégyenletes- üres terméketlen szócsaták „logikája” inkább a tévedések megerősítésére, mint az igazság felderítésére szolgál.

Egymillió ember szerepel a BAR-listán, és a 105 ezret is meghaladja a nem fizető jelzáloghitelesek száma, ami az egy lakásban lakók átlagát nézve azt jelenti, hogy körülbelül negyedmillió ember lakhatása kerülhet veszélybe, ha lejár a jövő április közepéig szóló kilakoltatási moratórium.

A kormány kilakoltatási moratóriumot hirdetett 2011 tavaszáig.
Tavaly még szeptemberre ígérték az adósokat hatékonyan megsegíteni képes Nemzeti Eszközkezelő felállítását, most már csak az év nyarára várható az indulás a kormány szerint is.”

Valahogy így működik az Orbán kormány- orránál fogva vezeti népét… ígér valamit, majd kényelmesen elhalasztja, hiszen a bosszú fontosabb, no, meg a pénz-beszedés.

Az eszmék, az elméletek tehát annyiban igazak, amennyiben a célhoz vezetnek, hamisak pedig, ha nem ezt teszik…az Orbáni cselekvés lényegileg spontán, pillanatnyi hipotézisekből kiinduló kisérletezés, szavaival ráhúzott történelmi köntös alatt – üresség tátong!

Majd, ha a gazdaság beindul- legalább annyira hamis várakozás, mint a csontvázak ügye, az adósok megsegítése stb. “Szankciókat követel a magyar kormány ellen tizenhárom jelentős európai nagyvállalat elsőszámú vezetője a különadók, és a külföldi vállalatokra vonatkozó egyéb intézkedések miatt...”

Ennyit Matolcsy beindult gazdaságáról! Valahogy az egészből csak a nép felejtődött ki…

 

…lelkembe- tükréig vájkál a hatalom,

felsérti ismeret útjait,

hol végzetem

émelygős távolok horizontján ígéri nekem

a könnyű életet,

akkor földig miért tipor a most?— (szőke)

 

2011.01.03.
 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 78
Tegnapi: 74
Heti: 296
Havi: 2 252
Össz.: 488 153

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és az „öngyilkos” korhadás…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »