Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

A felelősség riadalma…

 Előre bocsátom szívből útálom a Fideszt… viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ellenzékkel legalább annyira nem vagyok megelégedve. Most jöhetne a magyarázat – nem magyarázom, hiszen minden szinten teljes mélységéig feltárták már az okokat (tőlem sokkal okosabbak), hibák vonatkozásában a hiányosságokat (mit mindenki a bőrén érezhet), aminek következtésben az ország mélypontra jutott. Ebben az országban 93% él épphogy és rosszul, 7% nagyon jól – további boncolásként 30% határeset- épphogy van… „lenni vagy nem lenni” kérdéseit naponta megtapasztalja 15% ellátatlan, hajléktalan, nyomorgó- mindenét elvesztő. 18% valamilyen munkát végez, fekete-, szürke-, bér- és közmunka területein teng-leng. A többi nyugdíjas, külföldön dolgozik, vagy onnan ellátott ember… mielőtt felzúgnának, jelzem, nem pontos az adat - egyik- másik oldal javára lehet több vagy kevesebb a számbeli eltolódás.

A parlamentben jelenleg a képesség fogalma többértelmű és homályos… nagyon tág értelembe használható csak, ugyanis jelentéséből vonatkoztatva tartalma- a tényleges hozzáértés mélyponton van, gyakorlottság és rutin meg negatív előjelű, mint ahogy a „szentek” keze is, mert - hogy maga felé hajlik mindnek!

A baj általánosan a mögöttessel van a viszonyok titokzatos tényezőiben keresendők a tanulás, azaz az ismeretek, készségek és szokások megszerzése között érdekek figyelembevételével a helyezkedésekben, mert a „homo sapiens” (bölcs ember)! Követelményként megszabott az egymás közötti relációkban esetenként, hogy köteles fele-barátaitól – még párttársaiktól is – elvitatni a bölcsességet és intelligenciát. Időnként „állati” módon! Példákat sorolhatnék, de nem teszem… mert az intelligencia lényege a gondolkodás volna, de nem mindig sikerkísért e „tett” (csak tettetett)!

Ami bonyolult elméleti problémákkal terhelt, mert gyakorlatra kölcsönhatásában érdeknek feszített produktív és megismerő képességében gyengesége eredményeképp az emlék illó anyagával pótolható indulat-kicsaló értelmét leplező logikája véletlenségeinek oldalán elbűvölésre a mondanivaló fonákja található meg… (huh! – ez hosszúra sikeredett).

Furcsa, hogy Orbán elejtett szavait- mondatait értelmezve összerakom egésszé (lehet csak az én értelmezésemben?) - egy értelmes program jön ki, mely gyakorlati megvalósításra érdemben lehetne akár pozitív.

Ha az őt körülvevő csapatát nézem és megnyilatkozásukat egyenként egy-egy témában boncolgatom, már más a kép! „Jaj-sötét”!

Orbán furcsaságát csak fokozza, hogy viselkedése ellentmond minden józanésszel felfogható elképzelésnek, amiből egy élettelen massza jön ki… mert míg a tudás és az érzelem „drámája” itt játszódik előttünk – melynek magunk is részesei vagyunk – emberi közösséggé (a szó jó értelmében) nem válik mégsem. Ám közben ellenállhatatlan inger kényszerít, hogy másként is figyeljünk rá –hogyan szövi mondanivalója fonalát - „frázisaival” milyen artisztikus teljesítményt mutat be szemünk-fülünk álmélkodására.

Tényeket elejtett mondataiból rakom össze – „bölcsessége” egy kötéltáncosé – „művészin” összekevert cél- látásában érzések árja bírja megindultságra az embert, mert emlékeket idéz, és- mert „zsonglőrködve” múltra ránt, mégis „közönségére” bízza tanulságig azt az érzést, hogy: most vagy soha! Ez vagy „öreg”! – érthetetlen, ugyanis míg van az ember, a léte természetes – Te meg túlbonyolítod az egyszerűt és leegyszerűsíted a bonyolultat… ha tudatos, akkor nagy a baj nálad, ha játszol csak, akkor még nagyobb (esetlegessége széthullásra ítél!), a kommunikációt még tökéletesítened kell (mert rendkívüliséged felkavaró- hódító küzdelem, benne egy-cél- vezérelt: a hatalom és gyakorlása legreálisabb formája: ürességed!)!

A legnagyobb baj Matolcsyval van: a „tündéri” zománcmáz! Rúgd már, seggbe kérlek! Tudom, hogy a magyaros formákat próbálgatod, hol minden hármas, mint a mesékben… három próba, három út stb.! – de már ébredj fel királyfi! – nem vagy egy „hófehérke” - mert szárnyára kaphat a valóság és elszállsz!

Ide nem jelképek kellenek, hanem hitelesség - fogalmilag megfogható tények, érzések kapcsolatok – egy szebb világ – közvetlen kifejezésére… hagyd el a kisszerűséget, alkalmi vigaszok sem kellenek, hanem ébresztés a keserűségből munkahelyekkel, átlátható célok és nem dezillúzionált világa…(!) Nem kell ez a fos, mely lehet még valami, ha összeáll szarrá!

Szerintem legyen olcsóbb a madártej is. Vagy legalább a habja. A gázt meg adjuk ingyen. Elment az esze a kormánynak. Ha volt egyáltalán.
Mert persze minden drága. És jó lenne, ha olcsóbb volna. De ami most történik, azzal a pokolba megyünk. Az MSZP meg éljenez. A Jobbik is. Zavaros fejűek és gyávák. Népbutítók. És nyilván büszkék önmagukra. Azt hiszik, hogy most kikerülték a Fidesz csapdáját. Csak éppen az országot ejtik csapdába. A butaság és felelőtlenség csapdájába.”
(Gyurcsány)

A DK nagyot nőtt a szememben – kevés ember kapott annyi „pofont”, mint vezére és lám feláll… egyszerű lett és nagyvonalú, és még érthető is (hogy mit tesz az emberrel egy kis országjárás)! Valahogy éltetőbb mit sugall és valóságosnak tűnik- elfogadhatóbban, ahogy a pillanat adja igazságát, az ábrándok zsibbadtságából- a mindennapos élet történéseiből merített véleményeihez. Ebben az emberben van valami, amit másokban elfed az önzés és a hiúság (!)  – van szíve!

Az LMP, ha nem is lesz vége sokkoló ténykedése sok kérdőjelet vet fel… a „Jobbik” meg leégett!

Az MSZP rosszabb, mint volt valaha, sem politikája, sem tartása, sem arculata nincsen… a mostani valója a legrosszabb – nem érteni „nyelvét”!

A 2014 összefogás – hát! – kipukkadni látom… Bajnai már nem tűnik a legjobb választásnak! Racionális érzelemnélkülisége (túl hideg, túl józan – túl célszerű a „mindenáron-akarat” megtestesítője – itt szívunk megint!), borongató hangulatú jövőképe (hegymenet kifulladásig) rettegtető gond inkább, mi optimizmusra nem ad okot (mi lesz, ha le ég a „kuplung”?). Elég volt a tébolyult hatalmi világokból, elég a nyomorúságból…(!) Kínlódni már kínlódtunk eleget! - legalább maradjon meg az a kevés, ami eddig jutott, de bizonytalanná ne váljék megint…

A számok tükrében kinek van, lehet csak esélye a hatalomhoz? Gondold át! Nekem senki nem kell, hogy víz alá nyomjon, fuldoklom így is már… „Mert olyanokat éltünk meg, amire/ ma sincs ige.”

Szavakkal a nyelv botolt,
Hogy belém sűrűsödött a gond:
 Zavaros ritmusában a gondolat is motyog
Ki-be hatalma s ütemén a bal-jobb
Bajra hí’, mert számlálhatatlan titkaival csalódtam most--(szőke)

2013.02.08.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 74
Heti: 248
Havi: 2 204
Össz.: 488 105

Látogatottság növelés
Oldal: A felelősség riadalma...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »