Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Az Orbáni- hatalom széljegyzete lettünk...

 

       Annyira átlátszó, mit Orbán és a Fidesz csinál a KDNP-vel karöltve, és a nép benyalja... nem értem, ennyire kell nekünk a katasztrófa.... ennyire borjuk lennénk, vagy nem akarjuk észrevenni- hogy kizárólag szegény ellen- csak a kiskeresetüek ellen megy ki itt minden? Az az Orbán, az a Fidesz- az a KDNP akik a szegények megsegítését ígérte- ma már ellenünk tevékeny! Mivel is nyert választást?

Nézz, láss,figyelj!

      Fegyelem lesz...igen erő-szerveivel biztosítva, s mindent a többség akarata ellenére érvényesíti – mert azt mondja a választói akarat volt – szajkózza eleget, de nem igaz és benyaljuk mégis? A szocialista gyűlöletet összekapcsolják, az elszántsággal, képességgel és kézséggel- mivel a népet butítják... mert ilyen egységes akarat nélkül szétzúznak bennünket? Duma! Lehet, hogy mégis?

A nyugdíjasokat 2015 évi félnyugdíj igéretével akarja maga mellé állítani? Addig négyszer többet elvesz tőlünk... helyesebben ki sem fizet... és miért pont akkor, mert még egy választási ciklust nyerni akar, s utána- ahogy most is különböző hivatkozásokkal az ígéreteik el is maradnak... ahogy most is!

Erős államot akar, minden pénzt abba ől bele, mi egyre lejjebb soroltatunk, míg végűl belepusztul a magyar! Diktatúrája odáig fog menni – ami már látszik – ki ellent mond, ellene véleménnyel bírhat, az űldözve lesz törvényeivel, mit hoznak a kétharmaddal és komoly büntetésekre számíthat majd.

Ha szót fogadunk, ha “húzásaiknak” gátat nem szabunk- akkor lesznek képesek csak ránk erőltetni erős államukat, mivel már egy népet sanyargathat.... ahol a gazdag gazdagabb, a szegény szegényebb lesz... de lelkünk rajta, mindenkinek van akarata- igy vagy úgy, érvényesítheti is...

de akkor minek itt siránkozni?

A költségvetés bedől, a gazdaság motorja beindulni nem fog, munkahely nincs, leépítése- elbocsájtások vannak, szegényeket üldöznek a terekről, a nyugdíjaknak csak részét fizetik emelésként, segélyek mértéke- mennyisége korlátozva, csökkennek a közmunka lehetőségek is- porba alázzák az elszegényedett réteget, banki megsegítés csak álom marad, visszaszedik más név alatt... ápolási díjak csökkenése, rokkantak kedvezményeinek korlátozása, azok munkahelyeinek támogatás hiánya- stb. persze lehetne még sorolni, de egyet akartam belöle kihozni, ez a kormány a jómódúak kormánya! 

       Azokat segítette jelentős anyagiakhoz jutni az adóval is... ami ma az országban politika és gazdaság jelszóval fut nem más mint rablás- rablógazdálkodás, a legtöményebb kizsákmányolása az amúgy nehéz helyzetben lévőknek... aki még nem érzi és hiszi ő nem kerülhet bele a darálóba, hát csak figyeljen holnap már velünk lesz!

 

Új célokkal éled az új hatalom,

új erőt hozott új sóhajokkal a most,

hol új napok hitványságain

                újak a mosolyok

és gúny-dalában

                 a hamis érzelem hangol...

Ott reccsennek a tartó-oszlopok,

s vásznain lebegő kegyelet

                 sarából épít jövőt a tett,

csak az akarat nyújtózott el-

elhevert itt-ott,

hogy e lét embertelen- korcs élővé lett— (Szőke E.)

 

Ha nézed a parlamentet, láthatod, hogy milyen undorító, álságos, gusztustalan munka folyik ott... már magának az ellenzéknek kell kérniök- hogy az istenért, a színfalak mögött a kormánypártiak miben egyeztek meg...mondják el, hogy ne legyen fölösleges a “szájtépés”- mert ugye ezt senki nem vitatja, hogy a kétharmaddal mindent “lezsírozott” a hatalom... akár be se menjenek az ellenzékiek, teljesen fölösleges munka folyik a házban... 

Hogy erős- szervezett ellenzék létesülne (?) – az még kérdéses- a viszonyok nem olyanok (vagy mégis?)... viszont a politika már az utcán van, sajnos továbbra sincs más kiút!

Amelyet ma államnak neveznek, amely előtt az emberek majd babonás tisztelettel lesznek és meghajolnak (mert az új alkotmány majd arra kötelezi őket!) – Orbán által sugallt hiteleséggel ott, e nép felűl a mesének (a réginek, mert az új már nem az) – hogy az állam általános népuralom... nos ez a legnagyobb hazugság ! A hatalommal ezek után példátlan és hihetetlen nehézségeket, helyenként éhezéseket- csapásokat élünk át... ezt álmodtuk meg talán 1989-ben?

 

 2010.11.05.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 114
Tegnapi: 145
Heti: 653
Havi: 2 609
Össz.: 488 510

Látogatottság növelés
Oldal: Az Orbáni- hatalom széljegyzete lettünk...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »