Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán és a fabatka…

 

 

Ne igyunk rá mérget, hogy így jó- miként lett…

félelmével a tett - gyűlölet-viharát építi fel

a tombolás irigy félelmével, hogy hatalmat veszíthet…

Úri-mocsarában illatól a lényeg, e léttel fakul köpönyeget,

míg a nyomor és dühe már tüzes- hallom a kedveket

ily’ módban szárnyasít örömre, bár féltem…

jaj! – nagyon féltem szegényeket— (Szőke Emil)

 

Utak, módok keresése megy- a kapkodások dramatizált folyamata a valóság, amelyben nincs logika és nincs sorrend! Önönmagát gátolta és gátolja már azzal a külsődlegességgel is, hogy szűk körű a probléma felvetés, de tágabb a korona-tan körüli diskurzus és eszmeisége- az orbáni történelemfolyamat jelentősége- a fej nem tudja, mit csinál a kéz és fordítva esete lett a gyakorlat…

Elnyomorítás van, ezt a folyamatot már magáénak tudhatja Orbán! Nem tudja és nem is tanulta meg, hogy az ellentmondások miként oldódnak meg, vagy általában milyen lesz ennek a társadalomnak a konkrét formációja, annak előrevetítésére nem elegendő az emberi fantázia… kényszerűsége lett nagyobb megoldásainak. Mára már Orbán forradalmi ideológiája apokaliptikus vonásokkal bír!

Hol vannak a célok és hol vannak az eszközök? Hol a reális tartalom, hiába keressük reális tartalmát Orbán lózungjaiban… hamisság a vád mindenképpen. A politikai nagy szavak, mint felelősség, hűség, jelszavak, szimbólumok- a propaganda eszközeiként is csak költői metafora, nem pedig objektív realitás.

 

…mert átfestett valóján keveredtek a színek 

csak vesződtet figyelmeztetés helyett-, hogy felismerjem -(szőke)

 

Ma már taktikázik az Orbán-Matolcsy páros- probléma-felvetéseikkel, megoldásai tekintetében nincsenek észérvek csak érdek… nem mutatnak rá, hogy kitől, milyen ösztönzést várhatunk, esetleg megoldást kapunk. Átmeneti minden és kísérletezés egy néppel… veszélyekkel teli a megtapasztalás forrásainak irányából.

„Kiapadt folyónak ne keresd a forrását.” (!)

 

Az euró jövőjét félti Brüsszel

Érdemes azt is figyelembe venni, hogy most mindent megtesznek az EU vezetői az euróért, azért, hogy fennmaradhasson a közös pénz. A görög példából okulva ezért a korábbinál is nagyobb figyelmet szentelnek a költségvetési fegyelemre, az államadósság finanszírozhatóságára, a költségvetési adatok megbízhatóságára. Ha a Fidesz-kormánynak elnézné Brüsszel, hogy a korábbi vállalást negligálva magasabb deficitet produkál, akkor azzal egy lavinát indítana el, egy sor ország jöhetne, hogy kialkudjon egy kis költségvetési lazítást, ez pedig egy újabb csapás lenne az euróra.”

„És most akkor mi lesz?

A jelek szerint a Fidesz-kormányt nem tántorítják el a brüsszeli világos üzenetek, azokra fittyet hányva bevállalják a 3,8 százalékos érvényes célnál jóval magasabb deficit bemondását.” (?)

„A következmény előfeltétele a hátsó gondolat”. (!)

 Az orbáni „szép”- beszéd mindig egy-síkon mozgó üresjárat, hol az előző kormányok bűne minden  - s a „királyi-többest” használó együttműködés által ez a mindent-megosztó „felelősség” volna a jövő? Mert ezt akarja a nép, s mert ezt akarja - ők teszik is, csak nem derül ki, hogy mit is akarunk… mi a nép (talán választóit kellett volna megszólítania).

 Folytatódik a csontváz-kommandó? Mára ez is nevetség tárgya…leginkább külföldön.

Orbánt a kis-istent megfosztják trónjától? Vagy ő lesz forrása mindennek, ezzel harcos örökletességét biztosítva a már Fideszi és Kdnp-s magyarázkodással nagyon is világos evilági hatalmat alátámasztó történetet alakít ki? Spekulánsok mind, hogy harcolt ez ellen is Orbánunk és lám, onnan kaptuk a kioktatást Lázártól, miszerint használtuk volna ki az árfolyammozgásokat? Miből majom (?) - kérdem én, ha már kenyérre is alig telik…

Nyelvét ölti ránk a sors és kikerekedtek szemeink, hogy más törvényi-összetevőkkel kombinálódva intenzívebb élményt élhessünk át az Orbáni-hatalomban. Egyénítve e társadalomban, hogy kezelem agresszív gondolataimat (?) - fontos kérdés, hisz akarattal arra irányul, hogy másokat sértsek meg… mert ingerelnek- létformáiban formáit és a helyzeteket, nagyrészt a tapasztalat és a szociális hatások determinálják. E szociálisan érzéketlen hatalommániások által a munkanélküliség megléte, a tehetetlenség, a gazdaság beindításával kapcsolatos csőd, a közmunka éhbére még füstölgés szintjén váltja ki az agressziót, de ha gyakorlatilag is, az agresszív viselkedés is létrejön, hogy kiadjuk dühünk- akkor mivé lesz itt minden?

Az intelligencia már kevés, mikor a lét a tét! Orbán tudja ezt, hisz magából indult ki, mert harcban áll már az egész világgal, arrogáns – agresszív viselkedése visszataszító mivolta, cinikus magatartása feltűnt már az Európai közösségben, de Amerikában is… ezért pénzeli elit-csapatát, hogy saját védelmét biztosítsa, persze közpénzből. A néptől adományt kér, hogy a nemzeti adóságot kifizethessük, mert nagy ívű és nagyképű elképzelései nem jöttek be…majd leírhatjuk az adóból. Kit akar megint csőbe húzni? A népet, igen! Adóból levonva, nem lesz közpénz, amit az állam fenntartására fordíthatna- akkor hogyan tovább? 22-es csapdája, ez nem lehet kiút!

Őszintén uraim, ha ennyire buták és tehetetlenek vagytok, miért vagytok a hatalomban (?) - mondjatok le, a hetvenkedésetek eredménye ide vezetett, már nem szentesíthetünk és nem is takargathatunk egyetlen hazugságot sem- a vezér teljesítse a még meglévő egyetlen kötelességét és távozzon. Látjuk és nem szépítve (ez irányban már fölöslegesek a lépések) – súlyos a lépés és megalázó a helyzet, mentse, ami még menthető, nem szépítve a nép előtt az igazságot, a keserű valóságot - amit a bomlás és demoralizáció emészt. Ne másokban keresse a hibát, köreiben is van épp elég! „Még kér a nép…”! Vagy más forradalomra van szükség (?) - nem hiszem, ami eddig volt- zárt-fülkéből eljuthat még a zárt-osztályig…és ez éppen elég! A dolgozók, az emberek demokratikus szervezetein keresztül, a polgári értelmiségiek munkáját és irányító tevékenységét igényeljük… útmutatásaikat kellő ellenőrzés mellett igénybe vesszük - tudjuk számos más probléma is felmerül majd, de ezek teljességgel megoldhatók. És a nép nem hátrál meg a problémák előtt, de az elitek társadalmából már elég!

Nekünk sincs más utunk, de ott szívűnk – amivel a gazdaságot újraszervezzük (testre szabjuk, ha úgy tetszik).

A mai válságos helyzetben az országnak nem kellene egyedül törni a fejét a feladatok megoldásában, ott az európai-közösség legjobbjai, akik segítségünkre sietnek (sietnének, ha Orbán nem szarna abba a tányérba, amelyből enni kapunk)! Átmenet lenne igaz - de a szervezési feladat nem pökhendi és cinikus magatartással lenne, hatalmi arroganciával ízesítve! A jelenlegi helyzetben nincs más utunk…

 

…kény ölében a kedv szolgál és ily’ szolgain főlénnyel

áhítatra nem is kötelezett, de a sikolyokkal éledt félelmek hevében

    nyüszítésre iszonnyal képed,

    más-arcot mutat, hogy együtt érzek-

mégis szenvedjük e létet, mit az érdek követel meg…(?)

„vége lesz a kötözködésnek vége lesz végérvényesen”

talán vagy egyszer… „vagy úgy hogy gyakran függ kereszten”?-- (Szőke E.)

 

 u.i „A kiegyensúlyozatlanság természetes állapot. Probléma csak akkor van, ha nem tudod, melyik irányba mozdulj, hogy egyensúlyodat visszanyerd.” (!)

A Fideszben és a KDNP-ben működik az a törekvés, kiterjeszkedjenek magáért a kiterjeszkedésért, kedvtelésből, cél nélkül (van cél csak nem értünk), itt romboló hatalom formájában, ott hősies ostobaságok alakjában… mindezen okból (okokból) a mindennapi életünkkel szemben állnak, mint magasztos az alacsonyrendűvel, az ideál a valósággal! Az Orbáni-hatalom állapota szégyenletes… üres és terméketlen szóharccá alacsonyodott le!

 

„Van- e még feladat? Rengeteg. De ez már egy következő kormányra fog várni. Hogy addig mi lesz a legszegényebbekkel? Ha a Fideszen múlik, akkor keserű könnyek jönnek.” (Gyurcsány)

 

2011.04.09.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 75
Tegnapi: 74
Heti: 293
Havi: 2 249
Össz.: 488 150

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a fabatka…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »