Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

“Jaj nektek, törvénytudók!”

 

“Erre egy törvénytudó méltatlankodni kezdett:-Mester, ha ilyeneket mondasz, minket is gyalázol. De ő így válaszolt:-jaj nektek is, törvénytudók! Elviselhetetlen nehéz terhet róttok az emberekre, de magatok egy ujjal sem érintitek a terhet.”(Lukács 11. 45-46)

     

    “A lelkijavakra keményen buzdits!” Semjén tartotta és tartja is magát hozzá... amúgy nem épp vallási- áhítattól fűtve, de jólcsinált hazafias érzülettel. Az okosnak annyi a gondolata, hogy az egyszerübb társaság szűk szellemi körébe nem is fér el. Bár tengernyit összetereferélt... (hir Tv)

Fecseg és mondja... a magáét, nem is ér rá gondolkodni- így jobban érvényesül. Szemelött tartja jóérzetét... “C’est le ton, qui fait la musique.” Hiszi szívesen hallgatják őt a nézők, s mondandójával emelkedett érzés szállja meg őket. Mondhatnám úgyis csak a maga dícsőségét keresi. Bár kihagy néhány tényt, mint például- észé legyen a szerep ne a nyelvvé. Kellemetlen, bántó és untató volt a tartalom... (vagy a darab remek volt, csak az előadás volt szőrnyű?) Menetközben felejtettem miről szólt, de erős hangsúlyt kap “az én nagy közlendőm” akkor- és azonnal most!

“Okos ember elrejti tudását, a dőrék szíve pedig kikürtöli ostobaságát.” (Példab.12,23.)

Több szót nem is érdemel...

       Tarlós véleménye (Tv) a nyomorról... átérzi (?)  hiszen volt már lenn (ja! – sétált az utcán, az már szintkülönbség) - aki volt- de ő nem... aki dolgozni nem fog vagy nem akar (hogy tud-e már fel sem merűl) – máltai szolgálat véleményére alapozva, majd eljár ellene a hatóság... juj...!!!

“Antiszociális és diktatórikus eljárás” no, “mondja valaki”- mondom- bár senki vagyok (valaki csak voltam), hogy ez az egész rendszer erre épül fel. Ha nem így van (tagadják is) – miért érzem?

Diktatúra van és ez már nem is kérdéses... hogy olyan színten hol túlköltekezéssel szépítenek, s ellenőrizhetetlen hova is ment, mit a látszatra fordítottak (Fidesz önkormányzatok hiányai)... megszólni sem, megszólalni sem lehet, mert uralmuk egypártrendszeri felépítése nem teszi lehetővé... akkor miről beszélnek? A viszony mikéntjével (az egymásra nem épülő viszonyokkal) a rendszer egyensúlyi-állapotát elnyerni nem tudja, fejlődési feltételei, formái, tartalma- és hogy a termelést is redukálta és ahogy azt, már csak idealizált állapot gondolati tartalmával élhet... észérvek nincsenek, illetve- amit annak tartanak az nem az. Nem a szót vonják el- csak a szavak lelkét...

Ha egy rendszerben- korlátlan hatalommal bír (pl. köztársasági elnök-jelölés stb.) – parancsuralmat gyakorol egy személy, azt diktátornak nevezik... ellentmondást nem tűrő parancsuralma, erőszakmonopóliumára támaszkodik- vele korlátlan hatalom: diktatúra – másnak nem is lehet nevezni! (Zsarnokok zsarnokot koronázni készek.)

És akkor belép a keresztényi érték-rend... melléje vagy ellenére (?) – mert nem mindegy. Máris itt egy újabb helyzet (kényszerű helyzet) – két egymást kizáró lehetőség közötti választás, miközben mindkettőből azonos következményt lehet levonni? (Hiszen egymást feltételezi és egymástól el nem függetlenűl... sőt!) Zúgolódnak a harangok is tudom, mert hiába szégyellem arcom vörösre...

       A munkanélküliek társadalma egyre lejjebb csúszik, ha kiesik az ellátmányból vége – a munkába helyezést itt kell kezdeni, hogy megállítsák a folyamatot... hogy fellehessen számolni –még, így is csak lassan, módjával – a nyomort! A szegénység ettől még megmarad, hiszen foglalkoztatni e kizsákmányoló rendszerben éhbérér szokás (!) - amit, létminimumnak hívnak... álságos, kétarcú-politika ide vezetett! Ha kinyitod a szádat, ha véleményed van- jön a “sün” és a kőrből kiragad... ez lenne a demokrácia? (Ugye vicc csak, várom is mikor ébredek fel!)

 

A szem forrón néz, hangra csuklik ott,

hol

frissitve már a vér- szomjat olt,

                                        vígságot hoz,

de előítél a félsz, s táncra kér a kór...

Bűnömül ég rám az oltalom,

                           hogy vezetnek vakon--

                                                (Szőke E.)

2010.09.23.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 109
Tegnapi: 145
Heti: 648
Havi: 2 604
Össz.: 488 505

Látogatottság növelés
Oldal: "Jaj nektek, törvéytudók!"
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »