Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán és a- “zemberek”...

 

       Gyurcsány beszéd (az atv-be),  és a tüntetés miatt is kiverte sokaknál a biztosítékot... bajnak nem baj, sőt... hiszen nem vagyunk egyformák- de ki Orbánba bízik csak figyeljen, mert kapkodhatja majd a fejét, de akkor már késő lesz.

Meggondolatlanság a vakmerőséggel keveredik- tervei a türelmetlenségéből fakadóak, csak sejtései vannak a következményeknek... a haladás új- iránya kiforratlanságának ad utat, amelyekkel túlzásokba esett, mivel magunk bőrén képeződik le, ezért hibáit gyorsabban vesszük észre majd, mégis késöbb- mint- ahogy ellene tenni tudnánk már.

 

A cél- az új, megint a bánatoknak

adja ködét

         a holnapokra súvadt tekintetekbe 

enyész... (szőke)

 

       Orbán önmagát tolja előtérbe, saját énjét kirakatba helyezi, fitogtatja “tudását”... a- ”zemberek” helyett is ő gondolkodik! A Fidesz, a KDNP és Orbán eggyé vált, véd- és dacszövetségbe tömörült- egységgé, hol egymásról zengenek dicshimnuszokat!

A kölcségvetés is bukta lesz- Matolcsy emelkedés-jóslata bizonytalan, mint a kutya vacsorája, az infláció kiszámíthatatlan... majd- ha az “emberek” bírálata számítani fog- és élesebb fájdalmat okoz neki, nekik- mint amennyi örömet szerez, szerzett nekik az összes “hozzáértők” dícsérete- no, akkor talán elindulnak dolgaink valami emberibb felé.

Orbán bármennyire is hiszi fensőbbségét- mindent nem tudhat mégsem, mennél kevesebbet tud (és igazolja gyakorlata)- annál hajlamosabb a vakmerő és kíméletlen ítéletre. Szónokól fennen, az “emberekben” (nem a népben, polgárnak sem híva már) erősíti  az együttérzés tudatukat, felrázza a közömbösöket- gondolkodásunkat kívánja átalakítani valami még ismeretlen iránt- s addig teszi, míg el nem éri a tömeghatást. Jól tud kommunikálni ez tény. De hülyére vette országát, sajnos ez is tény.

Ahogy jó- székelyem mondja: “Egésszen odalett, úgy elhitványkozott.”

Tanácsadói megtanítják vele a bánásmód lélektanát... szüksége van rá, hiszen mondják és súlykolják is- hogy elődjétől keretet, csontvázat, romhalmazt, élettelen alapszabályokat vett, vettek át... ezt úgy is kommunikálja, bár fele- részben (része a részben) sem igaz, de nyilatkozatai érdemszerzők és rendkívűl hasznosak, az “emberek” bedőltek neki!

...messzebb tekintve- helyes-e az, hogy az Alkotmánybíróságnak a jövőben többet nem lesz lehetősége parlamenti döntések alkotmányossági felülvizsgálatára ? Egyértelmű a válasz hihetnénk, hogy nem... de a Fidesz felülírta!

Félnek, hogy elbukna az alkotmánybíróság előtt a gazdaságpolitikája, melynek lényege a különadók’ és a nyugdíjjárulék kártalanítás nélküli kölcsönvétele. Ha nincs kontroll már mindent megtehet!

De félnek attól is, hogy a költségvetési célok is veszélybe kerülhetnek az Ab.által, ha szabályellenesnek mínősít néhány törvényt, de még akkor is ott van az EU- ugyanazt mínősíthetik, itt a hosszabb táv kérdéses, az átmeneti intézkedések tekintetében!

Meggyőződéssel teszik a nekünk semmit. Persze az “emberek” egyéni viszonyaik szerint érzik át azt. Üldözések, viharok lesznek, lehet- bár nehezen képzelhető már el utána, hogy egyik, másik rendelkezésük szét is eshet. Kontroll nélkül kommunikálhatják! -(lehazudják!)-

„…a nemzetközi partnerek nem engedélyezték számára a költségvetési hiány elengedését, úgy döntött, hogy részben hitelességének megőrzése, részben egy új gazdaságpolitika megvalósítása okán sem tér el korábbi ígéreteitől- nem hoz az “embereket” azonnal és közvetlenül érintő megszorításokat, hanem más eszközöket keres… illetve megvalósítja az elmúlt évek legjelentősebb adócsökkentését, amely elsősorban a többet keresőknek kedvez.” Ezekkel viszont minden terhet a kis-„emberek” nyakába zúdítottak!

Magyarázni lehet persze, de aki nyitott szemmel jár (vásárolni is megy- banki-hiteleket intéz, energiafogyasztó is, nyugdíj befizetést tesz stb.) – pénztárcáján keresztül fogja megérezni, a butítás magasiskoláját elszenvedni, ahogy- némi kedvezmény-morzsákkal megvezetik az „embereket”- mint azt teszik minden másban is…

Nem gondolnak bele, hogy ma mi érdekli, mi bántja, nyomja, aggasztja, sérti az “embereket”!

 

...amit látok sok,

          mégis oly’ kevés,

éboltját kuszálja megannyi más,

rákarcolt fényekkel ott

          mondvacsinált- 

sötétre elegyíttett lélek 

félelmével

reszket

          ma-menedékében- 

mit zárt-mélységein már

az emlékezet tapod— (Szőke E.)

 

Gyurcsány a maga által is támogatott tüntetéssel, már a hatalom legveszélyesebb embere lett... ugyanis a Fidesz politikájának sarokköve (egyik) a magánnyugdíjpénztári tagokért folytatott küzdelem, amely akár a költségvetés buktatója is lehet- harc a tagokért, mit Gyurcsány erősen ellenez... hogy a kormány igy jusson többlethez.

Továbbiakban nincs kórház konszolidáció, elmaradnak a bruttó béremelések... egyedül a kiskeresetüek nem számíthatnak arra, hogy több kerül a borítékba az adóváltoztatással. Az érdekeggyeztetés tagszervezeteinek támogatását közel 50%-kal csökkenti a kormány... csökken a segélyezettek száma, a segélyek mértéke- az önkormányzatoknak biztosított pénzbeli juttatásokat is csökkentik, kevesebbet költhetnek rendkívüli segélyre, közcélú munkaszervezésekre, ápolási díjra...

A jövőévi költségvetésben az egész lakosságot érintő, jelentős megszorításokat kell végrehajtania, de leginkább a szegényembereket hozza nehéz helyzetbe a kormány... ellentétben a választási igéreteivel, hogy a szegény embereket segíti majd! Igy hitték el és juttatták hatalomhoz ezt a magáttömjénező orbáni Fidesz-KDNP társulást!

“...S mi lett a vége? Re-ce-ce! Benn ülök a ketrecbe.”

        Már bánhatják és ez csak rosszabbodni fog, ugyanis Orbánék képtelenek tartani a költségvetési mutatókat... természetesen munkahely sem lesz és a gazdaság sem indul be! Hitegetés csak, a porhintés meg kintre szól.Ezen a nép kétharmadának kell gondolkodnia, mert őket sújtja Orbán a meggondolatlan hatalomátvétellel, mire nem volt felkészülve. A mézesmadzagot elhúzták, jöhet az állam- hogy felkopjon!

 

Vétek minden szó- mi már itt a csaló

látszat vagy a megcsalt való,

             melynek kínját töri a sors,

mit- már a türelmetlen érzelem

is riaszt, de igy sem lett valóbb... (Szőke E)

 

2010.11.04.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 73
Tegnapi: 74
Heti: 291
Havi: 2 247
Össz.: 488 148

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a- “zemberek”...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »