Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbáni penge-keringő!

     

         Orbán mindent a népakaratra „tol”, mert a felelősség alól mentesül vele, ez tény! Hazugság lett erény? Ha valami nem sikerülne, azt is a választói akaratnak fogja betudni, s e nép nem veszi észre, mennyire megvezetik? A nyereség lenne a lényeg?

 

Mond- képzelet volt csupán,

        hogy gyászbaroskadt már

        az érzés és így tapod valót

        a lét,

        új határán, hol testi-

   fájdalmát is felfestette örökre viselni,

       idegenség-vége így lett emberi?— (Szőke E.)

 

        A népnek inkább a szolgaság, mint a nyomorúság? És, ha ezzel együtt is a nyomorba csúszunk?

Miért az érzet- mindig vaktában lépünk? Erkölcs, eszme, szokás egyfajta fátyolba burkolva jelenik meg, álcázva vonásait!

A nemzet nem lesz ragyogó, dicső és erőteljes sem… vezető ország nem leszünk, bár Orbán épp az ellenkezőjét mondja… foglalkozási mutató lehazudva (!) – forradalma nem vált és nem válik hasznossá, kapkod, kapkodva nyal keletnek- nyugatnak, Ázsiának, mert már látja a vég- eredményét!

Minek előtte épp akaratából - igaz balgatag módon - túlzásaival meggyengítették a keleti-kapcsolatokat, most szolgain elismerve (de nem kimondva) bűneit- erősítgeti hatalmát vele! Már enyhítené hibáit Orbán, felszínre hozná természetes előnyeit az orosz kapcsolatnak, de bárgyún- bugyután és esetlenül és még csak nem is ismerhetjük meg azokat az előnyöket, amelyek belőle származhatnak… vajon kölcsönös, megértő-e a közeledés- kialakulhat-e a bizalom ott, hol az utolsó katonába is belerúgott (szavakkal… ruszkik haza!)- vagy megint gőgvezérelt alantas a szándék?

Matolcsy jobbra-balra kacsingatása minden csak nem gazdaságpolitika… kóklerekkel nem juthatunk messzebbre, látásuk még az orrukig sem szól! Másokra kenni saját tehetetlenségüket már nem nézhető gyermeki-bájnak- inkább ostoba magatartásnak, s mint az, látszott már áprilisban is, négy évig ebből kívánnak megélni! Kiszámítható volt a Fidesz minden tekintetben csak nekik nincs rálátásuk magukra… hazugság, hazugság hátán. Ahogy székelyem mondja: „…tedd füledet a kócs likára, ott van sírás, rívás s fogaknak csikorgatása, ami fájdalmadot, ha belérozsdásodott vóna es a füledbe, legbizonyosabban kitisztittsa.”

“A távozó kormány megfelelő tartalékokat képzett és kiszámítható pályára állította az országot - közölték. Bajnai Gordon titkársága úgy látja: a jelenlegi kormány azért nem volt képes tartani a hiánycélt, mert többek között fedezet nélkül csökkentette a társasági adót, 10 milliárdért hozott létre terrorelhárító központot, és ígérete dacára nem fékezte meg az állami kiadásokat. "Az elmúlt fél év illúziókra épülő, kontár gazdaságpolitikájának következménye, hogy az Orbán-kormány csak új, jövő-felélő, infláció gerjesztő, növekedést visszafogó adókkal képes tartani a hiánycélt. Ennek felelősségét az előző kormány nyakába varrni képmutatás" - zárul Bajnai Gordon volt kormányfő titkárságának közleménye.”

Mivel az államnövekedésével egyre nagyobb a kisértés és egyre több a lehetőség is, hogy a közhatalom letéteményesei visszaéljenek hatalmukkal, ezért egyre erősebbnek mutatja magát a kormány, de érdekes módon mégis az elnyomó erőnek ad meg mindent (amivel gyengeségét rejteni akarja)... abba az irányba megy el. Ebből a szemszögből nézve nem lesz se gyerek, se munkahely, szerintem nem is gondolják komolyan, középarányos erőkifejtése ezirányban (és ez még dícséret is a jelen helyzetében), de az arányok mértéke egységet tőr mindenképpen! Mert lehet a kormányzat a legjobb – önmagábavéve -  gyakran mégis, mint most is a legrosszabbá válik, miért is nem módosítják viszonyaikat annak megfelelően, hogy milyen fogyatékosságok terhelik az államot... azaz kisebb vagy nagyobb eréllyel kirakati-képességgel megáldva teszik épp. Majd előrukkol alkotmányával, erős államot akarva, ahol a fő- fő-hatalom lesz Orbánnal egyszemélyben... ahol a nép fia helyettünk gondolkodik majd?

Jelenleg éppen a népet áldozza fel Orbánunk a kormánynak! A fővárosban épülnek a paloták, miközben az egész vidéket kalyibába telepítenék... kisebbséget szögesdróttal elválasztva? Debreceni foci-csapatnak 10 millárd juttatás, a nyomorgóknak nincs fedél? A nyugdíjasoktól megvonás, mily’ messze már az álom a 14. havi ígérgetés? A közjó is csak magaérdekében, maga hasznára csak?

Önkényeskedő kormányzatunk van! Egyfajta társadalmi szerződés létezik csak, a kormány és az erős állam hatalma, amibe a nép nem fér bele... annyiban csak, hogy mondhatja: “Neked adom minden vagyonomat feltéve, ha visszaadsz belöle annyit, amennyi neked tetszik.” (lásd a nyugdíj lenyúlást)! Korlátlan a baromság! – és ezt így kitalálni nagy munka lehetett! Vele a közérdek, hanyatlóban…

A nemzetgazdasági miniszter tegnap mondta, hogy a Bajnai-kormány 3 százalékos költségvetési "feketelyukat" hagyott hátra, ezért kellett idén a költségvetést rendkívüli adókkal, és a nyugdíjpénztár pénzével konszolidálni. Matolcsy tavaszra ígérte a szerkezeti reformok nyilvánosságra hozatalát.”

Forrás: MTI

       A lét csípését, nagyjaink útszéli gorombaságait…azok hatékonyságait már bőrünkön érezzük! Zűrzavarukkal a válságot csak erősítik , mint gazdaságilag, mint erkölcsileg… félév baromkodásból is kitűnik már, megint négy év visszamutogatással fogunk „megélni”- teológ - igazságával együtt is szégyen…vetülete egy-államférfiúi bölcsesség politikai „sikere”, gyakorlata ugyan nem igazolja, még csak közösségi akaratot sem képvisel- lett érvényesítve, de mindenhatónak kikiabálva a világban!

...igéret az van,

          szépség és annak kelléke tollam

bár tükörkifejezései mesterkéltek eleve

nyálas reménnyel derít ott jókedvre...

ám

forradalmával a merész-vállalkozás

          rút-kelepcéje

titkos rejtekébe veszett embersége

          majd a vég tisztán

          mára-vetkezi elfogultságát,

hol akaratomat faragom szoborrá eleve előre-- (Szőke Emil)

2010. 11. 17.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 117
Tegnapi: 145
Heti: 656
Havi: 2 612
Össz.: 488 513

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni penge-keringő!
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »