Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Utolsó szó… Orbánról!

 

…lehetséges-, ha majdan…talán körvonalképpen

és feltételesen? – mert múltra

                teszi dolgát minden-idők „legnagyobbika”,

ki- most tükröt tart elénk, s nyájba nyal szavakkal-

honfoglal becsületből,

hol alvó-tartósságain törpül a ma…

gyűlöletben tart kora- itt fordítottan lovasa s poroszkálva,

                 úgy megy, mintha jönne nagy méltóságában!-- (Szőke Emil)

 

 

Lám az Orbáni aktuális probléma, hogy negatív hatása törekvésének, nagyban járult hozzá az általános hangulatnak – ellenszeréül – mert látjuk, a válság közepette megpecsételte az emberek sorsát… már ezért, megint tüntetések vannak! És- mert nem tudjuk megkülönböztetni az érdemeseket és méltókat a méltatlanoktól, élősködőktől- mértéket nem ismerőktől, és- mert félünk is a hatalomtól, haragjuktól, goromba intézkedéseiktől és bosszújuktól – összekeveredett az érzés bennem (bennünk). Tegyék szívükre kezüket e síkra szállásuk egyenesen kötelességük? – csatatérré változtatják a parlamentet is, mely az érvényesülés arénája, a tülekedés csatatere lett! Felelelősségérzet alig, közérdek háttérbe szorult- a nép lett kisemmizve hitvallásukból! Nincs tudás, jellem, tehetség- a tekintély veszett… Lázár a sértegető szenvedélyességét az elvakultság megszállottságával dühöngi ki! A népet veszik semmibe… igen, mert nem szavaztatják meg azt, aminek elfogadása a nép kizárólagos joga! De – mit is várhatunk azoktól, akik érzéketlenek a szegényekkel, a nyomorgókkal, a nincstelenekkel, a keresőképtelenekkel és a szenvedőkkel szemben- beleértem a családokat és a gyerekeseket is (lásd adó)!

A lét értelmét kiforgatta rendesen, kiélezte azt – hite eleven tévedése! Kényes kérdésekkel felkészültséggel, tapintattal, mértéktartással, higgadtsággal, tárgyilagossággal és szenvedély nélkül foglalkozzék és követelje meg a frakciójától is! Orbán a legmesszebb eső képzelgéseknek nyit utat… mit erős államával kikényszeríteni akar- a fejlődés általa felállított elvének keveredését okozva már az eredetet, a lényeg ködbe vész! A KDNP pedig bátortalan megalkuvók se hal, se hús emberei- erkölcstelenség és a bűn rendíthetetlen képviselői… bátorság, kiállás nincs - a prófétalelkű személyes varázs dönt!

„A méltóság csak akkor becsülendő, ha emberi.” (!)

A kritika lepereg róluk, a tüntetés eredményt nem hoz… Orbán lépésről- lépésre visszafejleszti az államot, szolgaságra ítéli népét! A külvilághoz alkalmazkodni nem képes, nem érti a szegényeket - sőt lenézi azokat (lásd Lázár megnyilvánulását), az öregek felé nincs tisztelet (lásd Kósa megjegyzéseit), sorolhatnám- a hajléktalanok kiűzése a terekről…

Pénzügy berkeiben annyi fogással, trükkökkel, csellel, furfanggal és erkölcstelen eszközzel dolgoznak, hogy a laikus, a csalódás és kínos meglepetések érzetében naivul állandó veszélyben forog…

Gazdaságával kivérezteti az országot (lásd Matolcsy ostobaságait! – elkésett reformjait, szűkkeblű gondolkodást, intézkedéseit rövidlátás jellemzi.)

Mindent leírtam már eddig az orbáni-hatalomról, mit rákfenének éreztem e létben - míg hatalmuk tart – mert értelmetlen a továbbiakban – írásaimat beszüntetem!

 

…vihart arat a hatalom, viselni így a következményeket

    magában- nappal és éjjel mar,

    hogy erejét adja a rombolásnak,

a fordulatok azonulásában… jaj! – csak magam tipródom sarában?

emlék-változatban még hófehér elmúltak jelenén ég hagyatékával,

    ezer-lombjának gyökerében az indulat,

    és- hogy alkonyul a remény,

rajta túl száll a nap, tehetetlen hangjai maradékába alvad— (Szőke Emil)

 

u.i „Régen a démont úgy kellett kiverni a megszállottból – ma már választott megszállottaink verik belénk démonukat.” (!)

2011.04.12.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 90
Tegnapi: 74
Heti: 308
Havi: 2 264
Össz.: 488 165

Látogatottság növelés
Oldal: Utolsó szó… Orbánról!
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »