Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

A jó- Állam...I.

 

       Technológiai hibák sorozatából következnek be a sorozatos tragédiák... a talajvizsgálat rendben volt (?) - a rétegek egymásmellettisége adta az okot az elmozduláshoz- nem lehet hivatkozási alap, hiszen az objektumoknak földrengésbiztosnak kell lennie, a körzetre vonatkoztatva az engedélyek kiadásánál figyelembe hogy vették azt? Mennyi a “kihordási” ideje? Az idővel, illetve annak haladtával csak a terhelés fokozatos csökkentése mellett használhatóak-e (?) - mégpedig arányosan.

       A magánszektor hátránya éppen az, hogy csakis haszonelvű és nincs fejlesztés! A beruházásokkal takarékoskodnak, a berendezések kapacitáskihasználásának növelésével az elérhető legnagyobb profit érdekében (!) - az motíválja....

“Ne féld a kevélyt, bökd oda derülten – mégha megorrol is – leperdültek magasabb lóról is!”

A hatékonyság sok esetben előny (az ásítozó hivatalnoknál mindenképp), de sok esetben – és ezt vizsgálat tárgyává kell tenni – hátrányt jelent, ha a műszaki kultúrát képviselő berendezéseket müszaki-együttható tekintetében nem vizsgálják felül, nem veszik figyelembe! Paks, Százhalombatta, Ajka, Tolmács-(szeszgyár) stb... hogy csak néhányat említsek a sok közül.

Az egyszerű zagy- és víztározók esetében is- a kormány tegye kötelezővé az önkormányzatoknak a területükön lévő összes objektum felülvizsgálatát! Nagyon sok helyen létesültek olyanok is, szint-fölött épültek- melyek átszakadása következtében falvakat sodorhat el a víz... csak példának Nagyoroszi – Patak között...de megnézném a Tiszai viztározót is, a Balaton környékét is stb.

Elég, mint történt idén is, hogy többéves csapadék hullik le rövid idő alatt, és a felázott föld a nyomást már nem képes kibírni!

Profitorientált világunkban mint látjuk a tőke életünkre tőr... van- hol tudatosan nem tesznek ellene, van- hol csak a kitűzött termelési mutatók elérése a cél, annak érdekében hajszolják a profitot, s fogalmuk sincs a következményekről. Katasztrófát senki nem tervez előre, de ha így megy tovább még fogunk látni belöle, ezért felelős az állam is és a mindenkori hatalom képviselői is!

Bauxit-előfordulások kimerülése hozta a más eljárást (Bayer eljárás létezik-e?- arra gondolok) – a gazdaságosan fel nem dolgozható bauxitok feldolgozásási technológiájának kialakítására, terheinek enyhítése végett, vajon érdemes-e a további fejlesztésre, vagy csak kizsigerelik a területet- minek következményeként bekövetkezett és bekövetkezik majdan is a katasztrófa? Timföldgyártás?

Az eddigieknél nagyobb súlyt kap-e,  majd a gazdaságos (vagy mit annak vélnek) feldolgozó kapacitás fejlesztése? Hogy teremtik meg a technológiai egyensúlyt?

 

A szénbányákat tessék megnyitni, hatalmas kincs, és hatalmas lehetőség rejlik benne... munkát adna. Szénerőmű létesítésébe kell beruháznia az államnak, a környezetszennyezés kivédésére ott vannak a “filterek”... mint megoldás. Különböző eljárásokkal olaj, benzin, gáz nyerhető ki belöle...

       Matolcsy ne ájuldozzon tegye a dolgát, mozgassa apparátusát, elalszunk gyerekek... és munka meg nem lesz, ezzel rosszabbodik a közhangulat, nem a rendörséget kell fejleszteni... csak ezek mellett!

Ahogy jó- székelyem mondja: “mett más üresség nem vót, de addig es adtak másféle dógot.”

 

Csak lóbál a lét- nézek vakon,

s felzokogok

        egy belsőkép láttán ókor.

Ám, itt okos látók

                irgalmaznak nekünk,

                hol így, hol úgy,

                itt és ott.

Kérem is Istent irgalmazzon

                nekem a vaknak már

                ne rontsa sorsát tovább-

Cudar szívvel ne bánjanak velünk,

                ha vádolt 

                sorsunk csak gúny,

                mert nincs számvetésünk

                élve mégis halva vagyunk,

                ily’ jámboron?-- (Szőke E.)

 

2010.10.15.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 126
Tegnapi: 145
Heti: 665
Havi: 2 621
Össz.: 488 522

Látogatottság növelés
Oldal: A jó- Állam...I.
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »